Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ THΣ ΕΡΓATIKHΣ ΤΑΞΗΣ

30-04-2019, Ω/19:35′

Πρωτομαγιά 2019, ημέρα σταθμός της ταξικής πάλης των εργαζομένων.

Ημέρα μνήμης της αιματοβαμένης ηρωικής εξέγερσης των εργατών του Σικάγου το Μάη του 1886 όπου τα εργατικά συνδικάτα ξεσηκώθηκαν ζητώντας «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο», καλύτερες εργασιακές συνθήκες.

Ημέρα μνήμης και διαλογισμού της μεγάλης απεργιακής διαδήλωσης των καπνεργατών του 1936 που πνίγηκε στο αίμα από την δικτατορική κυβέρνηση Μεταξά, με νεκρούς μεταξύ των οποίων και τον 25χρονο αυτοκινητιστή Τάσο Τούση με την πασίγνωστη φωτογραφία που απαθανάτισε την μητέρα του να τον θρηνεί μόνη στο μέσον του δρόμου και αποτέλεσε την έμπνευση του Γιάννη Ρίτσου  στον “Επιτάφιο”.

Ημέρα μνήμης και απόδοση τιμής στους νεκρούς της Πρωτομαγιάς του 1944  στην Καισαριανή. Εκεί όπου οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής μετέφεραν από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου 200 πατριώτες Έλληνες κομμουνιστές κρατούμενους και τους εκτέλεσαν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Πρωτομαγιά 2019, ημέρα σταθμός για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και στην Ελλάδα. Ημέρα μνήμης και πάλης για την αποτίναξη των μνημονίων και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων που συνεχίζουν να εφαρμόζονται. Κατά την κυβέρνηση τα μνημόνια  τέλειωσαν, πλην όμως συνεχίζουν να κατατρώγουν τα πενιχρά μας εισοδήματα. Ημέρα αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων και συνταξιούχων που δεν έχουν καμια σχέση με τα ξεροκόμματα της κυβέρνησης που απευθύνονται στους πλέον εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας και τα πετσοκομμένα επιδόματα που πολλά από αυτά αρνείται να τα επιστρέψει  η κυβέρνηση παρόλο που οι περικοπές τους κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τα Ανώτατα δικαστήρια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. “Κοντός ψαλμός αλληλούϊα”. Στις επερχόμενες εκλογές “μαυρίστε” όσους μας μαύρισαν τη ζωή. Μην παρασυρθείτε από τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”. Διατηρείστε ακέραιη τη μνήμη σας από τα όσα συνέβησαν από την αρχή της “κρίσης” (2009) μέχρι σήμερα. Σταθείτε συμπαραστάτες και ενισχύσετε όποιους στάθηκαν δίπλα μας, στους αγώνες, στην καθημερινότητα, στη Βουλή με ερωτήσεις και επερωτήσεις και ανέδειξαν τα προβλήματά μας. Απομονώστε τους εργατοπατέρες που από τη μια φωνάζουν για ακηδεμόνευτα από τα κόμματα συνδικάτα και από την άλλη σε συνεργασία με τους εργοδότες “εκλέγουν” νόθους αντιπροσώπους και ζητάνε  την άμεση παρέμβαση των “φίλιων” κομμάτων και των δικαστικών λειτουργών για να απομακρύνουν κάθε αγωνιστή που αντιτίθεται στις αλχημείες και τις προφανείς παρανομίες τους. Τελικός σκοπός τους είναι να μείνουν γαντζωμένοι στη συνεργατική πολιτική τους με τους εργοδότες και την αντεργατική πολιτική στη διοίκηση των πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αρχή ας γίνουν οι κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς από τα ταξικά σωματεία και τις συγκεντρώσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ενώσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ.

Σ.Θ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ