Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

06/10/2021, Ω/18:00′

                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα

Οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και έχουν να κάνουν με τις μειώσεις των συντάξεων, την ακρίβεια, την υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας και την ιδιωτικοποίησή τους, δε μας αφήνουν αδιάφορους εμάς τους απόστρατους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια που τα πληρώνουμε αδρά σε όλη μας τη ζωή, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες, προκειμένου να μας εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δεν θα τις αφήσουμε να εξανεμιστούν.

Σήμερα το οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα μέσα από τη δράση και τους αγώνες του, κατάφερε να αποκρούσει και να καθυστερήσει αντιλαϊκά αντισυνταξιουχικά μέτρα. Υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα από αυτά που αδίκως μας αφαίρεσαν, όπως:

– την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις.

– την παρακράτηση εισφοράς για την υγεία στο πραγματικό ύψος των συντάξεων,

– την αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας, τη μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, τη μη μείωση του αφορολόγητου από 8.600 στα 5.600 ευρώ,

– την επιστροφή ενός μέρους από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς και την επιστροφή των περικοπών που είχαν γίνει στο 11μηνο στις κύριες συντάξεις δίχως αγωγές και δικαστήρια.

Όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα αγώνων αποτελούν οδηγό για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς οι απόστρατοι.

Όλοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Όλα τα δικαιώματα, στην εργασία, τα ωράρια, την κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις των εργοδοτών. Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους. Ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, ενώ οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν, ή θα καταργηθούν.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Η Π.Ε.Α.Π.Σ. έχει σταθερή την πεποίθηση, ότι μόνο μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους μπορούν να βρεθούν λύσεις στα κοινά μας προβλήματα. Επιβάλεται λοιπόν να συμμετέχουμε συλλογικά και οργανωμένα και να διεκδικήσουμε, όλα όσα αδίκως μας έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις.

Τιμώντας Αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα των Συνταξιούχων, καλούμε όλους τους απόστρατους στην Πανελλαδική Συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις την Παρασκευή 8 Οκτώβρη ώρα 11:30 π.μ. στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διεκδικούμε:

–  Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.

–  Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί. Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις κύριες συντάξεις μετά την αμετάκλητη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και επιστροφή των παρακρατήσεων μέχρι σήμερα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

–  Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.

–  Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – ασφαλιστική νομοθεσία.

– Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, είναι υποχρέωση του κράτους.

– Άμεση ενίσχυση του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με προσλήψεις στην Υγεία. Να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν ΜΕΘ.

– Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.

– Να σταματήσουν η θανατηφόρα φορολογία και οι πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία.

– Να μειωθούν άμεσα οι τιμές στα βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθεί η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης και να ληφθούν άμεσα μέτρα στις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

– Να παρθούν μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας και να εξασφαλιστούν σύγχρονες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

                                                                                                             5 Οκτωβρίου 2021

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ