Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

05-02-2020, Ω/14:50′

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος συμμετείχε και χθες, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, με τα μέλη του Δ.Σ Θύμιο Τσούνα, Αντιπρόεδρο και Σάββα Θεοδωρή, υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και ηλεκτρονικού τύπου και Παναγιώτη Δρίτσα, Πρόεδρο της Ε.Ε της Π.Ε.Α.Π.Σ., στη διαμαρτυρία στη Βουλή που πραγματοποίησαν χτες πυροσβέστες της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών ενάντια στο νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας 35 απόστρατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Πρωτόκολλο του Προέδρου της Βουλής και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο Σάββας Θεοδωρής, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της Π.Ε.Α.Π.Σ τόσο στα κοινοβουλευτικά κόμματα, όσο και στη συζήτηση του νομοσχεδίου στις Διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής και ανέλυσε τις θέσεις του ψηφίσματος των αποστράτων αξιωματικών που κατέθεσαν και τη διαφωνία τους με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρσή του.

Συνοπτικά στο ψήφισμα αναφέρονται:

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με όλα όσα εμπεριέχονται στις διατάξεις του, επιβεβαιώνει ότι η συστηματική αποσάθρωση που μεθοδεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, εξοπλισμό, προσωπικό και ουσιαστικό σχεδιασμό τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στη Δασική Υπηρεσία. Η παντελής έλλειψη πρόληψης για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και όλο το αντιδασικό νομοθετικό πλαίσιο που εκπονήθηκε την τελευταία κυρίως τριακονταετία, για να εξυπηρετήσει βλέψεις αξιοποίησής τους από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ηταν στρατηγική επιλογή για να έρθει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα των καταστροφικών αποτελεσμάτων της πολιτικής που εφάρμοσε και η ίδια σε άλλες κυβερνητικές περιόδους, να δώσει το τελικό χτύπημα από ό,τι απέμεινε στην πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία υπό τη δικαιοδοσία και εποπτεία του κεντρικού κράτους.

Συνένοχοι αυτού του αποτελέσματος είναι και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί έκλειναν τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας που εκφράζαμε διαχρονικά όλοι εμείς αλλά και πλειάδα άλλων συναδέλφων μας, διαπιστώνοντας από το 1998 την αυξητική κατ’ έτος κορύφωση των καταστροφικών συνεπειών, με την τραγικότερη αντιπυρική περίοδο των 101 αθώων θυμάτων το 2018, παρά τον αγώνα που δίναμε στα μέτωπα της φωτιάς κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αποτραπούν και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες σε βάρος του λαού και του τόπου μας.

….Συνυπογράφουμε το ψήφισμα των εν ενεργεία συναδέλφων μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της “Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών” και το οποίο παραδόθηκε στην κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. Απαιτούμε να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο, που αντί να λύσει, προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα και μάλιστα “επώδυνα”.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ