Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει …!

 Κυριακή , 31 Ιανουαρίου  2016

Αναδημοσιεύουμε από το site της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα.

Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει …!

   Εδώ και μέρες, μετά την δημοσιοποίηση του προσχεδίου για το Ασφαλιστικό, με πρωτοβουλία της ΑΝΕΑΕΔ προτάθηκε (11/1/2016) συνάντηση φορέων αποστράτων και ε.ε « … για εξέταση, αποτίμηση, εκτίμηση καταστάσεως και προγραμματισμό των όποιων ενεργειών και δράσεων ...». Στο μήνυμα εκείνο μάλιστα τονιζόταν το επείγον του θέματος, ζητούσε συνάντηση μέσα στην ίδια εβδομάδα «… προκειμένου να μην βρεθούμε, για μια ακόμα φορά, στην δυσάρεστη θέση απλά να παρακολουθούμε σαν απλοί και αδιάφοροι θεατές και στην συνέχεια διαπιστώνοντας τις δυσάρεστες επιπτώσεις να τρέχουμε …».
    Η συνάντηση τελικά έγινε μετά 15 μέρες (26/1/2016) και όπως προκύπτει από το σχετικό δελτίο τύπου (ΔΤ), «πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα συσκέψεων της ΕΑΑΑ, σύσκεψη των Ενώσεων / Ομοσπονδιών / Φορέων που υπογράφουν και εκπροσωπούν εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και συζήτησαν / εξέτασαν το ασφαλιστικό / συνταξιοδοτικό …». Στο ΔΤ μάλιστα σημειώνεται ότι «Το σύνολο των συμμετεχόντων εξέφρασε την αντίθεση / διαφωνία του για το υπό συζήτηση σχέδιο του ασφαλιστικού / συνταξιοδοτικού» και κατέληγε ότι οι «Τρόποι δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση / δελτίο τύπου».
    Ανακοίνωση όμως δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας μόλις τέσσερις μέρες πριν τις  κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 4 & 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και εκείνης των εε στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας αντίστοιχα!

  Τι μέλλει γενέσθαι;; Οι απόστρατοι θα παρακολουθήσουν τις διαμαρτυρίες μέσω των ΜΜΕ από τον καναπέ τους ως να μη τους αφορά το θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης;; Ποιοι άραγε είναι αυτοί που προφανώς έχουν πεισθεί από τις υποσχέσεις και τα ναι και όχι υπουργών και λοιπών παρατρεχάμενων και κωλυσιεργούν στη λήψη αποφάσεων;;

 Συνάδελφοι,

εμείς θα είμαστε εκεί! Μαζί με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που αγωνίζονται, για ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ το προσχέδιο Ασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης και της ΕΕ! Τελευταία προθεσμία για τον καθορισμό ακριβούς χρόνου και τόπου συγκέντρωσης το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Θα είμαστε στους δρόμους ΟΛΟΙ μαζί και 4 και 5 Φεβρουαρίου, 
γιατί χορτάσαμε υποσχέσεις και δήθεν καλοπιάσματα από τους μέχρι και σήμερα διαχειριστές της εξουσίας! Γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!  Γιατί η ζωή απέδειξε ότι απόστρατοι και εε βρισκόμαστε στη πλευρά εκείνων που μονίμως χάνουν! 31/1/2016

Πηγή:http://ketha.gr/nea.html

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Η Π.Ε.Α.Π.Σ συμφωνεί με τις απόψεις που παραθέτει η Κ.ΕΘ.Α. Εξάλλου και σας έχουμε ενημερώσει για τη συμμετοχή μας και στις δυο κινητοποιήσεις  στις 4 και 5 Φεβρουαρίου και το δηλώσαμε την 26-1-2016 στην ως άνω σύσκεψη μέσω του εκπροσώπου μας και μέλους του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ Ευθύμου Τσούνα.
Επιπροσθέτως, οι θέσεις μας πάνω σε σχέδιο Ανακοίνωσης που μας κοινοποιήθηκε ήταν οι παρακάτω:
1.     Η Π.Ε.Α.Π.Σ συμφωνεί με το «Μήνυμα Συμπαράστασης» ως έχει.
2. Να αντικατασταθεί η επικεφαλίδα της ανακοίνωσης ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ”  σε “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ Σ.Α ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ”
3. Συμφωνούμε με τις παραγ. 1,3,4,5 της Ανακοίνωσης και κυρίως ως προς τη συμμετοχή μας και στις δυο κινητοποιήσεις την 4 και 5 Φεβρουαρίου, όπως ήδη το δηλώσαμε δια του εκπροσώπου μας.
4. Με την παράγραφο 2 συμφωνούμε μόνο ως προς το : Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του υπό συζήτηση προσχεδίου για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.
Διαφωνούμε στο ότι σήμερα είναι δυνατή κατάδειξη βιωσιμότητας στα ασφαλιστικά μας ταμεία χωρίς αύξηση των εισφορών ή μείωση των παροχών. Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για την κατάντια των ασφαλιστικών μας ταμείων. Αυτό πρέπει να αναδειχθεί!!! Έφτασε ως εδώ με το πάρτυ των δομημένων ομολόγων και την καταλήστευση του χρηματιστηρίου, με το αναίτιο κούρεμα του P.S.I., με την ηθελημένη μείωση για χρόνια τώρα της αναλογίας εργαζόμενων – συνταξιούχων με τα περιοριστικά μέτρα των προσλήψεων και την τριχοτόμηση του προσωπικού σε μόνιμους πυροσβέστες και σε πυροσβέστες πενταετούς και εποχιακής θητείας. Η αναλογιστική μελέτη που πραγματοποιήθηκε μετά από παραγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), ανάδειξε και φανέρωσε τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν σήμερα τα επικουρικά ταμεία, που θα καλυφθούν είτε μέσα από μεγάλες αυξήσεις εισφορών, μέχρι και 66%, είτε με μειώσεις παροχών μέχρι και 34%.
Δηλαδή αν γίνει αυτό που λέγεται στην παράγρ. 2, το κόστος για την κάλυψη των ελλειμμάτων θα το επιβαρυνθεί το προσωπικό των Σ.Α και Ε.Δ με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία του ταμείου και τη δυνατότητα κάλυψης των ασφαλισμένων.
Τέλος να εμπλουτισθεί το σχετικό εδάφιο της παραγρ. 2 : “ Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση απλά και μόνο ως ανάγκη ταχείας εκπλήρωσης «μνημονιακών» υποχρεώσεων για την εκταμίευση δόσεων φορτώνοντας πάντα τα βάρη όχι στους υπεύθυνους για την κατάστασηπου ζούμε αλλά στους ώμους εργαζομένων και συνταξιούχων.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 2, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΧΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ο.Δ [Συντονιστικό Όργανο Δράσης}

Τα επόμενα ραντεβού στην Αθήνα:  

                        Όλοι διαδηλώνουμε στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας 
στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) την Πέμπτη 4 /2/2016, ώρα 10.30 π.μ. 

&               

 Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εν ενεργεία στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας στην πλατεία Κολοκοτρώνη (Παλιά Βουλή) την Παρασκευή                   5 Φεβρουαρίου 2016 ώρα 16.00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

απέναντι στα σχέδια της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό που, σε συνεργασία με την ΕΕ, ρίχνει ταφόπλακα στο όποιο κοινωνικό κράτος είχε απομείνει, στέλνοντάς μας στους ιδιώτες μεγαλοεπιχειρηματίες!

                               Να μη περάσει ο νόμος κυβέρνησης – Ε Ε! 
Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ