Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤO ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

48 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου την 17 Νοέμβρη του 1973.

Οι φοιτητές, οι μαθητές και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη λαομίσητη φασιστική δικτατορία των συνταγματαρχών που δολοφονούσε, φυλάκιζε, βασάνιζε και εκτόπιζε στα ξερονήσια όποιο δημοκράτη Έλληνα αντιστεκόταν στον εκφασισμό της κοινωνίας.

” ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

“ΕΞΩ  ΑΙ  Η.Π.Α  ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ”

48 χρόνια μετά, κάνοντας τον απολογισμό μας, διαπιστώνουμε ότι και σήμερα τα συνθήματα των φοιτητών στην εξέγερση παραμένουν νωπά, αναλλοίωτα και επίκαιρα.

– Εδώ και δώδεκα ολόκληρα χρόνια, ακόμα και με τη διαδοχή τόσων κυβερνήσεων, όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας μας βρίσκονται στα όρια της ανεργίας, της φτώχειας, της ανέχειας, της ανασφάλειας, της εξαθλίωσης.

– Οι μισθοί, τα ημερομίσθια και οι συντάξεις εργαζομένων και συνταξιούχων δέχονται συνεχή σφυροκοπήματα με ανηλεείς περικοπές, τέτοιες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν ακόμα και τις βασικές καθημερινές ανάγκες.

– Οι πυροσβέστες από ήρωες γίνονται παρείσακτοι, αντιδραστικοί και αντιμετωπίζονται ως εχθρός της κυβέρνησης με άγρια καταστολή, όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όπως άλλωστε συμβαίνει με τους γιατρούς, τους νοσοκομειακούς και πολλές κατηγορίες εργαζομένων.

–  Οι συνταξιούχοι έγιναν τα μόνιμα υποζύγια των κυβερνήσεων με  περικοπές των συντάξεών τους πάνω από 40%, από τους μέχρι σήμερα θεσμοθετημένους αντιασφαλιστικούς νόμους. Αποφάσεις δικαστηρίων δεν εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις που κατά τα άλλα μιλάνε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη που υποχρεώνει την εκτελεστική εξουσία να ακολουθεί τις αποφάσεις της. Αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις μεταξύ ανωτάτων δικαστηρίων προβληματίζουν για την αντικειμενικότητά τους και την αμεροληψία τους.

 

– Η οικονομική κρίση επιτεινόμενη από την επιδημία του κορονοϊού, οδηγεί μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες, αγρότες στην καταστροφή, βλέποντας τις περιουσίες τους να ξεκληρίζονται, αφήνοντας παράλληλα στο δρόμο και χιλιάδες εργαζόμενους.

– Η Παιδεία, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές νόρμες, εμπορευματοποιείται. Η αυτονομία της σχολικής μονάδας με τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της μάθησης, ο προσανατολισμός στις δεξιότητες, η διεύρυνση του κύκλου των πηγών χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, υποβαθμίζουν το μορφωτικό επίπεδο του σχολείου, κατηγοριοποιούν τη μάθηση και ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στις αξιώσεις των “χορηγών” για ανταποδοτικότητα. Το σύστημα λογοδοσίας που απαιτείται για περισσότερη ελευθερία των εκπαιδευτικών, ακούει στο όνομα “αξιολόγηση” κάτι που ξεσηκώνει αντιδράσεις στον κόσμο των εκπαιδευτικών.

– Οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τον περιορισμό της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στις εκλογές των σωματείων, το ηλεκτρονικό «μητρώο», την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σίγουρα τίποτε καλό δεν προμηνύουν.

– Οι Νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα φυτρώνουν  σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τους στρατιωτικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., εκστρατεύοντας ακόμα και εκτός της χώρας.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν ξεχνάμε, ούτε πρόκειται να αφήσουμε αδικαίωτα τα συνθήματα για τα οποία μάτωσε ο λαός για τη λευτεριά του.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!!!

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να νικήσουμε!

Σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, κατέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης.

Την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 16:30, όλοι θα βρεθούμε στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία για να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973.

Για να συνεχίσουμε το αγώνα τους για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Αθήνα,16 Νοέμβρη 2021

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας                                           Ο Πρόεδρος

Λάμπρος Γεωργακλής                                  Κωνσταντίνος Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ