Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

11-12-2018, Ω:16:20΄

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) καλεί τα μέλη της αλλά και όλους τους απόστρατους των Σ.Α και Ε.Δ να συμμετέχουν μαζικά στη πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, το Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018, ώρα 12.30, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση για τις συντάξεις, καθίσταται πλέον φανερή η “μετάβαση στην κανονικότητα” και “το τέλος των μνημονίων”. Η απίστευτη προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλοιώνει την πραγματικότητα με φανφάρες και διλήμματα πρέπει να πέσει στο κενό. Οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την κυβέρνηση που ενώ συνεχίζει ακάθεκτη στην αντεργατική και αντισυνταξιοδοτική πολιτική της, δημιουργεί προσμονές και ψεύτικες ελπίδες ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με δεδομένη τη λαϊκή καταδίκη της πολιτικής των κομμάτων που προϋπήρξαν στην κυβέρνηση και στην υποστήριξη των μνημονίων (ΠΑ.ΣΟ.Κ – Ν.Δ).   Δίνει ψίχουλα με την αναβολή της περικοπής των συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού και την καραντίνα της εφαρμογής της σε περίπτωση “δημοσιονομικού εκτροχιασμού” έως τουλάχιστον το 2022, διατηρώντας την προσωπική διαφορά και το πάγωμα των συντάξεων. Αφήνει άθικτο όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο των μνημονίων με τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, στη διάλυση του ΕΚΑΣ, στο ανάλγητο τσεκούρωμα των συντάξεων χηρείας, στην πρόνοια και στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στην υγεία και περίθαλψη, στη μείωση του αφορολόγητου  ποσού, στους μαζικούς πλειστηριασμούς των λαϊκών οικογενειών. Διατηρεί μα ευλάβεια το “νόμο – λαιμητόμο” του Κατρούγκαλου και αρνείται την κατάργησή του σε όποιο νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή.

Οι απόστρατοι είμαστε αναπόσπαστο μέρος όλων των συνταξιούχων που συνεχίζει να διεκδικεί και να αγωνίζεται για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και σε τίποτα δεν υφίσταται διαφορετικότητα. Έχουμε πληγεί οικονομικά και έχουμε φτωχοποιηθεί στον ίδιο βαθμό με όλους τους συνταξιούχους  Το “ξεροκόμματο” που μας δίνεται από την κυβέρνηση όχι από βούληση αλλά από υποχρεωτικότητα εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων και μάλιστα “λειψό” και “μόνο εφάπαξ” δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό στους απόστρατους. Θα πέσει μάλιστα στο κενό ο αποπροσανατολισμός και η πρόθεση διαχωρισμού από τους υπόλοιπους συνταξιούχους που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν  μας χαρίστηκε τίποτα. Δεν δεχόμαστε τη λογική του “μικρότερου κακού”. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους αυτά που μας έκλεψαν η Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ με το 1ο και 2ο μνημόνιο και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -σε απόλυτη ταύτιση με τους προηγούμενους- με τη ψήφιση του 3ου μνημονίου. Δεν παραιτούμαστε ούτε διαγράφουμε  τις κατακτήσεις που είχαμε μετά από τόσους αγώνες με αίμα και θυσίες. Δεν ξεχνάμε ποτέ  ό,τι μας έχει αφαιρεθεί χωρίς να φταίμε στο παραμικρό!!!

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση :

  • την κατάργηση του αντισυνταξιοδοτικού-αντιεργατικού νόμου “Κατρούγκαλου’’. Κανένας επανυπολογισμός συντάξεων, καμιά εφαρμογή της μείωσης µε την ‘‘προσωπική διαφορά’’ στις συντάξεις. Αυξήσεις στις συντάξεις για μια αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων.
  • την εφαρμογή όλων των αποφάσεων των δικαστηρίων  (ΣτΕ, Ε.Σ., Α.Ε.Δ) που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και απαιτούν την επαναφορά τους στα επίπεδα της 31-7-2018.
  • την άμεση απόδοση  από την Κυβέρνηση, χωρίς αγωγές και αιτήσεις όχλησης, όσων παρακρατεί παράνομα και αυθαίρετα (δώρα, εισφορές αλληλεγγύης, περικοπές επικουρικών συντάξεων) 
  • την άμεση  αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας. Την επαναφορά του ΕΚΑΣ. Τη μη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων. Τη μη μείωση και αντιθέτως την αύξηση του αφορολογήτου ορίου.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσιο – δωρεάν σύστημα  υγείας για όλους.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σαν μια γροθιά. Τίποτε δεν μπορεί να μας διαχωρίσει και να μας διασπάσει!!!

Για το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ

     Ο Πρόεδρος      Ο Γενικός Γραμματέας    Κώστας Γιαννάκος     Σεραφείμ Κακλατζής      

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο τόπος της συγκέντρωσης από την Πλατεία  Συντάγματος στην Πλατεία Κλαυθμώνος άλλαξε με απόφαση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων         

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ