Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ site ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ  (Σ.Ε.Α.Α.) http://sea-a.blogspot.gr/
Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Άρθρο μέλους

  Έχουν ειπωθεί πολλά κι έχουν γραφεί άλλα τόσα για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, αλλά αυτό ουσιαστικά δεν έχει και τόση σημασία, αφού από την αρχή ήταν φανερό που αποσκοπούσε η κυβέρνηση. Είτε με το ναι είτε με το όχι, η συμφωνία – μνημόνιο ήταν ο τελικός στόχος της και απλά αναζητούσε την νομιμοποίηση της απόφασής της με την ψήφο του λαού.

Πάλι τα μέτρα είναι εναντίον του λαού, με περισσότερη λιτότητα-ανεργία-περικοπές και υπέρ των μεγάλων συμφερόντων-τοκογλύφων-δανειστών.
Πάλι ο λαός θα πληρώσει το λογαριασμό και με κάθε δόση δανεικών νέα σκληρά μέτρα θα παίρνονται.
Πάλι περικοπές στους μισθούς, συντάξεις , αύξηση στα όρια ηλικίας, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση της φορολογίας, περικοπές στην άμυνα αλλά –στοιχηματίζουμε- όχι στα εξοπλιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά στους μισθούς των εν ενεργεία στελεχών, στις συνθήκες διαβίωσής τους. Άραγε θα τολμήσουν και απολύσεις προσωπικού;
Πάλι κυβέρνηση και δανειστές θέλουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Αν τα μέτρα περάσουν, αν καταφέρουν να φορτώσουν στις πλάτες του λαού ένα ακόμα μνημόνιο, τα επόμενα χρόνια θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, κύρια για τις νεότερες γενιές των εργαζομένων, για όσους βέβαια καταφέρουν να βρουν δουλειά.

Το μέλλον που διαμορφώνεται για τους σημερινούς νέους είναι ζοφερό: Δουλειά χωρίς δικαιώματα, Ασφάλιση με προκαθορισμένες εισφορές, αλλά άγνωστες και αβέβαιες παροχές. Οικογενειακή, προσωπική και κοινωνική ζωή σμπαράλια.

Η άθλια κατάσταση που βιώνουμε όλοι σήμερα στην Υγεία, θα χειροτερέψει κι άλλο, με ταυτόχρονη διεύρυνση της επιχειρηματικής δράσης μέσα και γύρω από το κρατικό σύστημα της Υγείας και της Πρόνοιας. Η φτώχεια όπως και η διαφορά μεταξύ φτωχών και πλουσίων θα μεγαλώσουν. Όλο και πιο πολλοί μικροί εμποροβιοτέχνες θα εξαφανίζονται, το ίδιο και οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες.

Τώρα έγινε απροκάλυπτα φανερό ότι κόμματα της βουλής είναι υποτελείς στους δανειστές-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ- γι αυτό άλλωστε υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία μαζί τους.

Σε τελική ανάλυση ο λαός θα πρέπει να πάρει τις τύχες στα χέρια του, πρέπει να αντιδράσει στις επιλογές του ντόπιων και ξένων αφεντικών είτε μέσα στο ευρώ είτε έξω από το ευρώ. Με οποιαδήποτε κυβέρνηση είτε εκλεγμένη, είτε εθνικής σωτηρίας, είτε τεχνοκρατική.

Η αντίδραση, η οργανωμένη αντίσταση και ο επιθετικός αγώνας απέναντι στα νέα κάθε φορά μνημόνια και μέτρα είναι μονόδρομος για το λαό και χρέος απέναντι στις νεότερες γενιές.
14/7/2015

Μ.Τ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ