Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από κάλεσμα φορέων αποστράτων, συνάδελφοι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Η σημερινή συγκέντρωση αποστράτων ήταν πολυπληθέστερη από κάθε άλλη τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια γενικής απεργιακής κινητοποίησης εργαζομένων!

Την συγκέντρωση πλαισίωναν τα πανό της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση», της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ) και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ). Την όλη εικόνα συμπλήρωναν πλακάτ που κρατούσαν συνάδελφοι και ξεκαθάριζαν τι διεκδικούμε:

  • «Μαζί με το Λαό για να αποσυρθεί το σχέδιο καρμανιόλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό» και
  • «Κοινωνική ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια – Να πληρώσει το κράτος. Μαζί με το Λαό να τους σταματήσουμε»

Καθοδόν προς το Σύνταγμα με επικεφαλής το πανό της Πρωτοβουλίας, τον παλμό έδιναν συνθήματα όπως: «Οι απόστρατοι παλεύουν μαζί με τον λαό ενάντια στη φτώχια και τον αποκλεισμό», και «διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»!

Ιδιαίτερα τίμησε τη συγκέντρωση αποστράτων η συμμετοχή αντιπροσωπείας εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), καθώς και εν ενεργεία στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), μάλιστα με το πανό τους.

Διαδηλώσαμε και αυτή τη φορά, οι απόστρατοι, μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, μαζί με το λαό:

  • Γιατί διαφωνούμε κάθετα με την τακτική που ακολουθούν άλλοι, να διαδηλώνουν οι απόστρατοι μόνο χώρια από το λαό, εκλιπαρώντας τ’ αφεντικά για ιδιαίτερη μεταχείριση, η για ένα μεγαλύτερο ξεροκόμματο από αυτόν!
  • Γιατί πιστεύουμε ότι έτσι αντιδρούμε στο «σύστημα» που, ακριβώς, μας θέλει χώρια από τον λαό, απομονωμένους!

Καλούμε τους συναδέλφους να συναντηθούμε πάλι στην συγκέντρωση των εν ενεργεία στελεχών των ΣΑ στην πλατεία Κολοκοτρώνη αύριο Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00.

4/2/2016

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ