Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΠΕΑΠΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

28-4-2017, Ω/12:20΄

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)

ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

   Να τιμήσουν τους αιματοβαμένους αγώνες της εργατικής τάξης για την προάσπιση των δικαιωμάτων της στην εργασία, στη ζωή και όχι στον πόλεμο, στην κατοχύρωση των οχτώ ωρών δουλειάς, οχτώ ανάπαυσης και οχτώ ωρών ύπνου. Να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση των εργατών του  Σικάγου την 1η Μάη του 1886, τις διαδηλώσεις των Ελλήνων εργατών του 1883 και 1884, τους αγώνες των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης με τους 12 νεκρούς και 300 τραυματίες που ενέπνευσαν το λαϊκό ποιητή μας Γιάννη Ρίτσο στο “Επιτάφιο”.Την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή με την άνανδρη εκτέλεση 200 Ελλήνων κομμουνιστών και αριστερών αγωνιστών που μεταφέρθηκαν στο σκοπευτήριο Καισαριανής από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου από τις γερμανικές δυνάμεις Κατοχής.Τους χιλιάδες αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερα μεροκάματα, για τερματισμό της ασυδοσίας απανταχού των εργοδοτών.

   Να προασπίσουν τα όποια εργατικά δικαιώματα έχουν απομείνει στη χώρα μας, αποκρούοντας τη βαρβαρότητα της Κυβέρνησης – Ε.Ε και Δ.Ν.Τ που ολοένα σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων και συνταξιούχων με σκοπό όλα τα βάρη να τα πληρώσει ο λαός και όχι οι διάφοροι τραπεζίτες, επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβερνώντες που ευθύνονται στο ακέραιο για τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Να ακυρώσουν στην πράξη την προσδοκώμενη νέα κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος της ζωής των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας μας και να χαράξουν μια νέα πορεία για την αποκατάσταση των εργασιακών και συνταξιουχικών δικαιωμάτων.

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν και στη γειτονιά μας. Ο πόλεμος στην Συρία με τα εκατομμύρια προσφύγων, οι πολεμικές συγκρούσεις σε άλλες περιοχές, οι αλυτρωτικές διεκδικήσεις εδαφών για επανασύσταση της Μεγάλης Αλβανίας, του νέου μουσουλμανικού τόξου της Τουρκίας με γέφυρες στα Βαλκάνια και Αλβανία, η κατάσταση στο Αιγαίο, δημιουργούν μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να φέρει μια γενικευμένη στρατιωτική σύρραξη. Απώτερος σκοπός των ιμπεριαλιστικών κέντρων των Η.Π.Α., Ρωσίας, Ε.Ε, είναι η επαναχάραξη των συνόρων, το μοίρασμα και η εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών, αδιαφορώντας για τις εκατόμβες νεκρών, τα καραβάνια των προσφυγικών ροών, το θάνατο και τη συμφορά που φέρνουν στους λαούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους ανέργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους που αγωνίζονται για ένα κόσμο με δικαιώματα στη ζωή, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Συμμετέχουμε από κοινού με την Πρωτοβουλία Αποστράτων και καλούμε τα μέλη μας τη Δευτέρα 1η Μαΐου στις 09:30 π.μ. στη συγκέντρωση αποστράτων στην Παλιά βουλή (άγαλμα Κολοκοτρώνη). Ώρα 10π.μ. θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας) και στη συνέχεια προς την Αμερικανική πρεσβεία

Το Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ