Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ “ΑΣΤΟΧΙΕΣ”

08-04-2023, Ω/12:20′

Ο ιστότοπος www.scandalopedia.gr δημιούργησε μία λίστα με τα κυριότερα σκάνδαλα και τις κυβερνητικές “αστοχίες” της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Η ευνοιοκρατία, οι επιλεκτικές χρηματοδοτήσεις, ο περιορισμός της ελευθερίας και η καταστολή, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των κυβερνώντων, σύμφωνα με την καταγραφή των σημαντικότερων γεγονότων, όπως τα παρουσιάζει ο ιστότοπος.

Η λίστα με τα αρνητικά πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη (κατά φθίνουσα χρονολογική σειρά), έχει ως εξής:

Άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη: Ρεπόρτερ έχασε το 55% της ακοής του από κρότου λάμψης.
Περιστατικό αστυνομικής βίας κατά δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο ποσοστό της ακοής του από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.

Δώρο 3,3 εκατ. από Καραμανλή στους εργολάβους του ΟΣΕ : Τον Ιανουάριο του 2021 και ενώ δεν έχει υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση της 717, το υπουργείο Μεταφορών αποφασίζει να αποζημιώσει την κοινοπραξία Alstom – TOMH, η οποία είχε αναλάβει τη διεκπεραίωση της σύμβασης 717 για την ανακατασκευή της σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Μετατροπή των παιδογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων του ΕΣΥ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου: Έγινε νόμος του κράτους η μετατροπή των παιδογκολογικών τμημάτων των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), καθιστώντας τα πεδίο πρόσφορο για άγρα πελατείας από τις ιδιωτικές κλινικές και καταργώντας την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Δυστύχημα στα Τέμπη: Μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με 57 νεκρούς. H τηλεδιοίκηση τους σταθμού Λάρισας σταμάτησε να δουλεύει από πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019 και δεν επισκευάστηκε. Οι μηχανοδηγοί είχαν ενημερώσει με εξώδικα ένα χρόνο πρίν ενώ η ΡΑΣ προειδοποιούσε το υπουργείο ακόμα και 4 μέρες πριν.

Μάτι. Έφεση κατά της αποζημίωσης δημοσίου σε συγγενείς θυμάτων: Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία το διοικητικό δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 300.000 ευρώ σε οικογένεια πληγείσα από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι άσκησε το ελληνικό Δημόσιο. Ζητάει να καταργηθεί ή εναλλακτικά να μειωθεί το ποσό της αποζημίωσης, παραθέτοντας μια σειρά από επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα ότι οι περιοχές του Νέου Βουτζά και του Ματιού δεν είχαν «ορθή ρυμοτομική διάταξη».

Άκυρος ο διαγωνισμός για τρία νοσοκομεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε το ίδρυμα. Αιτία, οι προσφορές που κατατέθηκαν από τις κατασκευαστικές που είχαν δηλώσει ενδιαφέρον, καθώς ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς.

700.000 σπίτια σε πλειστηριασμούς μετά την ψήφιση του πτωχευτικού κώδικα:  Αλλάζει το καθεστώς του νόμου 4354/2015, ο οποίος προβλέπει ειδική νομιμοποίηση στους servicers να γίνονται διάδικοι, και πλέον επιτρέπει στις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων (servicers) να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια που αποτελούν πρώτη κατοικία και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Άρειος Πάγος υπέρ των Funds για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας:  Η συντριπτική πλειοψηφία της ολομέλειας του Άρειο Πάγου τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία. Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις δύο εβδομάδες από την εισαγγελική πρόταση, οι servicers θα μπορούν να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Παρακολούθηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, για τον οποίο αναφέρεται ότι αγοράστηκε στο όνομα του γαμπρού του σπίτι το 2021 στην περιοχή του Παπάγου με χρήματα (600.000 ευρώ) κάτω από το τραπέζι. Ήταν δηλαδή «μαύρα», λέξη την οποία χρησιμοποιεί και η ΕΥΠ.

Σκάνδαλο με τα 400.000 στον Θ. Χειμάρα από απευθείας αναθέσεις: Ακόμα ένα σκάνδαλο απευθείας θέσεων με πρωταγωνιστή «γαλάζιο» βουλευτή εκθέτει την κυβέρνηση, καθώς ο Θέμης Χειμάρας έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου. Ο βουλευτής παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις.

Σφαίρα στο κεφάλι δέχτηκε από αστυνομικούς ο 16χρονος Ρομά: Πέθανε 16χρονος Ρομά τον οποίο πυροβόλησαν αστυνομικοί γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει τα καύσιμα.

Συλλογή Στερν. Φιέστα αρχαιοκαπηλίας παρουσία Μητσοτάκη: Εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η έκθεση 15 κυκλαδικών αρχαιοτήτων από τις 161 της συλλογής Στερν. Για “επαναπατρισμό” έκανε λόγο ο πρωθυπουργός. Θύελλα αντιδράσεων για τα “κλεμμένα” και την απουσία ελέγχου.

Σκάνδαλο Βουλευτή ΝΔ Πάτση: Σκάνδαλο με το Βουλευτή της Ν.Δ. Πάτση που πλούτιζε αγοράζοντας κοψοχρονιά κόκκινα δάνεια και με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, όπου μέσα σε δύο χρόνια εισέπραξε πάνω από 800 χιλιάδες ευρώ.

Σκάνδαλο βουλευτή ΝΔ Μαραβέγια: Πήρε επιχορήγηση 4 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω σύστασης εταιρίας στο όνομα της συζύγου του με αρχικό κεφάλαιο μόνο 5.000 ευρώ.

Σύνδεση του σκανδάλου υποκλοπών με την κυβέρνηση: Νέα ευρήματα φέρνουν το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα πιο κοντά στο θρίλερ των υποκλοπών. Τεκμηριώνονται νέες συνδέσεις που ξεκινούν από τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα (και ανιψιού) του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και φτάνουν σ’ ένα πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Υπό φορολογικό έλεγχο Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος για τα “αδιευκρίνιστα ποσά”: Η δικογραφία της Novartis, με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να αρχειοθετήθηκε ποινικά, αλλά φαίνεται πως η υπόθεση για τα «αδιευκρίνιστα ποσά» δεν έχει κλείσει οριστικά ακόμη, ειδικά για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υπερδιπλασιασμός των μετακλητών εώς τον Μάιο του 2022: Διπλασιασμό των μετακλητών υπαλλήλων που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό από την αρχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ. έως τον Μάιο του 2022 καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της «Απογραφής». Ειδικότερα, από τον Ιούλιο του 2019 –μήνας των τελευταίων εθνικών εκλογών– οπότε καταγράφηκαν 1.710, οι μετακλητοί έφτασαν σε λιγότερο από τρία χρόνια κυβερνητικής θητείας τους 3.483 σε υπουργεία, δήμους, περιφέρειες και νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ βολέματος «ημετέρων».

1.018 παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό κράτος: Η εγκατάλειψη αιτούντων άσυλο στη θάλασσα από τις ελληνικές αρχές έχει καταστεί συνήθης πρακτική, με αποτέλεσμα συχνά τραυματισμούς και πνιγμούς.

Καταστολή με πρόσχημα τη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ:  Φοιτητής έπεσε αιμόφυρτος αφού χτυπήθηκε εν ψυχρώ από βομβίδα κρότου-λάμψης των ΜΑΤ μέσα στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης. Θύμα της άγριας καταστολής ο Γιάννης, 21 ετών, που σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ και αγωνίζεται μαζί με άλλους φοιτητές ενάντια στην αστυνομική παρουσία, σηκώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Η απάντηση; Ξύλο, χημικά, γκλομπ και βομβίδες κρότου-λάμψης από πάνοπλους σαν αστακούς αστυνομικούς.

Οριστική απαλλαγή μετά απο 7 μήνες στην φυλακή του «Ινδιάνου» που είχε συλληφθεί χωρίς στοιχεία από την ΕΛΑΣ.: Τέλος έλαβε η δικαστική περιπέτεια του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή για επτά μήνες, καθώς είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, τον Μάρτιο του 2021.

Αδυναμία ενίσχυσης του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας: Την ανισότητα στο επίπεδο περίθαλψης μεταξύ Αττικής και υπόλοιπης Ελλάδας, τη συσχέτιση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ covid και της θνητότητας τους, καθώς και τον υψηλό αριθμό θανάτων εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα .

Υποχρεωτική συνεπιμέλεια παιδιού ακόμα και στις περιπτώσεις κακοποιητικού γονιού: Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ καταγράφει τραγικές περιπτώσεις ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου στις οποίες δίνεται η επιμέλεια σε πατέρα που έχει κακοποιήσει την μητέρα του παιδιού αλλά συχνά και το ίδιο το παιδί και μάλιστα με αρπαγή του παιδιού από τις αρχές, νύχτα.

Τα “απόνερα” της τηλεκπαίδευσης. Η πλατφόρμα πέφτει και οι μαθητές κάνουν μάθημα σε καφενεία στα χωριά: Τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να διαφημίσει ως απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία ελέω πανδημίας, η πραγματικότητα έρχεται να το διαψεύσει αποδεικνύοντας μάλιστα ότι πέρα από την ελλιπή προετοιμασία για την νέα αυτή πραγματικότητα, εξακολουθούν να υπάρχουν δύο Ελλάδες και μαθητές δύο ταχυτήτων.

Λίστα Πλεύρη: Η κυβέρνηση μοίρασε σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας 4.960.000 ευρώ, για καμπάνια «διαμόρφωσης θετικής πεποίθησης και ενεργού συμμετοχής των πολιτών στον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού COVID-19», την ώρα που ήδη έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια για καμπάνιες ενημέρωσης.

Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ:  Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πάνω από 700 εκ. ευρώ, της ΔΕΗ, το Δημόσιο ωστόσο, το οποίο αποφάσισε να εκχωρήσει την πλειοψηφία του 51% που κατείχε και να παραμείνει με ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας (34%)! Τα ερωτήματα είναι πολλά, κυρίως σε ότι αφορά τη δυνατότητά του να ελέγχει τον ισχυρότερο παίκτη σε ένα κρίσιμο χώρο, όπως είναι η παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Τιμές ρεκόρ στις τιμές ρεύματος μετά την εφαρμογή της ρήτρας με τις εταιρίες ενέργειας να παράγουν υπερκέρδη και τα νοικοκυριά να γονατίζουν. Παράλληλα μόνιμη «πρωταθλήτρια» Ευρώπης στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος αναδεικνύεται η Ελλάδα.

Φωτιές καλοκαιριού 2021: Τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή αφού κάηκαν 1.3 εκ. στρέμματα. Η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 5000 δασοπυροσβεστών.

Ανακρίβειες στη δήλωση πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους: Δημοσίευμα του Documento αναφέρει ότι από το 2016 και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν δηλώνει οικογενειακή εταιρεία με έδρα στη Γαλλία, ενώ, το 2020 την «έκρυψε» μέσα σε ελληνική εταιρεία για να παρακάμψει την ελληνική νομοθεσία.

Κατατίθεται το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που ποινικοποιεί τις απεργίες:  Στο σχέδιο νόμου, πέρα από τις γνωστές διατάξεις που έχουν δεχθεί σφοδρότατη κριτική για κατάργηση του οκταώρου, υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις και περικοπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, περιλαμβάνονται άλλες δύο δυσάρεστες εκπλήξεις, καθώς κυβέρνηση και υπουργός εμφανίζονται αποφασισμένοι να ποινικοποιήσουν περαιτέρω τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και να επιβραβεύσουν την απεργοσπασία.

Οι απευθείας αναθέσεις της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, η οποία ξεπερνά τα 2,1 εκατ. ευρώ: Η Σοφία Νικολάου κατηγορείται για πρόκληση ζημίας στο Δημόσιο, η οποία ξεπερνά τα 2,1 εκατ. ευρώ. Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπέγραψε από τις 30 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021, 28 συμβάσεις προμηθειών και υπηρεσιών για τις φυλακές της χώρας σε τιμές που υπερέβαιναν κατά πολύ όχι μόνο τις τιμές με τις οποίες άλλοι δημόσιοι Φορείς προμηθεύονταν κατά την ίδια χρονική περίοδο, αλλά ακόμη και τις εκάστοτε τιμές λιανικής πώλησης στην ελεύθερη αγορά. Στα 8,5 δις. έχουν φτάσει μέχρι τον Ιούνιο 2022 οι απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες «κλειστού τύπου».
Σε ανοιχτή γραμμή με τη ΝΔ ο Φουρθιώτης: Σκάνδαλο με τον παρουσιαστή να εισπράττει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσω του προγράμματος συνεργασία, να έχει για ιδιωτική φρουρά αστυνομικούς και να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με αρκετά πρωτοκλασσάτα στελέχη και υπουργούς της ΝΔ όπως Γεραπετρίτης, Βορίδης κ.α.
Δολοφονία του δημοσιογράφου Καραιβάζ: Θύμα φονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο, έπεσε ο γνωστός δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ Γιώργος Καραϊβάζ. Κανένα σημάδι εξιχνίασης 1 χρόνο μετά.

Σκάνδαλο σύμβασης Cisco όπου Κεραμέως έδωσε δωρεάν δεδομένα 1.5εκ πολιτών και χρήματα στην εταιρία: Με τη δημοσιοποίηση των συμβάσεων με την Cisco για την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως “ομολόγησε” τις τεράστιες ευθύνες της. Αφενός έδωσε στην εταιρία δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών, αφετέρου την πριμοδότησε και με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη με αστυνομικούς να επιτίθενται σε πολίτες, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ: Σε κεντρικούς δρόμους και στενά της πόλης επικράτησε πανικός με απίστευτες σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας. Βίαιες επιθέσεις αστυνομικών σε βάρος νεαρών, καταγγελίες για σεξουαλική βία σε κοπέλες.
Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου και σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας: Παρά το γεγονός ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, από πρυτάνεις, μέχρι φοιτητές αλλά και πρώην υπουργούς Παιδείας της ΝΔ διαφωνούν με όσα θέλει η κυβέρνηση να κάνει στα Πανεπιστήμια, μεταξύ αυτών, να μπει αστυνομία, η κυβέρνηση προχώρησε ψηφίζοντας το νομοσχέδιο. Έξω από τη βουλή παρέμειναν για αρκετές ώρες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες ζητώντας τα σχέδια Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για τα Πανεπιστήμια να μείνουν στα χαρτιά.
Σκάνδαλο παιδεραστίας Λιγνάδη: Παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου Δ. Λιγνάδη. Προσπάθεια συγκάλυψης της κυβέρνησης.

Κορονοπάρτυ του Μητσοτάκη στην Ικαρία : Ενώ οι πολίτες περιοριζόταν μένοντας σπίτι από τις 6 και με περιορισμό μετακινήσεων από νομό σε νομό, ο πρωθυπουργός μετά από επίσκεψη στην Ικαρία συμμετέχει σε κορονοπάρτυ σε σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Λίστα Κικίλια: 18,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ για τη διαφήμιση του εμβολιασμού.

Εκποίηση μνημείων και δανεισμός αρχαιοτήτων στο εξωτερικό για 50 χρόνια: Με διαδικασίες fast track ψηφίζεται το νομοσχέδιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που προβλέπει εξαγωγή αρχαιοτήτων στο εξωτερικό για 50 χρόνια.

Η «τσιμεντωμένη» Ακρόπολη πνίγηκε με την πρώτη καταιγίδα:  Σάλο έχουν προκαλέσει τα βίντεο που δείχνουν την Ακρόπολη να έχει πλημμυρίσει με την πρώτη καταιγίδα, μετά και το τσιμέντωμα που έκανε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Ομολογία Μενδώνη ότι δεν έχει γίνει υδραυλική μελέτη.
Βόλτα Μητσοτάκη εν μέσω lockdown με ποδήλατο στην Πάρνηθα:  Ενώ οι πολίτες περιορίζονταν σε μετακινήσεις για άσκηση κοντά στην οικεία τους, ο πρωθυπουργός διεκδικεί ειδική μεταχείριση, καθώς οποιοσδήποτε άλλος θα είχε φάει τσουχτερό πρόστιμο.

Μεγάλος περίπατος Μπακογιάννη που κόστισε 2 εκ. και αποφασίστηκε μετά να ξηλωθεί επειδή ήταν “πιλοτικό”: Ανακοινώνεται η κατασκευή του Μεγάλου Περίπατου στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας χρήση της περίφημης ΚΥΑ που επιτρέπει απευθείας αναθέσεις για λόγους προστασίας της πανδημίας. Καταβάλλονται πάνω από 2 εκατ. ευρώ για ένα σχέδιο εκ προοιμίου αποτυχημένο και γεμάτο αστεία φυτά και κακοφτιαγμένα παγκάκια. Η ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που κυκλοφορούν στους κεντρικούς άξονες μαρτυρά την προχειρότητα.
Κλινικάρχες επιδοτούνται εν μέσω πανδημίας: Η κυβέρνηση αφήνει το ΕΣΥ στο έλεος της πανδημίας και καταρτίζει σχέδιο να κατευθύνονται άλλα σοβαρά περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα με υπέρογκες αποζημιώσεις για τους κλινικάρχες.

Η Πειραιώς χαρίζει 138 εκατ. ευρώ στον Πηλαδάκη: Ένα προκλητικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστές έναν στρατηγικό κακοπληρωτή, τον γνωστό επιχειρηματία του τζόγου Κώστα Πηλαδάκη, και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμφώνησε να του διαγράψει περίπου 138 εκατ. ευρώ από δάνειο μεγαλύτερο των 149 εκατ., βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Θάνατος μετά απο ξυλοδαρμό του 26χρονου φοιτητή Βασίλη Μάγγου: Νεκρός βρέθηκε ο 26χρονος φοιτητής στον Βόλο, ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Λίστα Πέτσα: Η Λίστα Πέτσα που μοίρασε 20εκ ευρω χωρίς κριτήρια σε ΜΜΕ, ο κύριος λόγος που κατρακυλήσαμε στη λίστα ελευθερίας του τύπου στην 108η θέση.

O Yφυπουργός Εξωτερικών Διαματάρης παραιτείται λόγω ψευδούς βιογραφικού: Το ότι δεν κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το πανεπιστήμιο Columbia και ότι δεν είχε αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου των οικογενειακών του επιχειρήσεων παρότι ορκίστηκε μέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, παραδέχθηκε ο Αντώνης Διαματάρης, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των αποκαλύψεων.
Καταπάτηση οικιακού ασύλου με ξύλο στην οικεία του Ινδαρέ: Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την ΕΛΑΣ όταν αρνήθηκαν την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα και σε απάντηση οι αστυνομικοί τους έδεσαν και τους πλάκωσαν στο ξύλο.

Διορισμός ημετέρων ως διοικητών νοσοκομείων:  Διορίζονται διοικητές νοσοκομείων συνεργάτες βουλευτών, αποτυχημένοι πολιτευτές, απόστρατοι και κάθε λογής ημετέροι. Ο Κ. Πατέρας που διορίστηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης του υποσχέθηκε τη θέση προεκλογικά προκειμένου να ενταχθεί στη Ν.Δ.

Θεσπίζεται το «ακαταδίωκτο» για τα τραπεζικά στελέχη: Χωρίς το φόβο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα λειτουργούν πλέον τα τραπεζικά στελέχη στην Ελλάδα, καθώς διάταξη που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις», προβλέπει την ασυλία των τραπεζιτών από τις διώξεις των εισαγγελέων σε σχέση με το αδίκημα της απιστίας.
Αλλαγή του νόμου για τα τυπικά προσόντα που χρειάζεται ο πρόεδρος της ΕΥΠ: Στο τιμόνι της πρωθυπουργικής ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων της G4S. Η κυβέρνηση αλλάζει και τον σχετικό νόμο με φωτογραφική διάταξη, καθώς ο μουσικός δεν κατέχει ούτε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.

ΠΗΓΗ: www.scandalopedia.gr

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ