Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ “ΣΟΦΟΙ” ;

2-11-2019,Ω/09:30′

Το Υπουργείο Εργασίας περιμένει, λέει, το πόρισμα της επιτροπής των “Σοφών” που θα μελετήσουν το νέο ασφαλιστικό. Το πως δηλαδή θα πτωχεύσουν ακόμα παραπέρα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Αυτή μου την πεποίθηση, τη στηρίζω στις μελέτες των προηγούμενων “σοφών” του Ρέππα που θα έκανε βιώσιμο το ασφαλιστικό για σαράντα (40) χρόνια, της Πετραλιά για άλλα σαράντα χρόνια και πάει λέγοντας για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Η επιτροπή “Σοφών” έχει δείξει δείγματα προθέσεων στο παρελθόν αλλά και σήμερα με την αναμόρφωση της επικουρικής ασφάλισης, όπου
προτείνει το ύψος της επικουρικής σύνταξης κάθε ασφαλισμένου να μην εξαρτάται αποκλειστικά από τα έτη της ασφάλισής του και τις αποδοχές του αλλά και από την απόδοση του χαρτοφυλακίου του ατομικού του λογαριασμού σε επενδύσεις που θα αναλαμβάνουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες σε χαμηλού, μεσαίου ή υψηλού ρίσκου επενδυτικά προιόντα.

Όταν, κάποτε, στο 8ωρο το κόστος παραγωγής ήταν έξι (6) ώρες και το κέρδος δύο (2) ώρες, η παραγωγική διαδικασία (συνεπώς και η τεχνολογία των παραγωγικών εργαλείων/ μηχανημάτων) ήταν στο αρχικό της στάδιο. Τότε είχαν δουλειά όλοι και ο παραγόμενος πλούτος ήταν αρκετός ώστε να κατανέμεται άδικα μεν αλλά σχεδόν σε όλους.
Τώρα στην τέταρτη βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση που το κόστος παραγωγής είναι λιγότερο από δύο (2) ώρες στο 10ωρο και …βάλε, η ανεργία στο 30%, οι μισθοί στα 600 € και οι συντάξεις με απώλειες τουλάχιστον 50% σε σχέση με μιά δεκαετία πριν, τώρα που οι ανάγκες διαβίωσης δεν ικανοποιούνται, ο μισός πληθυσμός της χώρας είναι σε κατάσταση κατάθλιψης, οι αυτοκτονίες …πάνε σύννεφο και ας μην τις ανακοινώνουν πια.

Οι “Σοφοί” του Έθνους μπαίνουν και βγαίνουν στα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία, τοποθετούνται επί παντός επιστητού πλην της προστασίας των εργαζομένων και συνταξιούχων. Δεν βλέπουν ούτε συγκινούνται από την ανέχεια και τη φτώχεια.

Να θυμηθούμε ότι μόνο με το περιβόητο PSI και το κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, χάθηκαν πάνω από δέκα (10) δις ευρώ σε ένα βράδυ και 17 δις ευρώ βεβαιωμένες εισφορές στο Ι.Κ.Α.
Το έργο είναι πια χιλιοπαιγμένο από το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ. Επικαλούνται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, προσπαθούν και το έχουν βγάλει έξω από τις υποχρεώσεις κρατικής χρηματοδότησής του κι ας το έχουν κατακλέψει με κάθε τρόπο (τζογάρισμα αποθεματικών σε χρηματιστήριο, PSI, διαχείρισή τους από την Τράπεζα της Ελλάδος για αποπληρωμή υποχρεώσεων τους στους δανειστές που σε τίποτα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν ευθύνονται), επικαλούνται την “ανάπτυξη” χαρίζοντας δισεκατομμύρια στις μεγαλοεπιχειρήσεις. Είναι και αυτό, όμως, έργο των “Σοφών”.

Έξω από τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία και όχι μόνο εκεί, κάποιοι συμπολίτες μας περιμένουν …την ανάπτυξη.
Τα κανάλια και τα ΜΜΕ γενικά, που σοκαρίστηκαν και αναστατώθηκαν από την κλωτσιά του νέου κατά του αστυνομικού, που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και αναμετάδιδαν συνεχώς το γεγονός με μπόλικη διαστρέλωση και απύθμενο μίσος κατά του ΚΚΕ που είναι …”πληγή” για το ευνομούμενο σύστημά μας. Τα λεγόμενα των σοφών, όμως, παραμένουν στο απυρόβλητο. Οι  υποδείξεις τους προς την κυβέρνηση είναι ανάξιες σχολιασμού; Τους “Σοφούς” δεν τους είδαν ποτέ; Δεν τους άσκησαν ποτέ κριτική και δεν είδαν ποτέ την αντιλαική στόχευσή τους;

Ούτε οι πνευματικοί μας ταγοί (επιστήμονες και “διαμορφωτές” κοινής γνώμης) δεν τους είδαν ποτέ; Δεν είδαν ποτέ συνανθρώπους μας να προσπαθούν να ζήσουν σκαλίζοντας σκουπιδοτενεκεδες με την ελπιδα να βρουν κάτι φαγώσιμο γι’ αυτούς και τους δικούς τους; Ή κάτι που να μπορεί να τους προσφέρει έστω και κάποια …ψυχεία;

Αυτοί είναι οι ταγοί που καθορίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με τις “επιστημονικές” τους μελέτες. Αλήθεια, σε αυτές τις μελέτες άραγε δεν χωράνε οι εργαζόμενοι και οι απόμαχοι της δουλειάς, οι άνθρωποι του μόχθου και της προκοπής; Φαίνεται δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τέτοια μικροθέματα ή μπορεί και να τους θεωρούν παράπλευρες απώλειες του “αγγελικού” συστήματός τους.

Θύμιος Τσούνας, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ