Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ "ΑΞ.Ι.Α"

 
26-02-2019, Ω/16:30΄
Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α

ΑΚΑΡΠΗ συνΑντηση με ΠετρΟπουλο – ΣυνεχΙζονται οι κινητοποιΗσεις – ΔελτΙο ΤΥπου ΣυλλΟγου ΑΞ.Ι.Α {25.2.2019}

Στην έναρξη της κινητοποίησης διαρκείας που ανακοίνωσε ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλος κάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου στο γραφείο του. Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε ότι αθέτησε την υπόσχεση, που ο ίδιος οριοθέτησε για τον Φεβρουάριο του 2019, για κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης άρσης των δυσμενών επιπτώσεων του άρθρου 12 του ν.4387/2016, που αφορά στους δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας.

Ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των παρόντων μελών αποφάσισε ομόφωνα να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο Εργασίας σε καθημερινή βάση. Ειδικότερα, για την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00, προσκαλεί το σύνολο των φορέων Εργαζομένων και Συνταξιούχων, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, που στηρίζουν ενεργά το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α να συμμετάσχουν την ημέρα εκείνη στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία. Όπως κάθε φορά ο πρόεδρος ή ο εκπρόσωπος φορέα ή πολιτικός που συμμετάσχει θα του δοθεί η δυνατότητα να εκφωνήσει σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια και κατά τις 11:30 περίπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή. Αποφασίσθηκε επίσης όπως 10μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α να επισκεφθεί τα γραφεία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη. Απορρίφθηκε η πρόταση για αποκλεισμό οδών της πρωτεύουσας σεβόμενοι τους συμπολίτες μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Σας χρειαζόμαστε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και κοινωνικής ομάδας…

Για το Δ.Σ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α
Λαμπρινή Σαμαρά – Κύρκου
Πρόεδρος

Η Π.Ε.Α.Π.Σ θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της “ΑΞ.Ι.Α” και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν μαζικά, αύριο 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11:00΄ έξω από το Υπουργείο Εργασίας,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η Πανελλήνια Ένωση αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ) στηρίζει το δίκαιο αγώνα του συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις σας για την κατάργηση -επιτέλους- του άρθρου 12 του  νόμου 4387/2016 που αφορά στις συντάξεις χηρείας, όπως και  καθ΄ ολοκληρία του παραπάνω νόμου – λαιμητόμου για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους  (γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου).

Απαιτεί να δοθεί τέλος στην ομηρεία, ενόψει προεκλογικής περιόδου και να αποκατασταθούν οι απάνθρωποι όροι διαβίωσης των συνταξιούχων χηρείας, με δεδομένες τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τροποποίηση του άρθρου 12, με άρση των ηλικιακών κριτηρίων στις συντάξεις χηρείας, την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% και το διαχωρισμό των ορφανικών οικογενειών από τις μονογενεϊκές οικογένειες.

Όσο αφορά στις συντάξεις χηρείας, συγκεκριμένα, η Π.Ε.Α.Π.Σ ζητά ΑΜΕΣΑ:

  • Την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης της σύνταξης χηρείας.
  • Την επαναφορά του παλαιού συνταξιοδοτικού   καθεστώτος που προέβλεπε ότι ο επιζών σύζυγος λαμβάνει το 70% της σύνταξης του θανόντος και όχι το 50% σύμφωνα με  τον ισχύοντα νόμο και χωρίς καμιά διακοπή στη συνέχεια. Επαναφορά της προϋπόθεσης συνταξιοδότησης λόγω θανάτου που ίσχυε μέχρι 12 Μαρτίου του 2016 με 1.500 ημέρες εργασίας – ασφάλισης, εκ των οποίων 300 στην πενταετία πριν το θάνατο.
  • Την κατάργηση του επανυπολογισμού των συντάξεων .
  • Το ανήλικο παιδί να λαμβάνει το 70% της σύνταξης του θανόντος.
  • Η σύνταξη του ανίκανου προς εργασία τέκνου να ανέρχεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος, χωρίς διακοπή, εφόσον πριν το 24ο της ηλικίας του και πριν το θάνατο του γονέα του, είχε μείνει μόνος δικαιούχος. 
  • Σύνταξη να δικαιούται και ανήλικο παιδί που θα μείνει ανίκανο προς εργασία μετά το θάνατο του γονέα του χωρίς διακοπή μετά τα 18 ή τα 24 χρόνια του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Κακλατζής
 
Ο Πρόεδρος
Κώστας Γιαννάκος
 

 

 
 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ