Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ "ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ"

21-02-2019, Ω/21:15΄

Την Τρίτη και ώρα 18:00′ , στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, σε ένα πολυάριθμο ακροατήριο, παρουσιάσθηκε το βιβλίο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) “Το συνδικάτο του Πυροσβέστη”. Το βιβλίο παρουσίασε, ως συντονιστής, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Αναφέρθηκε στη συγγραφή του βιβλίου ο συντάκτης – δημοσιογράφος Μανώλης Σταυρακάκης, ο καθηγητής του εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, ο Νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κων/νος Πενταγιώτης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΠΟΕΥΠΣ Δημήτρης Σταθόπουλος.

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου σύσσωμο, όπως και πολλά μέλη μας που υπήρξαν και ιδρυτικά μέλη του Σωματείου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Υ.Π.Σ) το 1988. 


Παραβρέθηκαν οι  υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ), Επιχειρήσεων Στέφανος Κολοκούρης και Υποστήριξης κ. Κων/νος Κυριακόπουλος,ο Επιχειρησιακός Συντονιστής με έδρα την Πάτρα και πρώην Πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής Αττικής Νικόλαος Σπαής, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Π.Σ. καθώς και οι Επίσης παραβρέθηκαν οι πρώην αρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης και Βασίλης Καπέλιος. Οι βουλευτές της Ν.Δ Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιώργος Βλάχος, ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του Κ.Κ.Ε, ο εκπρόσωπος της Υφυπουργού  Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου, Ευάγγελος Αρβυθάς, ο εκπρόσωπος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ) Μπάμπης Βορτελίνος, ο εκπρόσωπος του  ΣΥΡΙΖΑ Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης, ο εκπρόσωπος της Λ.Α.Ε  Τάσος Μαυρόπουλος,  ο πρώην Γ.Γ.Π.Π. Πάτροκλος Γεωργιάδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Φωτεινή Βρύνα, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.ΔΥ. Ιωάννης Πάιδας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Χρήστος Μαυραγάνης. Επίσης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. Φίλιππος Παντελεάκος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Γεώργιος Δριβάκος, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Α.Λ.Σ. κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. κ. Δημήτριος Ρώτας, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Υ.Π.Σ κ. Αντώνης Κούκουζαςο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) Κων/νος Γιαννάκος, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Π.Σ.  Παναγιώτης Βελλής, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτριος Ζέρβας, η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Πόπη Δεληγιάννηπολλοί συνάδελφοι και απόστρατοι όλων των βαθμίδων.  

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., Δημήτρης Σταθόπουλος, τίμησε το μέλος της Ένωσής μας Παναγιώτη Δρίτσα, πρώτο Πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Π.Ε.Υ.Π.Σ. και τον Άγγελο Μπαρμπαγιάννη αφιερώνοντάς του το βραβείο του ανώνυμου πυροσβέστη.

Ο Παναγιώτης Δρίτσας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ αναφέρθηκε στους άδολους και μαχητικούς αγώνες για την ίδρυση του Σωματείου μας. Προέτρεψε την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ να ακολουθήσει το παράδειγμα των πρωτοπόρων τότε αγωνιστών πυροσβεστών, μακριά από σκοπιμότητες, στοχεύσεις πολιτικής εξυπηρέτησης και άγονων ψηφισμάτων, ανακοινώσεων και παραστάσεων που δεν εξυπηρετούν τις οξυμένες ανάγκες και τα προβλήματα των πυροσβεστών. Μίλησε για αδήριτη ανάγκη ενότητας των πυροσβεστών αλλά και των  Σωμάτων Ασφαλείας και Ε.Δ γενικότερα με το λαϊκό κίνημα των εργαζομένων στη βάση μαχητικής και αγωνιστικής διεκδίκησης για τη λύση των προβλημάτων τους και όχι κινητοποιήσεις χωρίς προετοιμασία στη βάση κάτι “ιδιαίτερου” και “ξεχωριστού” από όλους τους άλλους εργαζόμενους – των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ε.Δ.

Σας παρουσιάζουμε συνεκτικά λίγα λόγια ενός από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που συμπυκνώνουν και τον κατεύθυνση που πρέπει να έχει ένα υγιές και αγωνιστικό σήμερα συνδικαλιστικό κίνημα. Μιας και δεν υπήρχε η δυνατότητα στην παρουσίαση του βιβλίου να τοποθετηθεί, του δίνεται δικαιωματικά ο χώρος από το site μας :

Μετά από πολλές δεκαετίες στο γύψο, χωρίς φωνή, γνώμη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, ωρίμασαν οι συνθήκες να αποκτήσουμε και εμείς φωνή και δικαιώματα.

Η αρχή έγινε από μερικούς συναδέλφους παράτολμους και ρομαντικούς.Κάναμε πράξη αυτό που άλλοι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσει δεκαετίες πριν με αγώνες και αίμα. Θέλαμε και βάλαμε υψηλούς στόχους. Το συνδικάτο να υπηρετήσει τα εργατικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Φαίνεται, όμως, πως στην εποχή μας είναι δύσκολο. Και είναι δύσκολο γιατί στον συνδικαλισμό σήμερα έχουν πάρει κεφάλι οι δυνάμεις της αντίληψης του μικρότερου κακού και του εφικτού. Αυτό βέβαια σταθερά και μόνιμα μας οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό. Το είδαμε και το βλέπουμε καθημερινά σ΄όλες τις βαθμίδες του συνδικαλισμού πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες, τριτοβάθμιες.

Το όραμά μας ήταν ένα : να κατακτήσουμε όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα.Αυτό όμως δεν γίνεται με συμβιβασμούς. Γίνεται μόνο με αγώνες, μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί εμείς δεν είμαστε κάτι το διαφορετικό, το ξεχωριστό – αυτό που έντεχνα μας καλλιεργούσαν τόσα χρόνια προκειμένου να είμαστε στην αδράνεια και να μπορούν να μας χρησιμοποιούν εναντίον των εργαζομένων που διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους. Οι εργαζόμενοι είχαν κατακτήσεις μόνο όταν πάλευαν σε ταξική βάση. Γι΄αυτό, λοιπόν, τέρμα στο ψευδεπίγραφο ” ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ “. Δεν γίνεται να πάμε μαζί μ΄αυτούς που μας πτώχευσαν. Φτάνει πια!!! “

Καταλήγοντας ας θυμηθούμε τα λόγια του  εθνικού ποιητή μας, του ποιητή της εργατιάς Κώστα Βάρναλη:

” Αν ψάχνεις ανθρωπιά και δίκαιο νόμο, δεν είναι εκεί που πας.                                    Ν΄αλλάξεις τώρα δρόμο”

 Θ.Τ

Παρακολουθήστε, παρακάτω, τη συγκλονιστική τοποθέτηση του πρώτου προέδρου της Π.Ε.Υ.Π.Σ. Πυρ/ρχου ε.α. Δρίτσα Παναγιώτη στην παρουσίαση του βιβλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για το συνδικάλισμό στο Π.Σ

Ομιλία του ΠΥΡ/ΧΟΥ ε.α. Παναγιώτη Δριτσα στην παρουσιαση του βιβλίου της ΠΟΕΥΠΣ
ΟΜΙΛΙΑ Π.ΔΡΙΤΣΑ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ