Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

 
Μια σύντομη φωτογραφική αναδρομή στο παρελθόν, για να δούμε μαζί από που ξεκινήσαμε και που έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα.
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε…


Κάποιοι φτάσανε εκεί και ακολούθησε η σιωπή των αμνών.


Κάποιοι τράβηξαν αλλού…

      

Κάποιοι προσπαθούσαν με τον δικό τους τρόπο…

Τώρα μετά από πολύμηνη σιωπή και ακινησία…


Τον δρόμο, τον φτιάχνεις βαδίζοντας!
Θα εξακολουθούμε να καθόμαστε στον καναπέ και να δίνουμε την μάχη του πληκτρολογίου ή θα σηκωθούμε και θα βαδίσουμε τον δρόμο μαζί;
Όλοι μαζί, με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα!

ΠΟΙΟΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ
Είμαστε απόστρατοι των Ε.Δ και Σ.Α. Υπηρετώντας τις αρχές της Δημοκρατίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας, αγωνιζόμαστε για την ανασύνταξη / αναδιοργάνωση του πλαισίου αγώνα των εν ενεργεία και αποστράτων συναδέλφων, με σκοπό :
•    Να επανενώσουμε τους συναδέλφους σε μια διεκδικητική συμπόρευση.
• Να οικοδομήσουμε ξανά, σε στέρεες βάσεις, σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.
•  Να καθορίσουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που θα υπερασπίζει όσα μας έχουν απομείνει, θα απαιτεί την επιστροφή όσων μας έχουν αφαιρέσει και θα διεκδικεί όσα μας αναλογούν .
•   Να καθορίζουμε και να προγραμματίζουμε τις μορφές δράσης μας.
•  Να συμβάλλουμε στο συντονισμό των προσπαθειών όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα, χωρίς να επιδιώκουμε την υποκατάσταση ή ακύρωση των όποιων αγωνιστικών κινήσεων των Ενώσεων, Φορέων και Σωματείων αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.
Βασικές Αρχές μας:
•    Πίστη και αγώνας για μια Ελλάδα Εθνικά Κυρίαρχη. Προστασία των κυριαρχικών μας Δικαιωμάτων και για Διαρκή Ειρήνη στην περιοχή μας. Ο Πατριωτισμός αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και δεν χαρίζεται σε κίβδηλους «εθνικόφρονες».
•  Διεκδικητική και αγωνιστική δράση για τη προστασία των συμφερόντων των εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υπεράσπιση των κεκτημένων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και επιστροφή όσων έχουν αφαιρεθεί με τις κυβερνητικές πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων τόσο από εμάς όσο και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αυτή η δράση δεν θα πρέπει να είναι αποκομμένη από τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζόμενων που αγωνίζονται για τους ίδιους σκοπούς. Δράση για τη μελέτη, προστασία και προαγωγή των θεσμικών, οικονομικών, ασφαλιστικών και γενικότερων συμφερόντων των εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ενεργή παρουσία όλων των συναδέλφων που συμφωνούν στην προσπάθεια αυτή, με τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας εξειδίκευσης θέσεων και προτάσεων σε ενιαία έκφραση και συντονισμό δράσης.
•   Υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα από κάθε είδους παρεμβάσεις και διασφάλιση των διαδικασιών που βασίζονται στις αρχές της δημοκρατίας και της αυτονομίας στη λειτουργία και τη δράση της. Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν στην κίνησή μας συνάδελφοι οι οποίοι: (α). Εκφράζουν διαχωριστικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές ιδέες φασιστικού ή ναζιστικού περιεχομένου, πολύ περισσότερο αυτοί που ασπάζονται εγκληματικού χαρακτήρα πρακτικές καθόσον στην πράξη και παρά την αντίθεσή τους στα λόγια, εξυπηρετούν τη διαιώνιση της κυβερνητικής πολιτικής, επιθυμούν τη διάλυση προσπαθειών αντίδρασης σε αυτήν όπως η δική μας, εχθρεύονται και πολεμούν τις δημοκρατικές αξίες, την ενότητα και τον αγώνα για μια ανθρώπινη αξιοπρεπή ζωή. (β). Έχουν καταδικαστεί για ποινικά αδικήματα όπως εγκληματικών ενεργειών, διαφθοράς, κατά της ζωής ή της περιουσίας , απάτης κλπ. (γ). Θα αναστέλλεται η συμμετοχή στην Σ.Ε.Α σε όποιον συνάδελφο έχει ασκηθεί ή ασκείται ποινική δίωξη ή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση για τέτοιου είδους αδικήματα.
• Ανάπτυξη αλληλεγγύης και σύσφιξη των συναδελφικών δεσμών με φορείς: συνταξιούχων, εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ανέργων, που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική.
•   Αναγνώριση και Σεβασμός στην ιδιαιτερότητα της θέσης των εν ενεργεία συναδέλφων και στήριξη των επιλογών / αποφάσεων τους για τον τρόπο δράσης τους σε δράσεις που έχουμε συναποφασίσει.

Περισσότερα στο web site της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αποστράτων (Σ.Ε.Α.Α.): http://sea-a.blogspot.gr/

Σάββας Θεοδωρής

Αρχιπύραρχος Ε.Α.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ