Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Μαζικές και δυναμικές οι συγκεντρώσεις των συνταξιούχων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά (Video) - Media

     Χιλιάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ.

    Χαιρετισμό απηύθυναν ο Παναγιώτης Βαβουγιός, πρόεδρος συνταξιούχων Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Γεωργία Παπαδάκου, πρόεδρος ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Γολεμάτης Θεόδωρος, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΤΑ, και ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΣΕ. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

    Ο Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, επισήμανε ότι το ζητούμενο δεν είναι απλά να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις, αφού εκεί που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Κάλεσε σε επιφυλακή, καθώς οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης γίνονται στην ίδια λογική με της προηγούμενης. Οι συνταξιούχοι, τόνισε, διεκδικούν να επανέλθει ό,τι τους έχει κοπεί και θέτουν σε προτεραιότητα τα ζητήματα των συντάξεων και της Υγείας.

    Οι συνταξιούχοι με συνθήματα «Με τα ψίχουλα δεν θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε», «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία», «Εδώ και τώρα δώστε μας τα Δώρα», και «Κάτω τα χέρια από τα αποθεματικά», απαίτησαν την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων ετών, αλλά και την καταβολή του δώρου του Πάσχα.

Τα αιτήματα:

– Στήριξη του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
– Ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.
– Αποκατάσταση, μέσω αυξήσεων, των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις.
– Κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
– Άμεση χρηματοδότηση όλων των ταμείων (ΜΤΠΥ, ΕΤΕΑ, ΤΠΔΥ) για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.
– Επαναφορά της κράτησης του 3% στις προμήθειες του Δημοσίου υπέρ του ΜΤΠΥ.
– Αποκατάσταση των απωλειών λόγω του PSI.
 

    Με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, όπου επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η μαζική και δυναμική κινητοποίησή τους. Νωρίτερα, στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, επανέλαβε απλώς τη θέση της κυβέρνησης για επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων μόνο στους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 700 ευρώ, χωρίς καμία απάντηση στο αίτημα για άμεση επαναφορά του δώρου του Πάσχα. Επανέλαβε ακόμα πως η κυβέρνηση δεν θα μειώσει άλλο τις συντάξεις.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ