Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ  Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο – Ε.Ε. ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

24-02-2022,Ω/16:00΄

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ), εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πολεμικές επιχειρήσεις που διεξάγονται, από νωρίς σήμερα το πρωί, στην Ουκρανία, με το πρόσχημα της κλήσης σε βοήθεια από τις αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες η Ρωσία αναγνώρισε  ως ανεξάρτητες.

Οι ΗΠΑ, η  Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, πέρα από τις κυρώσεις που επέβαλαν στη Ρωσία, προετοιμάζονται να επέμβουν και με πολεμικά μέσα.

Είναι πλέον φανερό ότι η στρατιωτική εμπλοκή έχει να κάνει αποκλειστικά με τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ουκρανίας, τους αγωγούς ενέργειας, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και φυσικά τη γεωπολιτική θέση της Ουκρανίας που συμμετέχοντας στο μέλλον στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, “στενεύει” ασφυκτικά τη Ρωσία αφού στο υπογάστριό της θα βρίσκονται οι αντίπαλοί της.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ., ζητά τον τερματισμό του πολέμου με ειρηνικές διαπραγματεύσεις και όχι με εκατόμβες νεκρών που θα προκύψουν από μία συμπλοκή ΗΠΑ, Ε.Ε και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, καθιστά το λαό μας στόχο, ιδιαίτερα σε περίπτωση στρατιωτικής μας εμπλοκής.

Οι στρατιωτικές βάσεις που έχουν ριζώσει και πολλαπλασιαστεί στην Ελλάδα και η επέκταση των ευρωατλαντικών υποδομών, με παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας, καλούνται να παίξουν πρωτεύοντα ρόλο στην προώθηση στρατιωτικών δυνάμεων, αεροπορικών μέσων και βαρέως εξοπλισμού στην Ουκρανία. Σε περίπτωση αντιποίνων, κανείς από τους συμμάχους μας δεν θα μας προστατεύσει.

Ο Ελληνικός λαός, φοβούμαστε πως  θα αποτελέσει την «παράπλευρη»  απώλεια!

Η Ένωσή μας απαιτεί, η χώρα μας να απέχει από οποιαδήποτε εμπλοκή στις πολεμικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας!

Μέχρις εδώ, πριν να είναι πολύ αργά.

– Να μην χρησιμοποιηθεί καμμιά βάση από ελληνικό έδαφος, στην πολεμική αναμέτρηση που επέρχεται, για την εξυπηρέτηση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

– Να μην αποσταλούν στρατιωτικές δυνάμεις στα πλαίσια της συμφωνίας μας με το ΝΑΤΟ και να μη δοθεί καμμιά διευκόλυνση σε περίπτωση αίτησης για διέλευση Ευρωατλαντικών στρατιωτικών δυνάμεων και υλικού – μέσων, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και από κανένα άλλο μέρος της χώρας μας.

– Να μη γίνουμε με κανένα τρόπο θύτες  και θύματα, για ξένα συμφέροντα.

                                                                                       Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2022

Για το Δ.Σ της  Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος  Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ