Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ

16-02-2020, Ω/18:30′

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Προσβεστικού Σώματος καλεί τα μέλη της, αλλά και όλους τους απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος, των Σ.Α. και Ε.Δ. να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό,

για τους παρακάτω λόγους:

– Το νομοσχέδιο δεν καταργεί, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), αλλά τον διατηρεί σαν βάση και προωθεί πιο επιζήμιες, για τους συνταξιούχους, διατάξεις, χωρίς να καταργεί και όλες εκείνες που ψηφίστηκαν στα χρόνια του μνημονίου και πλήτουν βάναυσα τους απόμαχους της εργασίας. Έτσι:

 • Παραμένουν οι περικοπές που έγιναν με τους ν. 4051- 4093/12 και ισχύει σαν σύνταξη αυτή που έπαιρναν στις 31/12/2014.

 • Πλέον θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των αποδοχών όλου του εργάσιμου βίου με αποτέλεσμα να μειώνεται, ακόμη περισσότερο, η σύνταξη.

 • Καταργούνται οριστικά τα δώρα, το επίδομα άδειας και το ΕΚΑΣ.

 • Όποιος στοιχειοθετεί κύρια σύνταξη από δύο ασφαλιστικούς φορείς, θα παίρνει μόνο μια εθνική σύνταξη.

 • Καταργείται το οικογενειακό επίδομα (10% για σύζυγο και 5% για κάθε παιδί μέχρι 18 ετών ή 24, εάν σπουδάζει).

 • Απαγορεύονται οι αυξήσεις στις συντάξεις μέχρι και το 2023. Οι όποιες αυξήσεις προκύπτουν μετά δεν θα ξεπερνούν το δείκτη τιμών καταναλωτή.

 • Συνεχίζονται οι κρατήσεις 6%, για την Υγεία, τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές συντάξεις.

 • Ενοποιείται το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. ( Επικουρικό Ταμείο) με τον ΕΦΚΑ, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

 • Εξακολουθεί να ισχύει ο υπολογισμός των επικουρικών συντάξεων με συντελεστή 0,45 Χ τα χρόνια Ασφάλισης Χ συντάξιμο μισθό.

 • Δεν καταργείται η προσωπική διαφορά (με ενσωμάτωση στο συντάξιμο μισθό). Τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης για τους συνταξιούχους πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, στην περίπτωση που αφορούν σε πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια στην καλύτερη περίπτωση δεν θα δώσουν αυξήσεις στις συντάξεις παρά μόνο τη λογιστική αναπροσαρμογή της προσωπικής διαφοράς. Σε περίπτωση που η προσωπική διαφορά είναι αρνητική (ελάχιστες περιπτώσεις) τότε η η καταβολή της διαφοράς των συντάξεων καταβάλλεται τμηματικά μέχρι την….31-12-2024!!!

 • Οι περιβόητες “αυξήσεις” από τις διορθώσεις στις επικουρικές, στις κύριες και τον συντελεστή αναπλήρωσης, αφορούν πολύ μικρή μερίδα συνταξιούχων από εκείνους που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που όχι μόνο δεν καταργεί το ν. 4387/2016 (νόμο Κατρούγκαλου) και όλους τους αντιασφαλιστικούς ληστρικούς μνημονιακούς νόμους, αλλά τους διατηρεί και τους επεκτείνει.

 • Επιστροφή όλων των κλεμμένων – κουρεμένων αποθεματικών των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.

 • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια λιγότερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 • Καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ. Άμεση απόδοση, με νόμο, χωρίς προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί από κύριες – επικουρικές συντάξεις. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.

 • Πλήρη  κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και όχι μόνο του “επιδόματος” της εθνικής σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού και όχι κατώτερη των 600 ευρώ.

 • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Υγεία και πρόνοια αποκλειστικά δωρεάν και Δημόσια.

 • Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

 • Κατάργηση των κρατήσεων για την Υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.

 

Η Π.Ε.Α.Π.Σ καλεί όλους τους απόστρατους να συμπορευτούν με τους συνταξιούχους και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, την Τρίτη 18 Φλεβάρη, στις 10 π.μ., στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας.

                                                  

                                                  Για το Δ.Σ. της ΠΕ.Α.Π.Σ

     Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Αν. Γεν. Γραμματέας

Κώστας Γιαννάκος                                                               Ανδρέας Ριτσώνης

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ