Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

21-11-2022, Ω/11:10′

Μουντιάλ; Προτιμώ κάτι άλλο.
Μ’ αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Μισώ λοιπόν όσους το καπηλεύονται. Αν θέλετε να μάθετε για το Μουντιάλ, προτείνω να δείτε την Ανασκόπηση. Χιλιάδες μεταστάντες – ουσιαστικά σκλάβοι – στο Κατάρ έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι ένα ενδιαφέρον video, το οποίο αξίζει να το παρακολουθήσετε.
Δυο λογάκια. Το πρώτο είναι για τον Ant1. Περιμένω δημοσκόπηση που θα αποθεώνει τον Μητσοτάκη, δίνοντας του 200%, 500%, 1000%. Θα ήταν αχαριστία κάτι λιγότερο, αφού έδωσε τόσα στο ιδιωτικό κανάλι. Γιατί παλιότερα βλέπαμε τους αγώνες από τη δημόσια τηλεόραση τζάμπα.
Φέτος θα δω κάτι άλλο, ίσως παλιότερους αγώνες. Όχι μόνο για τον Αντ1 αλλά και για μια χώρα που καταπιέζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ότι έντυσαν τους Ινδούς οπαδούς διαφόρων ομάδων είναι το λιγότερο.
Μιλάμε για μια μοναρχία που καταπιέζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, που καταπατά κάθε Ελευθερία. Είναι παρόμοια με το Ιράν για να μην πω χειρότερα. Απλά επειδή τα έχουν καλά με τη Δύση, τα ΜΜΕ κάνουν τα στραβά μάτια. Δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία πως, αν ποτέ εξεγερθούν οι σκλάβοι, η Δύση θα βοηθήσει την κυβέρνηση δουλεμπόρων.
Μην ξεχνάμε πως η Σαουδική Αραβία είναι τρις χειρότερη από το Ιράν, αλλά δεν πούλησε drone στους Ρώσους, έτσι είναι καλοί δήμιοι.
Έχω σιχαθεί ένα πραγματικά πανέμορφο ομαδικό άθλημα να γίνεται όργανο στα χέρια δικτατόρων και διεφθαρμένων καθαρμάτων. Η χούντα του Παπαδόπουλου είχε μπόλικο ποδόσφαιρο. Ήταν σύμφωνα με τους δικτάτορες ένδειξη πως το καθεστώς είχε «επιτυχίες»!
Ο ΠΑΟ πχ είχε φτάσει στα τελικά και οι χουντικοί πανηγύριζαν. Λίγο μετά έχαναν την Κύπρο. Η χούντα φρόντισε να βάλει μόνο δικούς της στα αθλητικά σωματεία. Μάλιστα με νόμο απαγορεύονταν να είναι μέλος όποιος δεν ήταν «νομιμόφρων»!
Εκείνη την εποχή έβλεπα, μάλλον περισσότερο άκουγα, ποδόσφαιρο. Δεν είχα όμως αυταπάτες για το καπέλωμα. Άλλωστε οι περισσότεροι φίλαθλοι παρά τους πανηγυρισμούς έβριζαν τους πραξικοπηματίες. Με προσοχή φυσικά γιατί ρουφιάνοι υπήρχαν παντού.
Όμως αρκετά με τα παλιά. Αυτά που κάνει το Κατάρ τα έκαναν πρώτα οι δικοί μας, κι αυτό μου δημιουργεί αναγούλα. Αν λάδωναν; Φυσικά!
Αν θέλω στημένους αγώνες, παίζω με το μικρό μου ανιψάκι. Το αφήνω να κερδίζει, γιατί αλλιώς μπορεί να κουφαθώ από τις τσιρίδες του. Όταν μεγαλώσει θα πηγαίνουμε μαζί πορείες. Αν όλοι φωνάζαμε το μισό από όσο φωνάζει, θα παίρναμε αύξηση αντί για Μνημόνια.
Όποιος θέλει να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, ας το κάνει, δεν πρόκειται να τον κατηγορήσω. Θα τον κατηγορήσω, αν μείνει θεατής σε αγώνες που πρέπει να δώσει ο ίδιος για τη δική του ζωή.

ΠΗΓΗ: https://tinyurl.com/3nm9vjmm

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ