Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ;

Ένα ενδιαφέρον άρθρο που δημοσιεύθηκε στο www.onalert, παραθέτουμε πιο κάτω και αναρωτιόμαστε τι άλλο έχουν να περιμένουν οι συνάδελφοι των Ε.Δ στην ενέργεια αλλά και στην αποστρατεία.Οι “πύρινοι” λόγοι όταν δεν συμβαδίζουν με τις πράξεις  κάνουν τις ηγεσίες των Ενώσεων αναξιόπιστες και φυσικά …”εύπεπτες” στις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη ψήφιση του τερατουργήματος και λαιμητόμου νομοσχεδίου για τα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα των εργαζομένων και συνταξιούχων.

 ……………………………………………………………………………………………………………………

Ρωγμή στο κοινό μέτωπο Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που είχαν συμφωνήσει τον περασμένο Νοέμβριο τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία στελεχών, διαπιστώνεται στο θέμα του ασφαλιστικού.

Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή, περιλαμβάνει διατάξεις φωτιά για τους εν ενεργεία και τους απόστρατους στρατιωτικούς, καμία από τις Ενώσεις Στρατιωτικών δεν έχει ζητήσει από τα μέλη της να είναι σε ετοιμότητα κινητοποιήσεων, όπως έκαναν τα Σώματα ασφαλείας.

Λίγους μόλις μήνες πριν, ενόψει της νομοθέτησης νέων δυσβάστακτων μνημονιακών μέτρων κλήθηκαν και συναντήθηκαν στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των εν ενεργεία στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Συμμετείχαν τα προεδρεία της ΠΟΑΣΥ, της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΕΥΠΣ, της ΠΟΕΠΛΣ, της ΕΑΠΣ, της ΠΕΑΛΣ και της ΠΟΕΣ και  ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένστολοι.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ τη σύσταση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των Ομοσπονδιών, όπου θα αποτρέπεται κάθε δυσμενές για τη λειτουργία των Οργανισμών μας μέτρο και κατ’ επέκταση η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενστόλων.

Μάλιστα τότε, είχαν δηλώσει ετοιμότητα για περαιτέρω κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης, καθόσον τα ανοικτά μέτωπα (ασφαλιστικά ταμεία, μισθολόγιο, λειτουργικές δαπάνες κ.λπ.) αποτελούν μείζονα πρόκληση.

Σήμερα, την ώρα που όλη η Ελλάδα βάζει λουκέτο, και που όλες οι Ενώσεις Στρατιωτικών έχουν με ανακοινώσεις τους εξηγήσει το πόσο πλήττονται οι στρατιωτικοί, είναι απορίας άξιον γιατί δεν υπάρχει κάποιας μορφής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Τουλάχιστον δεν είχε ανακοινωθεί κάτι τέτοιο, εκτός από την Πρωτοβουλία Αποστράτων, μέχρι την Πέμπτη το βράδυ.

Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι το 2012 στις μεγάλες κινητοποιήσεις όταν οι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι ενώθηκαν κατάφεραν να κερδίσουν με τους αγώνες τους σε πολλά σημεία. Θυμίζουν μάλιοστα το ψήφισμα που είχε εγκριθεί από όλες τις Ενώσεις την 1η Νοεμβρίου 2012 και αναρωτώνται γιατί δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο και σήμερα. 

    Εμείς, οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, συγκεντρωθήκαμε, σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, από διάφορα μέρη της Ελλάδας στην Αθήνα να βροντοφωνάξουμε μαζικά, ενωτικά και ειρηνικά, την οργή μας και την αταλάντευτη απόφασή μας, να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

    Προς τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά τους δύο αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό, από τον οποίο νοιώθουμε εξαπατημένοι και προδομένοι, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την πολιτική που εφαρμόζουν. Είμαστε αντίθετοι με την πανθομολογουμένως μαζική καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και των πιο δυναμικών της παραγωγικών δυνάμεων, τη συνεχιζόμενη απαξίωση και εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού που επιφέρει, κατά βάση, την περαιτέρω αποδυνάμωση της ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

    Δηλώνουμε ότι, η στοχευμένη και καθοδηγούμενη από την κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα παπαγαλάκια της καλλιέργεια φόβου, η εκτόξευση απειλών, τρομοκρατίας, η επιδίωξη διχόνοιας, διάσπασης και χειραγώγησης των εργαζομένων και ειδικότερα των στρατιωτικών με σκοπό την αναστολή των δυναμικών, διεκδικητικών κινητοποιήσεων τους, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους, σε κάθε έκνομη, αντισυνταγματική, αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους ενέργεια.

  Η Ελληνική δημοκρατία και οι θεσμοί της δεν αποσταθεροποιούνται και δεν κινδυνεύουν από τις κινητοποιήσεις μας, αλλά σίγουρα δε μπορούν να υπηρετηθούν από απαξιωμένους, εξαθλιωμένους και πένητες στρατιωτικούς.

   Δεν αναγνωρίζουμε καμία τρόικα και δανειστές επικυρίαρχους. Τους θεωρούμε εξ αρχής ξένους εισβολείς, εχθρούς των συμφερόντων του Ελληνικού λαού, επιβουλείς της εθνικής αξιοπρέπειας του λαού μας και της ακεραιότητας της πατρίδας μας.

  Ο Ελληνικός λαός ψηφίζει τους κοινοβουλευτικούς του εκπροσώπους με συγκεκριμένα πολιτικά προγράμματα κι απ’ αυτούς περιμένει να εφαρμόσουν στην πράξη τα προγράμματα και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

    Λέμε ΟΧΙ:

  – Σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, ιδιαίτερα δε όταν υπήρχαν ρητές και κατηγορηματικές δεσμεύσεις από την Κυβέρνηση.

   – Στην αδιαφορία της πολιτείας στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα εν ενεργεία στελέχη (μεταθέσεις, οικογενειακά, στεγαστικό, επικινδυνότητα, οδοιπορικά, κλπ)

   –  Στη μείωση, αναστολή ή κατάργηση των επιδομάτων που χορηγήθηκαν, ως ελάχιστη ανταπόδοση του προσφερόμενου από τους στρατιωτικούς έργου και τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας τους (υπερωρίες, επικινδυνότητα, κλπ).

  –  Στην περαιτέρω επιμήκυνση του ήδη μεσαιωνικού εργασιακού μας βίου.

  – Στην ένταξη των Ελλήνων στρατιωτικών στο ΙΚΑ και στο ΙΚΑ-ΤΕΑΜ.

 – Στην εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

 – Στη ρατσιστική, ηλικιακή μείωση των συντάξεων για τους κάτω των 55 και κάτω των 60 ετών αποστράτους.

 – Στους νόμους που άδικα, παράνομα και ανήθικα, απαγορεύουν στους εν αποστρατεία στρατιωτικούς να εργάζονται.

 – Στη συνεχή υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και την παροχή υπηρεσιών υγείας, στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, μέσω της εντάξεως στο θεσμό του ΕΟΠΥΥ. Η πολιτική που ακολουθείται υπονομεύει τη λειτουργία των νοσοκομείων ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ, υπέρ των οποίων καταβάλλουμε επί 60 χρόνια επιπρόσθετες κρατήσεις.

Απαιτούμε:
– Σεβασμό, δηλώνοντας ότι διεκδικούμε μαχητικά και δεν επαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που μας ανήκουν.

-Την άμεση αναγνώριση των ιδιαιτέρων και μοναδικών χαρακτηριστικών, συνθηκών εργασίας και υπόστασής μας, τερματίζοντας την απαξίωση και οικονομική εξαθλίωσή μας.

-Την εξυγίανση, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και τη δημοκρατική λειτουργία των Μετοχικών Ταμείων. Τη μη περαιτέρω περικοπή των χορηγούμενων μερισμάτων απ’ τα Μετοχικά μας Ταμεία και το ξεπούλημα των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων.

-Την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI, που εμείς έχουμε καταβάλει και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και στις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών.

-Να δοθούν εξηγήσεις για το που έχουν πάει οι κρατήσεις της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων από το 2010 έως το 2012 και να αποδίδονται οι εισφορές αυτές των αποστράτων στα Μετοχικά τους Ταμεία.

-Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο, όπου υπάρχουν ενδείξεις, στοιχεία και καταγγελίες.

-Πάνω απ’ όλα, την εξασφάλιση της άμυνας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας σε γη, αέρα και θάλασσα, με Ένοπλες Δυνάμεις οργανωμένες αποκλειστικά γι’ αυτό το καθήκον και που να διαθέτουν τα αναγκαία μέσα και προσωπικό με υψηλό ηθικό.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι:

Ενωμένοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, μαζί με άλλους ομοειδείς φορείς:

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ.

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΛΩΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
 · Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ)
· Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ)
· Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)
· Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΕΚ)
· Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)
· Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ)
· Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑ/ΣΥΔΑ)
· Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
· Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)
· Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ)
· Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

onalert.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ