Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΤΑ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ» ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

  Πάνω από τριάντα χρόνια τώρα η εισαγωγή νέων σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές γίνεται μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήταν λίγο μετά την εποχή που καταργήθηκαν τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και την εποχή που 14χρονα παιδιά έμπαιναν στις στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών και 17χρονα σ’ εκείνες των αξιωματικών.

  Σ’ αυτές τις «σύγχρονες» αντιλήψεις θέλει ο ΥΠΑΜ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να επιστρέψουν οι Ένοπλες Δυνάμεις! Προτείνει λοιπόν αντί τα 14χρονα να μπαίνουν κατευθείαν στις στρατιωτικές σχολές, κάτι που δεν επιτρέπουν οι συνθήκες σήμερα, να πηγαίνουν σε στρατιωτικά λύκεια!! Αυτό θα πει …. «εκσυγχρονισμός»!
   Παράλληλα ο ΥΠΑΜ προτείνει την οικειοθελή, προς το παρόν, στράτευση των γυναικών, εκτός από όσες θέλουν να σταδιοδρομήσουν στα Σώματα Ασφαλείας που η στράτευση θα είναι υποχρεωτική! Ούτε εδώ δυστυχώς πρωτοτυπεί σε σχέση με το παρελθόν ο κύριος ΥΕΘΑ επικαλούμενος «πρόβλημα στελέχωσης των μονάδων». Διαχρονικά η κύρια αιτία είναι το δημογραφικό πρόβλημα, που επιβάρυνε, αντί να λύσει, η γενικότερη πολιτική που ακολουθήθηκε στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια με την αύξηση του χρόνου εργασίας, την ανεργία, την όλο και μειούμενη προσχολική φροντίδα των παιδιών, τις μειώσεις μισθών, την ακρίβεια κλπ! Ζητήματα που σήμερα σε συνθήκες κρίσης γίνονται ακόμη οξύτερα. Ιδού λοιπόν “πεδίον δόξης λαμπρόν”, κύριοι, για να λύσετε το δημογραφικό προς όφελος του λαού!!
  Δεν μας λέει όμως η κυβέρνηση και ο υπουργός της, τι γίνεται όταν τα κενά που υπάρχουν στη στελέχωση των μονάδων, επιδεινώνονται με τις αποστολές προσωπικού και στρατιωτικών μονάδων εκτός συνόρων που συναποφασίζουν με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μήπως τα κενά που θα δημιουργήσουν αυτού του τύπου οι «συμμαχικές υποχρεώσεις» που έχουν αναλάβει οι μέχρι και τώρα κυβερνήσεις, προετοιμάζεται η σημερινή να καλύψει στρατεύοντας τις γυναίκες; Ουσιαστικά δηλαδή μήπως, το θέμα της στράτευσης γυναικών, δεν είναι άσχετο και με τις φωτιές του πόλεμου που όλο και φουντώνουν γύρω μας;
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : http://ketha.gr/nea.html

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ