Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η εξέγερση των  φοιτητών του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 κατά της λαομίσητης χούντας των συνταγματαρχών, σε συνέχεια της εξέγερσης της Νομικής σχολής που πλαισιώθηκε από τη φοιτητική και σπουδάζουσα νεολαία αλλά και από τον ίδιο το λαό  με συνθήματα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», «Έξω το ΝΑΤΟ», «Έξω οι ΗΠΑ, έξω οι βάσεις»…., αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα.

Τιμάμε την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς του Νοέμβρη του ’73.

Η επικαιρότητα των συνθημάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 για “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, “Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία”, “Έξω οι ΗΠΑ, έξω οι βάσεις” μας εμπνέουν και σήμερα καθόσον τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα καθημερινά ακρωτηριάζονται. Τα μαύρα σύννεφα και οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου στην ευρύτερη περιοχή από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Η.Π.Α – Ρωσίας – Ε.Ε στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και σε άλλες περιοχές, στο όνομα των συμφερόντων των μονοπωλίων για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι ορατοί. Οι  οξύτατοι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα της πίτας των υδρογονανθράκων συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα μας και το λαό μας. Σε όλα αυτά να προστεθεί και η επιδίωξη Ε.Ε – Η.Π.Α για διχοτόμηση της Κύπρου κατά τα πρότυπα του παλιού σχεδίου Ανάν που απορρίφθηκε από τον Κυπριακό λαό, με ένα διζωνικό σύστημα δύο κυρίαρχων συνιστώντων Κρατών με συνέχιση της αποικιοκρατικής επεμβατικής πολιτικής που ακούει στο όνομα “εγγυήτριες δυνάμεις”.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.) θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις της να αντιστέκεται. Συμμετέχει  και στις φετινές εκδηλώσεις για τη 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με κατάθεση λουλουδιών για τη μνήμη των νεκρών ηρώων και στη συγκέντρωση  και πορεία προς την  Αμερικάνικη Πρεσβεία.

politexneio2

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ