Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ

12-12-2017 Ω/21:15

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) καλεί τα μέλη της σε μαζική-αγωνιστική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα.

Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να παρουσιάσει έντεχνα το μύθο
της “δίκαιης ανάπτυξης”, προσθέτοντας νέα βάρη, στα μέχρι σήμερα, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, με την 3η αξιολόγηση.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 επιβάλλει φοροληστεία, χαράτσια, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, νέες περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, κατάργηση εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων που καταχτήθηκαν με κοινωνικούς αγώνες εδώ και χρόνια.
Συμπορευόμαστε με όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που πλήττονται εξίσου με μας τους απόστρατους.
Διεκδικούμε μια ζωή τέτοια που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ανοίγουμε το δρόμο για την ανατροπή της άθλιας ζωής που έχουν δημιουργήσει για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Διεκδικούμε:
– Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.
– Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
– Να καταργηθούν με νόμο οι μισθοί της πείνας των 586 και 511 ευρώ. Κατώτατος μισθός τα 751 ευρώ.
– Να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που σαν στόχο έχει να βάλει φρένο στον αγώνα των εργαζομένων και συνταξιούχων για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή.
– Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε τα μέλη μας να συμπαραταχθούν με το λαϊκό κίνημα εργαζόμενων – συνταξιούχων και να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.
Για την Αθήνα συγκεντρωνόμαστε το πρωί στις 10.30 στην πλατεία Ομονοίας (συμβολή με Αθηνάς).

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ