Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Ηλεκτρονικό Μητρώο Μελών της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Πρόσφατα, μετά από κοπιαστική και χρονοβόρα διαδικασία, η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), δημιούργησε ένα σύγχρονο και λειτουργικό ηλεκτρονικό ‘Γενικό Αρχείο Μελών’.

Αυτό θα βοηθήσει εκτός από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο και τα μελλοντικά, ώστε να έχουν ανά πάσα στιγμή, μία συνολική εικόνα για το σύνολο των μελών, ανά την Ελλάδα και να μπορούν να αντλούν τα στοιχεία που χρειάζονται, κάθε φορά.

Για να λειτουργήσει, όμως, θετικά το Αρχείο αυτό χρειάζεται η συμμετοχή και επαγρύπνηση ΟΛΩΝ! Κάθε μέλος της Π.Ε.Α.Π.Σ. θα πρέπει να γνωστοποιεί στην Ένωση κάθε αλλαγή των στοιχείων του, και κυρίως της διεύθυνσης και του κινητού του τηλεφώνου!

Επίσης, είναι απαραίτητη η γνωστοποίση στην Π.Ε.Α.Π.Σ. του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) καθώς και του Ατομικού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του κάθε μέλους. Τα παραπάνω στοιχεία είναι απαραίτητα (και υποχρεωτικά από τη νομοθεσία) να υπάρχουν στο Μητρώο Μελών. Εξυπακούεται πως η Π.Ε.Α.Π.Σ. δεσμεύεται για την τήρηση του απορρήτου των ατομικών στοιχείων του κάθε μέλους, όπως ορίζει ο νόμος.

Από την επεξεργασία των στοιχείων του νέου Μητρώου, προέκυψαν όμως τα παρακάτω:

1. Αρκετά από τα παλαιά μέλη μας (εγγραφές πριν από το 2018), δεν τακτοποιούν έγκαιρα την υποχρέωσή τους που αφορά την καταβολή των ετήσιων συνδρομών και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αφενός μεν οι ίδιοι να μην είναι καταστατικά ενήμεροι και αφετέρου η Ένωση να μη μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Κάποιοι μάλιστα συνάδελφοι οφείλουν συνδρομές πλέον των πέντε (5) ετών. Γνωρίζουμε πως, στις πλείστες των περιπτώσεων, αυτό οφείλεται είτε σε αμέλεια ή σε σύγχυση. Επειδή πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είναι η διαγραφή μελών, εισηγήθηκε στην Γενική Συνέλευση και αυτή αποφάσισε πως δεν θα διαγραφούν τα μέλη που οφείλουν συνδρομές παρελθόντων ετών, εφ’όσον τις τακτοποιήσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (2022)! Μάλιστα, για τη διευκόλυνσή τους, διαγράφησαν οι οφειλές των ετών, πριν από το 2018!

2. Το καθεστώς είσπραξης των συνδρομών άλλαξε. ´Ολοι οι νεο-εγγραφόμενοι, από το 2018 και μετά, με την αίτηση εγγραφής τους, συνυποβάλλουν και Υπεύθυνη Δήλωση κράτησης των συνδρομών τους, από τη σύνταξη, οπότε αυτοί, δεν έχουν παλιές οφειλές, εκτός και αν η σχέση τους με το Επικουρικό μας Ταμείο (ΕΤΕΑΕΠ) είναι προβληματική. Δηλαδή δεν λαμβάνουν Επικουρική σύνταξη είτε είναι λάθος ο αριθμός φορολογικού μητρώου που μας δήλωσαν ή το ποσό της μηνιαίας (επικουρικής) σύνταξης είναι λιγότερο από 15 ευρώ! Αυτοί , ούτως ή άλλως, ενημερώνονται από το ΔΣ, όταν προκύπτει πρόβλημα με τη συνδρομή τους.

Το σοβαρό πρόβλημα, όπως προαναφέραμε, παρουσιάζεται στα παλαιότερα μέλη και ειδικά σ’ εκείνα που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα Υπεύθυνη Δήλωση είσπραξης των συνδρομών τους, από τη σύνταξη!

Τους παρακαλούμε, λοιπόν, να στείλουν στην Π.Ε.Α.Π.Σ. συμπληρωμένη, τη Δήλωση που βρίσκεται εδώ (σε μορφή word και σε μορφή pdf) , με email στο infopeaps@gmail.com , με φαξ στο 210 5238 569 ή με το ταχυδρομείο, για να εισπράτεται, από τούδε και στο εξής, η ετήσια συνδρομή τους (15 ευρώ), κάθε Δεκέμβριο, από την Επικουρική τους σύνταξη, μηνός Ιανουαρίου! Παράλληλα μπορούν να καλούν την Ένωση, οποιαδήποτε στιγμή, για να μάθουν για τις παλαιότερες οφειλές τους, τις οποίες θα πρέπει να τακτοποιήσουν μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή στα γραφεία του συλλόγου (Τρίτη & Πέμπτη 10:00’-12:00’).

3. Η τριμηνιαία αποστολή της εφημερίδας μας, “Η Φωνή των Αποστράτων” είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομική τακτοποίηση του μέλους-αποδέκτη, μέσω ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Αυτά συνεπάγεται την αυτόματη διακοπή αποστολής της σε όποιον οφείλει συνδρομές πλέον των δύο (2) ετών. Το πρόβλημα αποκαθίσταται μόλις τακτοποιηθούν οι συνδρομές. Επειδή όμως αρκετά από τα παλαιά μέλη μας δεν θυμούνται εάν έχουν υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση για να τους κρατείται η συνδρομή από την Επικουρική τους σύνταξη και ως εκ τούτου θεωρούν πως είναι οικονομικά τακτοποιημένα, όταν αντιλαμβάνονται πως δεν τους αποστέλλεται πλέον η τριμηνιαία εφημερίδα της ΠΕΑΠΣ, να επικοινωνούν με την Ένωση ώστε να διερευνάται η πηγή του προβλήματος! Το τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5238 569 λειτουργεί, με εκτροπή, ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ!

4. Τα στοιχεία κάποιων μελών μας είναι ελλειπή. Καλό θα είναι όταν επικοινωνούν με την Ένωση να έχουν διαθέσιμα τα τηλέφωνά τους, τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την πολύτιμη βοήθειά σας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυρ/κού Σώματος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ