Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – Ανακοίνωση

Μια νέα σφαγή των οικονομικών των ασφαλιστικών ταμείων όλων των εργατοϋπαλλήλων βρίσκεται σε εξέλιξη. Πριν μερικά χρόνια βιώσαμε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου, με το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων μας στο χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα.

Σήμερα με το λεγόμενο «κούρεμα» των ομολόγων που διαθέτουν τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στην πράξη μια δεύτερη λεηλασία δισεκατομμυρίων ευρώ, μαζεμένοι κόποι ολόκληρων δεκαετιών των εργατοϋπαλλήλων της χώρας μας. Η κλοπή υπολογίζεται στα 12 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που κατέκλεψαν από τα ταμεία, συστηματικά και επί 60 συνεχή χρόνια.

Το «κούρεμα» έρχεται να οδηγήσει τα ταμεία σε τραγικά οικονομικά αδιέξοδα που θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας και μείωσης των μισθών, αύξησης της ανασφάλιστης εργασίας.

Για ένα δεδομένο πρέπει να είμαστε σίγουροι. Γνωστοποιήθηκε άλλωστε και με τις πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. Νέα ακόμη ποιο επώδυνα μέτρα θα ακολουθήσουν του Ιούνιο με νέες περικοπές τόσο στους μισθούς όσο και στις συντάξεις με ολέθριες συνέπειες για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών και επικουρικών ταμείων μας. Αυτό θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη ελάχιστες παροχές. Θα έχουν σαν συνέπεια να εμπορευματοποιηθούν ακόμη περισσότερο οι παροχές υγείας, ασφάλισης και πρόνοιας.

Ακέραιες είναι οι ευθύνες των υπερασπιστών του πρώτου και δεύτερου «Μνημονίου» για την κατάσταση των ταμείων μας και τον κίνδυνο που διατρέχουν. Βαρύτατες επίσης είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, η οποία χαρίζει τα χρέη των εργοδοτών, και τους ετοιμάζει νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές.

Μπροστά στη όξυνση ακόμη περισσότερο της κατάστασης είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η πραγματικότητα θα διαστρεβλωθεί. Τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήδη κρύβουν την αλήθεια το ποιοι και για γιατί έφεραν τα ταμεία σ’ αυτή την κατάσταση και αρχίζουν να μιλούν για δήθεν υψηλές συντάξεις και παροχές. Προσπαθούν δηλαδή να φορτώσουν το βάρος στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους που ούτως ή άλλως έχουν πετσοκομμένα δικαιώματα. Στρώνεται το έδαφος για τις νέες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις με πρόσχημα και τη «βιωσιμότητα των ταμείων». Νέα μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως άλλωστε προκύπτει και από τις αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ, αλλά και τους ελέγχους που θα γίνονται συνεχώς για τη συνεπή εφαρμογή των μνημονίων.

Εμείς οι συνταξιούχοι πυροσβέστες πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση.

Μαζί με το υπόλοιπα σωματεία των εν ενεργεία συναδέλφων αλλά και τα αντίστοιχα σωματεία των ένστολων να συντονίσουμε τη δράση μας με όλους του υπόλοιπους εργαζόμενους και υπάλληλους αποκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες που δεν είναι άλλες από τις πολιτικές που χρόνια τώρα εφαρμόζονται.

Στην ίδια κατεύθυνση και οι Ελληνικές κυβερνήσεις με τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα – Ρέππα κ.α αλλά και αξιοποιώντας την κρίση και το χρέος, κάνουν τα πάντα έτσι ώστε η ασφάλιση και η σύνταξη να αλλάξουν περιεχόμενο και από αναδιανεμητικές να γίνουν ανταποδοτικές δηλαδή να περάσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο με ότι συνεπάγεται για τους κινδύνους και τις περιπέτειες που θα μπουν οι εισφορές και τις συντάξεις.

Με αυτό το πλαίσιο σαν προσανατολισμό είναι αναγκαίο να συντονίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία των οικογενειών μας από την εξαθλίωση. Να αποτρέψουμε το «κούρεμα», να απαιτήσουμε όλα τα λεφτά των ταμείων, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, την σωστή υγειονομική περίθαλψη και στις συντάξεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δρ Διονύσιος Π. Βορίσης

Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ