Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ

19 Απρίλη 2024

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ

Μπροστά στην επικίνδυνη κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, δεν είναι δυνατόν να αδιαφορούμε!

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνέχισή τους τόσο στην Ουκρανία όσο και τη Γάζα και την επικίνδυνη διεύρυνσή τους στη Μέση Ανατολή.

Μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ως αντίποινα στην επίθεση που δέχθηκε η πρεσβεία του στη Δαμασκό της Συρίας, με νεκρούς Ιρανούς αξιωματούχους και την πρόσφατη, εκ νέου επίθεση του Ισραήλ, στο Ιρανικό έδαφος, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με το πρόσχημα της αυτοάμυνας, το σκηνικό πολέμου, στη Μέση Ανατολή παίρνει δραματικές διαστάσεις.

Με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και  των ΗΠΑ, το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει άμαχους της Παλαιστίνης και να επεκτείνει τις επιθέσεις του στη Συρία και το Λίβανο.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος αρνείται να γίνουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τα θύματα αυτών των γεωστρατηγικών σχεδιασμών!

  • Βροντοφωνάζουμε να μπει ένα τέλος στις σφαγές των αμάχων, να επανέλθει το Ισραήλ στο σύνορα του 1967, να γίνει η Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και να απελευθερωθούν  οι πολιτικοί κρατούμενοι  από τις ισραηλινές φυλακές.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι φαντάροι μας που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας μας καθώς και η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.
  • Να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας, ως σημεία συγκέντρωσης και αποστολής πολεμικού υλικού και στρατευμάτων, στα διάφορα πολεμικά μέτωπα, ανάλογα με τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ.
  • Να διακοπεί ΑΜΕΣΑ η αποστολή ελληνικού στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, με όποιον τρόπο κι αν πραγματοποιείται ή προβλέπεται για το μέλλον, γιατί έτσι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο αυτόν με φυσικό επακόλουθο η χώρα μας να γίνεται στόχος της Ρωσίας.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή, 21.4.2024,  που διοργανώνει η Ελληνική  Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Εκκίνηση στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα, τερματισμός και συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων και μεγάλη συναυλία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας                      Ο Πρόεδρος

   Σεραφείμ Κακλατζής                Κώστας Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ