Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μελών της Ένωσης στην ογκώδη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα ενάντια στις περικοπές και την εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν.  Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ. στα πλαίσια της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά των μέτρων εξαθλίωσης και γενοκτονίας που μας επιβάλουν  εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.
Αγαπητοί συνάδελφοι/ες
Καθημερινά βιώνουμε εδώ και χρόνια την αβεβαιότητα και την αστάθεια σε ότι αφορά τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις δουλειές μας. Η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα για την Ελλάδα επίπεδα και τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν. Τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες αποφάσεις των Κυβερνήσεων των μνημονίων και τα νέα μέτρα που μας επιβάλουν, κατ’ εντολή της τρόικας και διαφόρων άλλων ξένων και ντόπιων διευθυντηρίων, έχουν οδηγήσει τους πολίτες της Χώρας μας σε ένα αδιέξοδο δρόμο προς την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η αντισυνταγματική διπλή και αναδρομική μείωση του εισοδήματός μας οδηγεί σε ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και αποτελεί καίριο πλήγμα σε όλα αυτά που τόσα χρόνια μοχθήσαμε να δημιουργήσουμε.
Με τα νέα μέτρα μπαίνει η ταφόπλακα στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Όλη η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη με μισθούς πείνας, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, συντάξεις που οδηγούν στην εξαθλίωση και στην ανέχεια.
Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιούνται ακόμη και οι λιγοστοί δημόσιοι φορείς σε υγεία, παιδεία και αλλού.
Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει!
Εμείς η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλούμε όλους, συνταξιούχους και εν ενεργεία Πυροσβέστες και Αξιωματικούς να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Οι καιροί που έρχονται απαιτούν δράση και συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους.
Να σταματήσουμε στην πράξη τα μέτρα γενοκτονίας που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Έχουμε την δύναμη και μπορούμε!

Αθήνα 9 Μαρτίου 2013

Για το Δ.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

 Αθανάσιος Πούλιας

Ο Πρόεδρος

Δρ Διονύσιος Π. Βορίσης

Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α.

 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ