Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΡΗ

31-10-2019,Ω/23:56′

Εκδρομή της Π.Ε.Α.Π.Σ. σε Πρέβεζα – Πάργα – Σούλι – Λευκάδα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε (26-28 Οκτώβρη) η προγραμματισμένη τριήμερη εκδρομή της Ένωσης, σε ιστορικούς και συνάμα πανέμορφους τόπους της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Ένα λεωφορείο γεμάτο με μέλη και φίλους της Π.Ε.Α.Π.Σ. και συνταξιδιώτες με κοινά ενδιαφέροντα, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ανήμερα του Αη-Δημήτρη, από την Ομόνοια, με τελικό προορισμό τη “νύφη” του Ιονίου, την μαγευτική Πάργα.

Με ενδιάμεση στάση τον Καρβασαρά (σημερινή Αμφιλοχία) και μιά σύντομη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αμβρακικού, την Πρέβεζα, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, έγινε η “απόβαση” των ταξιδιωτών στην τουριστική κωμόπολη της Ηπείρου με το ιστορικό κάστρο και τα δαντελωτά της ακρογιάλια.

Η επομένη μέρα ήταν αφιερωμένη στο ιστορικό Σούλι και τον ποταμό των ψυχών, τον Αχέρωντα.

Η διαδρομή από την Πάργα προς το απόρθητο ορμητήριο των Σουλιωτών, ήταν μεν δύσκολη για τον οδηγό του λεωφορείου, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο.

Στη θέα του κρυμένου από τα ψηλά βουνά οροπεδίου, ξαναζωντάνεψαν στο μυαλό των εκδρομέων, ιστορικές μνήμες του παρελθόντος και η λεβεντιά των Τζαβελαίων, των Μποτσαρέων και τόσων άλλων φατριών που έκαναν δύσκολη τη ζωή του δυνάστη, Αλή πασά. Τα ανακαινισμένα κτίρια της κοινοπολιτείας, ο ναός του Αγ. Δονάτου και το Κούγκι αποτελούν πόλο έλξης πολλών τουριστών από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Το μεσημέρι, η επίσκεψη στις πηγές του Αχέρωντα, στο καμποχώρι της Γλυκής και το γεύμα πάνω στο ‘κύμα’ του ποταμού ήταν το επιστέγασμα της ευχάριστης ημερήσιας εξόρμησης και βοήθησε στην οργάνωση της νυχτερινής εξόδου στα σοκάκια της Πάργας. Ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός βοήθησε ώστε η κίνηση στην όμορφη λουτρόπολη να είναι αρκετή αλλά όχι αφόρητη.

Η τρίτη μέρα της εκδρομής ήταν μεν αυτή της επιστροφής στο κλεινόν άστυ διανθισμένη όμως με επίσκεψη στην πάντα ελκυστική Λευκάδα.

Η ”απόδραση” των συναδέλφων και φίλων της Π.Ε.Α.Π.Σ., έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Με μία ωριαία κρουαζιέρα γύρω από το νησί, σαν σύγχρονοι αργοναύτες, είχαν την ευκαιρία να δούνε (εν πλω) τα περίφημα νησιά Σκορπιό και Μαδούρι κι ακολούθως να περιηγηθούν στο Νυδρί και την πόλη της Λευκάδας.

Κατά γενική ομολογία, ήταν ένα όμορφο τριήμερο ταξίδι που βοήθησε τους συμμετέχοντες να ξεχάσουν την καθημερινότητά τους και να “γεμίσουν τις μπαταρίες”.

Αργά το βράδυ, με την επιστροφή τους στην Αθήνα, οι ταξιδιδευτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη νέα εξόρμηση της Ένωσής μας που, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο και θα έχει προορισμό την κεντρική Μακεδονία, με σημείο αναφοράς τη “νύφη” του Θερμαϊκού, τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ