Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΑΠΣ

17-06-2021, Ω/06:55′
                   ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ

Πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΠΣ, το Σάββατο, 12 Ιουνίου, η Ετήσια (εκλογο-απολογιστική) Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία είχε αναβληθεί, τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας.

Μετά από έναν ουσιώδη και εποικοδομητικό διάλογο, εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, υπερψηφίστηκαν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν και δρομολογήθηκαν οι δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει το νέο Δ.Σ., στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε όπως τα αναπληρωματικά μέλη τόσο για το Διοικητικό Συμβούλιο όσο και για την Εξελεγκτική Επιτροπή, που προέκυψαν από τις εκλογές, θα αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις στους διάφορους τομείς υποστήριξης του διοικητικού έργου.
Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται αφενός μεν η πολυσυμμετοχικότητα και αφετέρου, αξιοποιούνται οι ειδικές γνώσεις και τα προσόντα που διαθέτουν οι συνυποψήφιοι, προς όφελος των μελών!

Τρεις μέρες μετά, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος συμβουλίου, παρουσία όλων όσων συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία (18 μέλη) και συγκροτήθηκε σε Σώμα, ως εξής:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Γιαννάκος
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Δρίτσας
Γεν. Γραμματέας: Λάμπρος Γεωργακλής
Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Βάσω Δενδροπούλου
Ταμίας: Δημήτρης Καραγκούνης
Αναπλ. Ταμίας: Δημήτρης Ροϊνάς
Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων: Θωμάς Τσούρμας
Ακολούθως, προσδιορίστηκαν οι τομείς υποστήριξης του διοικητικού έργου και ορίστηκαν τα πρόσωπα που θα τους στελεχώσουν, ως εξής:

– Σύνδεσμοι-συντονιστές τοπικών επιτροπών και περιφερειακών συλλόγων, ο Κωνσταντίνος Γιαννάκος και ο Χρήστος Χαλκιάς.
– Συντονιστές συνδικαλιστικής δράσης, ο Παναγιώτης Δρίτσας, ο Δημήτρης Καραγκούνης και ο Νικήτας Μελισσάκης.
– Πρακτικογράφος, υπεύθυνος Μητρώου, λειτουργίας των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και έκδοσης δελτίων ταυτότητας και εισόδου σε στρατιωτικά νοσοκομεία, ο Λάμπρος Γεωργακλής.
–  Ενημέρωση επί συνταξιοδοτικών θεμάτων, ο Δημήτρης Καραγκούνης.
– Σύνδεσμοι με το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Οδυσσέας Κωσταράς και ο Κώστας Μπακόπουλος.
–  Διαχειριστική Επιτροπή Στέγης Πυροσβεστικού Πολιτισμού, ο Χρήστος Μητροπέτρος, η Βάσω Δενδροπούλου και ο Θανάσης Τζοΐτης.
– Συντονιστική Επιτροπή Λέσχης Βετεράνων Αθλητών Πυρ/κού Σώματος, ο Χρήστος Αντωνόπουλος, ο Πέτρος Μπόντζος και ο Σταύρος Μπάκας.
– Υπεύθυνος γραφείων, ο Άγγελος Χονδρός.
– Συντονιστής εκδρομών, προγραμμάτων διακοπών & συναφών δράσεων καθώς και υπεύθυνος συγκέντρωσης υλικού για το πυροσβεστικό μουσείο, ο Θωμάς Τσούρμας.

Για την παρακολούθηση του έργου των παραπάνω τομέων υποστήριξης του διοικητικού έργου, ορίζονται Τομεάρχες, ως εξής:
1. Διαχείρισης, ο Γεν. Γραμματέας, Λάμπρος Γεωργακλής.
2. Οικονομικών θεμάτων, ο Ταμίας, Δημήτρης Καραγκούνης και
3. Επικοινωνίας, ο επί των δημοσίων σχέσεων, Θωμάς Τσούρμας.

Για την καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτησή τους, παρακαλούνται τα μέλη της ΠΕΑΠΣ, όπως απευθύνονται στον κατά περίπτωση, αρμόδιο, συνάδελφο ή Τομεάρχη!

Κατά τη 1η συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:
– Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ, θα πραγματοποιούνται κάθε δίμηνο και συγκεκριμένα την τελευταία Πέμπτη (ώρα 10:00’) κάθε ζυγού μήνα. Θα μπορεί δε να τις παρακολουθεί οποιοδήποτε μέλος το επιθυμεί.
– Θα ψηφιοποιηθούν τα Πρακτικά Συνεδριάσεων του ΔΣ και των Γενικών Συνελεύσεων στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της Ένωσης.
– Θα ξεκινήσουν (και πάλι) οι περιοδείες μελών του συμβουλίου στη επαρχία, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας και θα ενημερώνονται τα μέλη που διαμένουν στην περιφέρεια για τα τρέχοντα θέματα που τους αφορούν.
– Τα γραφεία της ΠΕΑΠΣ θα παραμείνουν ανοιχτά και κατά τη θερινή περίοδο (κάθε Τρίτη & Πέμπτη 10-12) και θα εξυπηρετούν τα μέλη τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και εξ αποστάσεως. Οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5238569 & 697 4045 719 θα λειτουργούν όλο το 24ωρο!
– Τα προγράμματα ψυχαγωγίας “φτηνές – ποιοτικές διακοπές” και “θέατρο & σινεμά, για όλους” επανέρχονται με νέες συνεργασίες και με ακόμη χαμηλότερο κόστος συμμετοχής, για τα μέλη της Ένωσης και τις οικογένειές τους.

Για πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωση, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα www.peaps.gr.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ