Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων

Στις 1:30 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των Πυροσβεστών – Λιμενικών – Αστυνομικών στον Ευαγγελισμό και ακολούθησε πορεία στην Βουλή.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν από το Δ.Σ. της Ένωσης ο Πρόεδρος Δ. Βορίσης, ο Αντιπρόεδρος Ε. Τσούνας, Ο Γεν Γραμματέας Α.  Πούλιας και το Μέλος Ε. Μαλλιαράκης.
Στην συγκέντρωση δόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που έλεγε:

 Αθήνα 1 Νοεμβρίου 2012

 Αγαπητοί συνάδελφοι/ες,
Καθημερινά βιώνουμε εδώ και χρόνια την αβεβαιότητα και την αστάθεια σε ότι αφορά τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, τις δουλειές μας. Η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα για την Ελλάδα επίπεδα και τα πράγματα διαρκώς χειροτερεύουν. Τα αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες αποφάσεις των Κυβερνήσεων των μνημονίων και τα διαφαινόμενα νέα μέτρα που μας επιβάλουν, κατ’ εντολή της τρόικας και διαφόρων άλλων ξένων και ντόπιων διευθυντηρίων, έχουν οδηγήσει τους πολίτες της Χώρας μας σε ένα αδιέξοδο δρόμο προς την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, ως συνέπεια της μείωσης του εισοδήματός μας, οι περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα αποτελούν καίριο πλήγμα σε όλα αυτά που τόσα χρόνια μοχθήσαμε να δημιουργήσουμε.
Τώρα με την ψήφιση των νέων μέτρων και περικοπών μπαίνει ταφόπλακα σε ακόμη περισσότερες κατακτήσεις και δικαιώματα. Όλη η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη με μισθούς πείνας, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, συντάξεις που οδηγούν στην εξαθλίωση και στην ανέχεια.
Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, ιδιωτικοποιούνται ακόμη και οι λιγοστοί δημόσιοι φορείς σε υγεία, παιδεία και αλλού.
Μαχαίρι μπαίνει και στα “ειδικά” ήδη κομμένα μισθολόγια των εν ενεργεία συναδέλφων μας. Περικόπτουν από παντού!
Ο λαός έχει ήδη πτωχεύσει!
Εμείς η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος καλούμε όλους, συνταξιούχους και εν ενεργεία Πυροσβέστες και Αξιωματικούς να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην εξαθλίωση που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Οι καιροί που έρχονται απαιτούν δράση και συμπόρευση με όλους τους εργαζόμενους.
Να σταματήσουμε στην πράξη τα μέτρα φτώχειας που θέλουν να μας επιβάλλουν.
Έχουμε την δύναμη και μπορούμε!
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ