Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

05-06-2022, Ω/19:20′

«Υπάρχουν και όρια» τονίζει η Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με την κλήση περισσότερων από 100 στελεχών της πυροσβεστικής για ανωμοτί καταθέσεις σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στη Βαρυμπόμπη.

Σας παρουσιάζουμε την ανακοίνωση της Ένωσης:

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο και άλλα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης ότι «107 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις για την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στη Βαρυμπόμπη» (https://www.zougla.gr/…/pano-apo-100-aksiomatiki-tis… )
Για εμάς, το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες εν ώρα καθήκοντος, οι ένοχοι πρέπει να αναζητηθούν αλλού, χωρίς ποτέ να αποποιηθήκαμε ευθύνες που μας αναλογούν, τις οποίες μάλιστα έχουμε αναγνωρίσει αφού πρώτα όμως σβήσαμε και την τελευταία φλόγα.
Με το ίδιο σκεπτικό σύντομα θα ψάχνουμε να βρούμε πυροσβέστες να επιχειρήσουν καθώς ξεκινώντας το πρωί από τα σπίτια τους πέρα από τους κινδύνους ζωής που θα έχουν να αντιμετωπίσουν, θα αναλογίζονται ότι στο τέλος της ημέρας είναι διόλου απίθανο να βρεθούν κατηγορούμενοι για τη δουλειά τους, σαν να πρόκειται για κοινοί εγκληματίες που λειτουργούν με δόλο.
Αλήθεια όμως, η Πολιτική Ηγεσία, εκ της θέσεώς της, δεν γνωρίζει ότι η υποστελέχωση οδηγεί τον Κρατικό Μηχανισμό σε αδυναμία αποτελεσματικής απόκρισης;
Δεν γνωρίζει ότι όσο δεν γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις τόσο μεγεθύνεται η ευθύνη των Ηγεσιών για τα όποια αρνητικά αποτελέσματα εκάστοτε συμβάντος;
Χωρίς να γίνουμε μάντεις κακών δεν θέλουμε στο τέλος της φετινής αντιπυρικής περιόδου να ακούσουμε πάλι γνωστές δικαιολογίες.
Η Κλιματική Κρίση δεν είναι εποχική. Είναι μόνιμη και γνωστή. Η λύση δεν βρίσκεται στην αναζήτηση ευθυνών προς το ΠΣ και κάθε στέλεχός του, αλλά στο γιατί το κάθε στέλεχος δεν είχε επαρκή αριθμό λοιπών συνάδελφων του να δουλέψουν μαζί του.
Κλιματική Κρίση + Υποστελέχωση = Καταστροφή.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ