Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΛΕΣΧΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

20-11-2019,Ω/20:00′

ΛΕΣΧΗ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

(ΛΕ.Β.Α.Π.Σ.)

Τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη, η Π.Ε.Α.Π.Σ. παρέθεσε δείπνο γνωριμίας σε παλαίμαχους πυροσβέστες-αθλητές, μέλη της Ένωσης, εγκαινιάζοντας, με αυτόν τον τρόπο, μία ακόμη δυνατότητα που έχει η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συλλόγου και ως γνωστόν, βρίσκεται στην πλατεία Ομονοίας.

Στη συναδελφική αθλητική συντροφιά παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής του Τμήματος Αθλητισμού του Α.Π.Σ. και υπηρεσιακός “πατέρας” πολλών επώνυμων αθλητών, επ. Υπαρχηγός κ. Δημήτρης Σάββας, ο επί σειρά ετών Τμηματάρχης Αθλητισμού, Απόστολος Μπονόβας και ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας (Α.Ε.Π.Ε.), Κώστας Ξηρόκωστας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ., Κωνσταντίνος Γιαννάκος, στην πρόποσή του, αφού ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στους παριστάμενους παλαίμαχους, τους ευχαρίστησε για τη μακρόχρονη υπηρεσιακή τους αθλητική παρουσία που βοήθησε στην ανάδειξη του Σώματος και την ανάπτυξη της αθλητικής ιδέας στην πυροσβεστική μας κοινωνία.

Ακολούθως, ανέπτυξε τους λόγους που οδήγησαν το Δ.Σ. της Ένωσης στην υλοποίηση της ιδέας για ίδρυση Λέσχης Βετεράνων Αθλητών Π.Σ. (ΛΕ.Β.Α.Π.Σ.).

Όπως τόνισε, τόσο το Τμήμα Αθλητισμού Π.Σ. όσο και η Α.Ε.Π.Ε. είναι οι στυλοβάτες της αθλητικής διεξόδου των επωνύμων και ερασιτεχνών πυροσβεστών-αθλητών αντίστοιχα, αλλά η δράση των δύο αυτών φορέων επικεντρώνεται στους εν ενεργεία συναδέλφους και μόνο.

Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, μετά την αφυπηρέτηση, σταματάει και η αθλητική δραστηριότητα μέσα στην πυροσβεστική οικογένεια, όλων των προαναφερομένων συναδέλφων. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς εξακολουθούσαν να ασχολούνται με τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις και δράσεις, κυρίως μέσα από αθλητικά σωματεία και δομές μαζικού αθλητισμού.

Αυτή τη “βίαιη” και απρόσμενη, για πολλούς, διακοπή της “συγγένειας” μεταξύ αθλητισμού και Πυροσβεστικής, έρχεται να επανενώσει η ΛΕ.Β.Α.Π.Σ.

Χωρίς διαχωρισμούς, στερεότυπα και αποκλεισμούς, η Λέσχη Βετεράνων της Π.Ε.Α.Π.Σ. θα “στεγάσει”  όλους όσους κατά τον υπηρεσιακό τους βίο ασχολήθηκαν, με οποιονδήποτε τρόπο με τον αθλητισμό.

Πρώην επαγγελματίες ομαδικών ή ατομικών αθλημάτων, ερασιτέχνες αθλητές, συνάδελφοι που συμμετείχαν στις ομάδες των πυροσβεστικών αθλήματων ή ήταν μέλη της Αθλητικής Ένωσης Πυροσβεστών Ελλάδας, δικαιούνται να γίνουν ΙΣΟΤΙΜΑ μέλη της ΛΕ.Β.Α.Π.Σ. χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση ή ατομική υποχρέωση.

Η Λέσχη θα αυτοδιοικείται (ήδη ορίστηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή), θα λειτουργεί σε εθλλοντική βάση, θα στεγάζεται στην Π.Ε.Α.Π.Σ. και οι δράσεις της θα είναι αθλητικές και κοινωνικές με επίκεντρο τον απόστρατο συνάδελφο και την οικογένειά του.

Σκοπός της ίδρυσής της είναι και η κοινωνικοποίηση των συναδέλφων-αθλητών που κατά τη διάρκεια του πυροσβεστικού-αθλητικού τους βίου, λόγω των αυξημένων αθλητικών τους υποχρεώσεων και του ειδικού εργασιακού τους καθεστώτος, δεν είχαν την ευκαιρία να ενσωματωθούν πλήρως στην πυροσβεστική μας οικογένεια.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης, προέτρεψε τους παρευρισκόμενους στο δείπνο, να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές για τη διάδοση της ιδέας και ευχήθηκε πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση της Λέσχης βετεράνων αθλητών Π.Σ.

Ακολούθησε κουβέντα μεταξύ των συναδέλφων που με τη βοήθεια του κρασιού, “ξεκλείδωσε” και αρκετές υπηρεσιακές και αθλητικές αναμνήσεις, άγνωστες για πολλούς, γυρίζοντες τις μνήμες όλων, αρκετά χρόνια πίσω.

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ