Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΒΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

02-11-2023, Ω/11:30′

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

“…Όταν η Ευρώπη ανοίγει το στόμα της, είναι για να χασμουρηθεί…” είχε πει, κάποτε, ο πολιτικός και Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιττεράν!
Σήμερα εμείς, θα συμπληρώναμε: “…κι όταν ξυπνάει από τον λήθαργο, η αδιαφορία της και η σκοπιμότητα, “οπλίζει” δολοφονικά χέρια”!

Ο πόλεμος, μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με όποια αιτία ή αφορμή κι αν διαιωνίζεται κάθε φορά, δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη 2023. Είναι σε εξέλιξη εδώ και επτά δεκαετίες και έχει έναν μόνιμο ηττημένο, τους Παλαιστινίους.
Ως αποτέλεσμα αυτής της ήττας και του εκτοπισμού του πληθυσμού των Παλαιστινίων αρκεί να πούμε ότι στη Γάζα, σε μια έκταση όση η Άνδρος, κατοικούν σε συνθήκες ασφυκτικής καταπίεσης από το Ισραήλ 2.400.000 κάτοικοι. Διεθνείς οργανισμοί τη χαρακτηρίζουν ως τη «μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο».
Οι κάτοικοί της δεν μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στο εξωτερικό, ούτε καν να επισκεφθούν τους συγγενείς τους στη Δυτική Όχθη. Δεν μπορούν να παραλάβουν αγαθά, να έχουν συναλλαγές εκτός της Γάζας ή να εκμεταλλεύονται τις ακτές τους. Η ανεργία των νέων είναι 48%, η προοπτική που βλέπουν για μια καλύτερη ζωή είναι ανύπαρκτη, αλλά αυτό που κυρίως βιώνουν από τη μέρα που γεννιούνται, είναι η διαρκής ταπείνωση με τη στέρηση του πιο στοιχειώδους δικαιώματος, της αυτοδιάθεσης.
Οι πράξεις αντίστασης και τα χτυπήματα από το στρατιωτικά πανίσχυρο Ισραήλ έχουν απολύτως άνισο αποτέλεσμα σε βίαιους θανάτους και τραυματισμούς, με τους Παλαιστίνιους να κηδεύουν, κατά μέσο όρο, ένα θύμα τη μέρα (επίσημα στοιχεία ΟΗΕ από το 2008 ως τις 7 Οκτωβρίου 2023).
Αυτές οι συνθήκες έχουν ριζοσπαστικοποιήσει τον πληθυσμό της Γάζας, όπως θα συνέβαινε με κάθε λαό. Το ίδιο δεν κάναμε κι εμείς οι Έλληνες, στη γερμανική κατοχή, μέσα από τη δράση των αντιστασιακών μας ομάδων;
Αναρωτιούνται κάποιοι αν η Χαμάς είναι αθώα. Όχι, δεν είναι αθώα, αλλά ποιός  μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι αυτή η ένοπλη οργάνωση υπόσχεται αντίσταση και στιγμές υπερηφάνειας στους αποδεκατισμένους, δολοφονημένους και υπόδουλους  στην ουσία κατοίκους της Γάζας;
Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι παράδοξο να περιμένει κανείς τήρηση κανόνων ή δημοκρατία. Είναι γνωστό ότι η Χαμάς κάνει εγκλήματα και στο εσωτερικό, όπως δίκες – παρωδία αντιφρονούντων. Στην πραγματικότητα όμως, μία είναι η απάντηση στο ποιός έχει δημιουργήσει τη Χαμάς: το ίδιο το Ισραήλ, με την κατοχή και τη διαρκή, ανελέητη ταπείνωση ενός λαού.
Φυσικά και ανατριχιάζουμε όλοι στην τυφλή εκτέλεση νέων σε μια συναυλία. Από την άλλη όμως, το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” του Ισραήλ, δεν μπορεί να είναι η γενοκτονία των Παλαιστινίων, κάτι που συντελείται τις τελευταίες ημέρες, με πάνω από 8.500 νεκρούς αμάχους, οι μισοί από τους οποίους είναι ΠΑΙΔΙΑ!

Ένα είναι το γιατρικό κατά της βίας – “δίκαιης ή άδικης”! Η εθνική ανεξαρτησία των Παλαιστινίων! Το δικαίωμά τους στη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, που δεν θα περιορίζεται στα ασφυκτικά εδαφικά πλαίσια που έχει επιβάλει το Ισραήλ σήμερα!
Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους (Η υπ΄αριθ. 194 Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του OHE), η αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα κατεχόμενα αραβικά εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της ολικής διάλυσης του συνόλου των εποικισμών (Η υπ΄αριθ. 242 Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του OHE),  η άρση της προσάρτησης της ανατολικής Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ (Η υπ΄αριθ. 338 Απόφαση Γενικής Συνέλευσης του OHE).

Το δικαίωμα για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους των Παλαιστινίων θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο, για κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, όπου γης. Στα σύνορα του 1967, δίπλα στο Ισραήλ, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τερματισμό  των εποικισμών στη Δυτική όχθη.
Ιδιαίτερα, σήμερα, σε μια δύσκολη διεθνώς περίοδο, με σημάδια αντιδημοκρατικής εκτροπής σε Ευρώπη και ΗΠΑ (όπως είναι π.χ. οι απαγορεύσεις διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων και η δίωξη όσων εκφράζουν τη συμπαράστασή τους), η συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι μονόδρομος, γιατί όπως δείχνει η επικρατούσα κατάσταση, έχουμε να δώσουμε κι εμείς μάχες, για τα αυτονόητα.
Με τους Παλαιστινίους λοιπόν χωρίς επιφυλάξεις και συνάμα, με τη δημοκρατία και την ελευθερία παντού και στον τόπο μας.
Συνεχίζουμε τη συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού με την αγωνιστική παρουσία μας στο συλλαλητήριο και συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν Σωματεία και Φορείς της Αττικής, τη Κυριακή 5 Νοέμβρη στις 11π.μ., στη πλατεία Συντάγματος.
Καλούμε τους συναδέλφους μας, να δώσουν το δυναμικό τους παρόν!

Αθήνα 1 Νοεμβρίου 2023

           Για το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης                   Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος           

         Ο Γενικός  Γραμματέας      Ο Πρόεδρος

     Λάμπρος Γεωργακλής      Κώστας Γιαννάκος                               

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ