Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

30 Απριλίου 2024

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο του ταξικού αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για την απελευθέρωσή τους από την εκμετάλλευση. Είναι ημέρα – ορόσημο, ταυτισμένη με αγώνες ποτισμένους με αίμα για μια καλύτερη ζωή.

Από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 έως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη έως την Πρωτομαγιά του 1944 με την εκτέλεση των 200 αντιφασιστών κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη με το αίμα της πρωτοστάτησε στον αγώνα της αντίστασης και της πάλης για τα δικαιώματα του λαού.

Η σημερινή Κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες, συνεχίζει ακάθεκτη την αντι-εργατική πολιτική με την καταστρατήγηση του 8ωρου, την εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων και την καταπολέμιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Μειώνει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες, για την Υγεία και την Παιδεία και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, συνεχίζει την κοροϊδία με τα «καλάθια του νοικοκυριού» και τα «e-pass».

Οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στις πολιτικές φτώχειας, λιτότητας και εξαθλίωσης που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται, χρόνια τώρα, από όλες τις κυβερνήσεις, αφαιρώντας δικαιώματα, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις και επιβάλλοντας δυσβάσταχτους φόρους στις πλάτες μας, συνεχίζονται δυναμικά!

Για την προστασία της αξιοπρέπειάς μας, την κάλυψη όχι μόνο των βασικών αναγκών μας αλλά για μια ζωή που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, συνεχίζουμε με αγωνιστική περηφάνια και αξιοπρέπεια να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις σε βάρος των δικαιωμάτων μας και παλεύουμε για το δίκιο μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

– Καλύτερους όρους δουλειάς με συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

– Ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ανεργίας.

– Άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν και επεκτείνουν την οκτάωρη εργασία, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία.

– Άμεσα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Θέσπιση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού, για τους εργαζόμενους συναδέλφους μας.

– Επιστροφή των δικαιούμενων αναδρομικών χωρίς δίκες, με πολιτική απόφαση.

– Απεμπλοκή της χώρας μας από τις πολεμικές συγκρούσεις στις οποίες συμμετέχει.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Την τιμά αγωνιστικά η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.) όπως όλοι οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της χώρας!

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς, πανελλαδικά, την Τετάρτη 1η Μάη 2024.

Για την Αθήνα καλούμε τα μέλη μας, στη συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος, στις 10:30′ το πρωί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

 Ο Γεν. Γραμματέας                 Ο Πρόεδρος

  Σεραφείμ Κακλατζής            Κώστας Γιαννάκος

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ