Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Η παναττική συγκέντρωση δίνει συνέχεια στις μαζικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων όλο το προηγούμενο διάστημα

30-3-2017, Ω/22:45

Συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων που έγιναν σε περισσότερες από 40 πόλεις της Ελλάδας το πρώτο 20ήμερο του Μάρτη, δίνεται με την παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη στις 4 Απρίλη 2017, στην πλατεία Εθνική Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας), και ώρα 10 π.μ.

Την κινητοποίηση οργανώνει η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου (ΠΣ) Νομικών.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, πιστεύοντας ότι ο αγώνας  όλων των συνταξιούχων και εργαζομένων πρέπει να είναι κοινός και ενωτικός, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς (ένστολων ή μη – αποστράτων Ε.Δ και Σ.Α ή συνταξιούχων) κατά των πολιτικών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση σε συνεργασία με Ε.Ε και Δ.Ν.Τ., συμμετέχει αγωνιστικά στην Παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων που οργανώνει η Σ.Ε.Α.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΣΕΑ έχει ως εξής:

«ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤAI ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ – ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΟΦΤΗ  ΣΕ ΟΤΙ ΠΕΝΙΧΡΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΚEΡAIΟ ΣΕ  ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ    ΟΡΓΑΝΩΣΗ     ΑΓΩΝΑΣ.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΡΙΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ώρα 10π.μ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Δημαρχείο Αθήνας).

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠOΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΔΙΑΚΟΠΗ – ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ – ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Δεν τους φθάνει που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, η περικοπή του ΕΚΑΣ. Που μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη, ΕΝΦΙΑ. Που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Δεν τους φθάνουν τα δισεκατομμύρια που κούρεψαν και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζιτών των επιχειρηματικών ομίλων για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη.  Τώρα με τα νέα αντισυνταξιουχικά – αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η Κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αφού έχει συμφωνήσει με του δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ότι έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας. Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξει μας έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, που σημαίνει νέες περικοπές επάνω στις περικοπές, όπως και η εφαρμογή του αυτόματου κόφτη.

Για τα παιδιά μας ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων. Αυτά απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Ευρ. Ένωση.

Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης. Να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, την απογοήτευση, τον φόβο.

Απορρίπτουμε την μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα, την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση μας.

Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει.

Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στην συνείδησή μας ως τετελεσμένο ότι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στον δρόμο του αγώνα.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε την μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, την νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της «προσωπικής διαφοράς», την μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δημόσια υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και  καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού μας  αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει.

Θα νικήσουμε μόνο δυναμώνοντας  την πάλη μας, τους αγώνες, την μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με το πλούτο που παράγουμε.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ».

 
 
                       

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ