Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί διαχρονικά σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για την απελευθέρωσή τους από την εκμετάλλευση. Είναι ημέρα απόδοσης τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν και έδωσαν αγώνες ποτισμένους με αίμα για μια καλύτερη ζωή. Από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944 στη χώρα μας.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων στη χώρα μας, θέλει να ανατρέψει η σημερινή Κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.  Κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία.

Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ. Μείωσε ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, τι κι αν η πανδημία βρίσκεται ακόμη στο προσκήνιο θερίζοντας κι άλλες ζωές ανεβάζοντας τα θύματα κοντά στις 29.000!!!

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, πλήρωσαν και συνεχίζουν  να πληρώνουν το “μάρμαρο”  με μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδήματος, με φορομπηχτική πολιτική, από όλες τις μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις, αποκλειστικά για την κερδοφορία  των επιχειρηματικών ομίλων. Οι αυξήσεις που νομοθέτησε η κυβέρνηση μόνο θυμηδία και οργή προκαλούν, αφού ήδη έχουν εξαφανιστεί από τον πληθωρισμό που ξεπέρασε το 8%.

Το ευτελές ποσό των αυξήσεων, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις αυξήσεις στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα καύσιμα, στο  ηλεκτρικό ρεύμα που τραβούν ασυγκράτητα την ανηφόρα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις του λαού με μεγαλύτερη κρατική καταστολή, με κήρυξη των απεργιών σε παράνομες και καταχρηστικές, με θέσπιση νόμων και «εθνικών στόχων» σε βάρος των εργαζομένων, την ίδια στιγμή που στρώνει το χαλί στους μεγαλο-επιχεοιρηματίες για δώρα, επιδοτούμενες ευκαιρίες και αμύθητα κέρδη με τα ατελείωτα και επιλεκτικά ωράρια, την ελαστικοποίηση της εργασίας των εργαζομένων και τους μισθούς της φτώχειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

– Κατάργηση των φόρων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο φυσικό αέριο και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

– Μείωση τιμών με επιβολή πλαφόν στα βασικά είδη διατροφής, στα καύσιμα, στην Ενέργεια.

– Άμεση κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

-Στελέχωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό. Τερματισμός των νέων συγχωνεύσεων νοσοκομείων που θα σημάνουν μεγαλύτερη επιδείνωση  της δημόσιας υγειονομικής φροντίδας.

– Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στην Υγεία, την Παιδείας, την Κοινωνική Ασφάλιση.

– Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο. Να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την εμπλοκή μας στον πόλεμο. Μια πολεμική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε με τη Ρωσία, μας κάνει αυτόματα στόχους στις δεκάδες βάσεις της χώρας μας που επεκτάθηκαν, αναβαθμίστηκαν και πολλαπλασιάστηκαν.

Η δολοφονική εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας δεν έγινε για την καταπολέμηση του φασισμού στην Ουκρανία. Εξ άλλου και στη Ρωσία τα πράγματα δεν είναι πολύ πιο ρόδινα. Ο ανελέητος ανταγωνισμός ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας έχει προκαλέσει τον πόλεμο αυτό με σκοπό τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ.), τιμά την εργατική Πρωτομαγιά. Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς, πανελλαδικά, την Κυριακή 1η Μάη 2022, με τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Για την Αθήνα καλεί τα μέλη της, στη συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος στις 10:30΄το πρωί.

Αθήνα 27 Απριλίου 2022

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Π.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας

Λάμπρος  Γεωργακλής

Ο Πρόεδρος

Κώστας Γιαννάκος

 

 

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ