Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Παναττική συγκέντρωση συνεργαζόμενων πανσυνταξιουχικών οργανώσεων

      Συλλαλητήριο στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα, τις περικοπές συντάξεων, τη κατάργηση της δωρεάν υγείας στην Ε.Ε., η οποία «έχει μετατρέψει την υγεία-ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εμπόρευμα».

   Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων. Κατήγγειλαν ότι η Υγεία που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό για το λαό, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, έχει γίνει εμπόρευμα ιδιωτικών συμφερόντων, με τεράστιο κόστος για τα ταμεία και τους ασφαλισμένους. Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν για την κατάσταση στην υγεία που σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο, με συνθήματα όπως «Οι κόκκινες γραμμές σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία – Κάτω τα χέρια απ’ τα νοσοκομεία». Αντιπροσωπεία επέδωσε στον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή, υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχουν στις 27 Ιούνη.

   Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Χαρακτηριστικά είπε πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και «εταίρων» βρίσκονται και σήμερα, όπως πάντα, περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων, μείωση κοινωνικών δαπανών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κάλεσε τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα  μπροστά στις αντιλαϊκές εξελίξεις. «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας της εργατικής τάξης που μόχθησε, που πάλεψε και τους έχει όλους πληρωμένους. Και τώρα θέλουν να μας πάρουν και αυτά που έχουμε για τις στοιχειώδεις μας ανάγκες», σημείωσε στη συνέχεια, καλώντας τους συνταξιούχους έξω από το υπουργείο Υγείας και πρόσθεσε: «Απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Υγείας τώρα, είναι άμεση ανάγκη. Εμείς δε δεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση για τα δικαιώματά μας».

    Ακολούθησε πορεία  προς το υπουργείο Υγείας, όπου πραγματοποιήθηκε και απεργιακή συγκέντρωση γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, καθώς λίγο πριν τη συγκέντρωση των υγειονομικών, είχε φτάσει στο υπουργείο η συγκέντρωση των συνταξιούχων. «Είναι πολύ καλή συγκυρία που βρίσκονται κάτω από το υπουργείο Υγείας και οι συνταξιούχοι», τόνισε και υπογράμμισε πως οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων δεν αφορούν τα δικά τους μόνο αιτήματα, αλλά συνολικά τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

      Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη της Π.Ε.Α.Π.Σ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων που ανανέωσαν το ραντεβού τους συμμετέχοντας μαζικά και αγωνιστικά την 23 Ιούνη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ