Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

14/09/2022, Ω:17:40΄

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Απόστρατοι συνάδελφοι,

Τα εργατικά συνδικάτα και σωματεία της Αττικής παίρνουν τη σκυτάλη από το μεγάλο και ελπιδοφόρο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και διοργανώνουν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022 στις 7μμ.

Στο πλευρό τους τάσσεται και η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

Με την αντιλαϊκή πολιτική στην Ενέργεια που προωθεί η κυβέρνηση, σπρώχνει τα νοικοκυριά ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μόνο ως μέτρα κοροϊδία θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε.

Δεν αποτελούν καμία ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων και των συνταξιούχων, καθώς καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχει ο λαός συνολικά.

Σε εμάς τους συνταξιούχους ιδιαίτερα, ενώ έχουμε πληρώσει πάρα πολλά χρήματα όλα τα χρόνια του εργάσιμου βίου μας, αντί να πάρουμε τα δώρα μας και την σύνταξή μας στα προ κρίσης επίπεδα, η κυβέρνηση έρχεται να μας δώσει ένα επίδομα, την εισφορά αλληλεγγύης που ούτως ή άλλως το έχουμε κερδίσει με τους αγώνες μας και τις δικαστικές αποφάσεις.

Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός.

Τώρα είναι η ώρα μαζί με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, τη νεολαία να απορρίψουμε τα αποπροσανατολιστικά διλήμματα, για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Προσπαθούν συνεχώς να μας τρομοκρατήσουν και να μας φοβίσουν επικαλούμενοι τις «δυσκολίες» που οι ίδιοι δημιουργούν και την «βαρυχειμωνιά» που έρχεται.

Προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν την αντίληψη ότι θα πρέπει να παγώσουμε το χειμώνα, που σημαίνει ότι θέλουν να μειώσουμε τις απαιτήσεις μας τον 21ο αιώνα, να μην έχουμε θέρμανση, να μην έχουμε φως στα σπίτια και στις γειτονιές.

Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας;

Κανένα σπίτι και κανένα σχολείο δεν πρέπει να παγώσει το χειμώνα. Γι’ αυτό απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στη στρατηγική για την Ενέργεια, που ξεπαγιάζει τους πολλούς για να «ζεσταίνονται» τα κέρδη των λίγων.

Συνάδελφοι:

Η Π.Ε.Α.Π.Σ. σας καλεί να συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα  την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022 στις 7μμ.

Όλοι στον αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα!

 Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη, αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, να ανοίξουν όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών- νοσηλευτών. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Αθήνα 13 Σεπτεμβρίου 2022

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Γιαννάκος

 

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ