Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Πολλά κενά στη δασοπυρόσβεση – καμμιά ουσιαστική στήριξη στον πολύπαθο πυροσβέστη – Παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

ImageHandler

 διαμαρτυρία ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΤΗ ΛΕΩΦ. ΚΑΥΕΧΑΚΗ

4 Αυγούστου 2016

Την περασμένη Παρασκευή (29 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε   παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συμμετείχαν συνάδελφοι από την
Αττική και από άλλες περιοχές της χώρας καθώς και συνάδελφοι από την Ένωση Αποστράτων του Π.Σ. (Π.Ε.Α.Π.Σ.).
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Ε.Α.Κ.Π, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Τόσκα.
Στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό οι συνάδελφοί μας παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες:
– Μειωμένη και λειψή χρηματοδότηση του Π.Σ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

– Μεγάλες μειώσεις στο εισόδημά μας αλλά και νέες που εξαγγέλθηκαν με αφορμή τα ειδικά μισθολόγια.

– Παραπέρα υποβάθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και Περίθαλψης.
– Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας με την ταυτόχρονη διατήρηση της τριχοτόμησης του προσωπικού.

– Ελλείψεις σε μηχανολογικό αλλά και ατομικό εξοπλισμό, στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας του προσωπικού.
– Εξαντλητικά πρόσθετα ωράρια, συνεχείς επιφυλακές, απλήρωτη εργασία, μετακινήσεις για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, νέο σύστημα μεταθέσεων που βάζει σε δοκιμασία τα δικαιώματά μας, ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμά μας. (Οδηγοί ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας).
– Μη  μονιμοποίηση , παρά τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, των Πενταετούς Θητείας συναδέλφων.

– Μη  θέσπιση και συνεπώς μη εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας .

-Μη χορήγηση βασικών μέσων ατομικής προστασίας. Στοιχειώδης ξεκούραση σε κλίνες των συναδέλφων που μετακινούνται σε μακρινές νησιωτικές περιοχές για κατάσβεση πυρκαγιών.

– Το σχέδιο νόμου για τις γονικές άδειες και διευκολύνσεις είναι υποδεέστερο σε σχέση με αυτό των συναδέλφων μας στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα αλλά και αντίστοιχου σχεδίου νόμου του 2009 που έφερε και την έγκρισή μας στο μεγαλύτερο μέρος του
– Υπερασπιζόμαστε την προστασία του ωραρίου μας από τις συνεχόμενες επιφυλακές και την υπερεργασία, την ασφάλειά μας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας, την πληρωμή των οφειλόμενων αμοιβών, την ανάκτηση των αποδοχών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη χορήγηση των αδειών, καθώς και το σύνολο των αιτημάτων, όπως αναλύονται στο υπόμνημα που καταθέσαμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση.

Η Ε.Α.Κ.Π στην ανακοίνωσή της τονίζει ακόμη ότι:
-Συνεχίζει τον αγώνα στο πλάι του λαού, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών που υλοποιούν οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,   η Ευρωπαική Κεντρική.Τράπεζα, σε αντίθεση με τη στάση του Προεδρείου τη Ομοσπονδίας, των λοιπων συνδικαλιστικών παρατάξεων, των πρωτοβάθμιων  Ενώσεων των υπαλλήλων του Π.Σ. και της Ένωσης Αξιωματικών (Ε.Α.Π.Σ.), που, όπως πάντα, είναι ανύπαρκτοι. Παρόντες όμως στους «κοινωνικούς διαλόγους», στην αποδοχή της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι επίσης, διαθέσιμοι να εμφανιστούν στα Μ.Μ.Ε, να οικειοποιηθούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, να θολώσουν τα νερά, να συγκαλύψουν την αντιλαϊκή πολιτική. Είναι αντίθετοι και δεν έχουν στον προσανατολισμό τους να οργανώσουν αγωνιστικές διεκδικήσεις για τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

– Η συγκεκριμένη κινητοποίηση που πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο πρέπει να αποτελέσει την αρχή για έναρξη μαζικών δυναμικών κινητοποιήσεων, για να διεκδικήσουμε με αξιοπρέπεια όλα όσα μας στερούν και μας εμποδίζουν να κάνουμε τη δουλειά μας αλλά και να επιβιώσουμε ως άνθρωποι και ως οικογενειάρχες.
Σας καλούμε να ενισχύσετε και να δυναμώσετε τις προσπάθειες της Ε.Α.Κ.Π.
Να αγωνιστούμε μαζί, σύμφωνα με το πλαίσιο αιτημάτων της Ε.Α.Κ.Π για τη λύση των προβλήματά μας, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Εμείς, ως Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην αγωνιστική δράση της Ε.Α.Κ.Π., συμφωνούμε με το πλαίσιο αγώνα που θέτει, υπενθυμίζουμε ότι τίποτε δε μας χαρίζεται και τα πάντα κατακτούνται με αγώνες. Είναι καιρός να αντιληφθούμε πως μόνο με ενωτικούς λαικούς αγώνες εργαζόμενοι αλλά και απόμαχοι της δουλειάς θα ανακτήσουμε ότι χάσαμε αλλά και την αξιοπρέπειά μας, τη δυνατότητα να μπορούμε να ζούμε σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και όχι σαν επαίτες και παρίες.

 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ