Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Πυροσβεστικός ποιητικός διαγωνισμός στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΛΗ

H Στέγη Πυροσβεστικού Πολιτισμού της Π.Ε.Α.Π.Σ. προκηρύσσει τον 1ο Ποιητικό Διαγωνισμό στη μνήμη του τέως Αντιπροέδρου της, ποιητή Ιωάννη Τσαρτσάλη, ως εξής:

1. ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Μαΐου 2023 και ως ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός του ανωτέρω χρονικού πλαισίου θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι κάθε βαθμού εν ενεργείας και αποστρατείας, οι πολιτικοί υπάλληλοι του Σώματος, οι εθελοντές πυροσβέστες οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και οι σύζυγοι και τα τέκνα των ανωτέρω που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αποκλείονται όσοι έχουν άμεση σχέση με την διεξαγωγή του διαγωνισμού, οι σύζυγοι και οι έχοντες Α’ και Β΄Βαθμού συγγένεια με αυτούς καθώς και τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

3. ΘΕΜΑ
Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με ένα ποίημα σχετικό με την αποστολή, τη δράση και την κοινωνική προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος, των υπηρεσιών του και των πυροσβεστών. Το ποίημα να είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, σε ελεύθερο ή ομοιοκατάληκτο στίχο και να μην υπερβαίνει τους τριάντα (30) στίχους, να μην έχει δημοσιευθεί και να μην έχει συμμετάσχει σε άλλον διαγωνισμό.

4. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Η υποβολή των κειμένων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, δακτυλογραφημένα σε αρχείο μορφής word, στη διεύθυνση: infopeaps@gmail.com. Το ποίημα θα συνοδεύεται υποχρεωτικά απο τον τίτλο του, το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας του δημιουργού του, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό του έως 100 λέξεις.

5.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Τα ποιήματα που θα υποβληθούν θα διαβαστούν και θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή που απαρτίζουν:
Α. Χρήστος Μητροπέτρος, Ιστοριοδίθης και λαογράφος-συγγραφέας
Β. Βάσω Δενδροπούλου, λογοτέχνης-μυθιστοριογράφος, Αν. Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Α.Π.Σ
Γ. Χριστίνα Οικονομίδου, ποιήτρια- συγγραφέας
Η επιτροπή εξετάζει τα εγκύρως υποβληθέντα ποιήματα για την αρτιότητά τους, την πρωτοτυπία τους, την επιτυχή σύνδεσή τους με το θέμα του διαγωνισμού και την δόκιμη ποιητική απόδοσή τους. Η επιτροπή, με απόφασή της, επιλέγει προς βράβευση τα τρία καλύτερα ποιήματα. Δεν επιτρέπεται υποβολή ένστασης κατά της απόφασης της επιτροπής.

6. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθεί από τις στήλες της εφημερίδας της Π.Ε.Α.Π.Σ ‘’ Η Φωνή των αποστράτων’’ στο φύλλο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024.
Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή τον Απρίλιο του 2024.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ