Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ…Η ΕΛΛΑΔΑ

06-04-2024, Ω/16:40′

Διοικητής εθνικής τράπεζας Βελγίου: Κινδυνεύουμε να γίνουμε η Ελλάδα της Βόρειας Θάλασσας

Ο Πιερ Ουνς προειδοποιεί ότι το δημόσιο χρέος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία. «Οι πολιτικοί μας δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούμε να αντέξουμε».

Ο Πιερ Ουνς, διοικητής της Εθνικής Τράπεζας του Βελγίου έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου αναφορικά με τη δεινή κατάσταση του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας, καθώς την χαρακτήρισε ως την σοβαρότερη απειλή για την οικονομία.

Η θλιβερή κατάσταση των δημόσιων οικονομικών σημαίνει ότι το Βέλγιο πρέπει να εξοικονομήσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο και μόνο για να διατηρήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού ως έχει.

«Διαφορετικά, ένα σενάριο, όπως αυτό της Ελλάδας, θα μπορούσε να εμφανιστεί μακροπρόθεσμα», τόνισε ο Ουνς στις 13 Μαρτίου κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της τράπεζας.

Ο Ουνς χλεύασε τους Βέλγους πολιτικούς οι οποίοι, όπως είπε, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να «μας ρίχνουν στον πάτο του βαρελιού».

«Τα δημόσια οικονομικά μας δεν είναι υπό έλεγχο. Προφανώς, οι πολιτικοί δυσκολεύονται να θέσουν προτεραιότητες, να κάνουν σαφείς πολιτικές επιλογές και να αντιμετωπίσουν τις διαρθρωτικές προκλήσεις. Δίνουν υποσχέσεις που δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά.

«Ενώ άλλες χώρες τα πάνε καλύτερα, εμείς κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση. Τα μέτρα που λαμβάνονται εδώ αυξάνουν το έλλειμμα», δήλωσε.

Ο Ουνς προειδοποίησε ότι, με την τρέχουσα πορεία του, το Βέλγιο θα πρέπει να προβεί σε επώδυνες περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα για να παραμείνει βιώσιμο.

«Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει άσχημες αποφάσεις», είπε. Στις 9 Ιουνίου του 2024 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο.

«Οι πολιτικοί δεν μπορούν να υποσχεθούν τίποτα στον πληθυσμό αυτή τη στιγμή. Το αντίθετο μάλιστα.».

huffingtonpost.gr

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ