Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

29-11-2023, Ω/15:15′

Την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου ώρα 6 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της πολυγραφότατης συναδέλφου – Αναπληρώτριας Γεν. Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, Βάσως Δενδροπούλου, στο καφέ “Βενέτη 1948″ (παλιό ‘ΝΕΟΝ”) στην πλατεία Ομονοίας (1ος όροφος).

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας και συζητήσεων με ανθρώπους που μοιράστηκαν μαζί με τη συγγραφέα στιγμές από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς επίσης και από την επικαιρότητα και τα γεγονότα που, πλέον, όχι μόνο μιλούν από μόνα τους αλλά μας ξεκουφαίνουν…

 “Η Αυγή” του κόσμου, είναι ένα βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης έρχεται μπροστά στα σοβαρά ζητήματα της εποχής και προβληματισμού όπως η παγκοσμιοποίηση που απειλεί πλέον την ύπαρξη εθνών-κρατών, χωρίς να προσφέρει εναλλακτικούς τύπους βιώσιμης συγκρότησης και οργάνωσης, η Αποξένωση στις ανθρώπινες σχέσεις, η ένταση παγκόσμιων οικολογικών προβλημάτων καθώς και ανισοτήτων, θρησκευτικών-πολιτικών και γεωστρατηγικών αντιθέσεων και συγκρούσεων, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη εισροή μεταναστευτικών κυμάτων χωρών της Ανατολής προς την Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Μέσα σ΄ αυτή την συνεχώς εντεινόμενη κοινωνική αποδιάρθρωση, είναι τα παιδιά, όχι ως ενεργητικά όντα κάποιων κοινωνικών διαδικασιών – που έτσι άλλωστε θα είχαν και μερίδιο ευθύνης για τα όσα συμβαίνουν – αλλά αθώα παιδιά, ανήμποροι φορείς αποξένωσης, βίας και εκμετάλλευσης.

 

Δυο έφηβοι, η Ηώ που στην ελληνική μυθολογία ήταν η θεά της Αυγής και ο Βαχίντ, που στα πέρσικα σημαίνει μοναδικός, λάτρεις και οι δυο των μύθων, συναντιούνται, όταν πέφτουν θύματα ενός εγκληματικού κυκλώματος στην Αθήνα. Η ζωή τους απειλείται άμεσα και αναζητούν έξοδο διαφυγής για να επιβιώσουν.

  Δυο πανάρχαιοι πολιτισμοί ο ελληνικός και ο περσικός αφυπνίζονται και στήνουν γέφυρα – δημιουργώντας ένα σύγχρονο μύθο – για να οδηγήσουν την Ηώ και τον Βαχίτντ, μετά το τέλος της οδυνηρής τους περιπέτειας, σε ένα νέο κόσμο βασισμένο στα θεμέλια της αγάπης και της δικαιοσύνης. Άλλωστε πάντα ήταν όρος ύπαρξης για τις ανθρώπινες κοινωνίες να δημιουργούν μύθους προκειμένου να μειώνουν το αίσθημα προσωπικής και κοινωνικής αποξένωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΑΠΣ, εύχεται να είναι καλοτάξιδο το νέο πόνημα της αγαπητής μας Βάσως και ας συμβάλλει, μέσα από τα μηνύματά του, σε έναν καλύτερο κόσμο.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ