Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό

Ανακοίνωση

Η πρόταση Κατρούγκαλου προς την ΕΕ, ΕΚΤ και λοιπούς για την «μεταρρύθμιση» του Ασφαλιστικού συστήματος, παρουσιάζεται ότι γίνεται για την «διάσωσή» του, όπως όλες οι μέχρι σήμερα «μεταρρυθμίσεις». Όλες τους όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: υλοποιούνται σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, ενώ η εργοδοσία επωφελείται πολύμορφες ελαφρύνσεις και το κράτος προσπαθεί να απαλλαχθεί από τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του.

Και μόνο ότι, με βάση την κυβερνητική πρόταση, θα γίνει επανυπολογισμός των ήδη παρεχομένων συντάξεων με νέους δυσμενέστερους όρους, όπως θα υπολογίζουν και τις συντάξεις για τους αυριανούς συνταξιούχους, δεν μπορεί να προοιωνίζεται τίποτα θετικό! Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, οι μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις μετά τον επανυπολογισμό τους δεν θα ενσωματωθούν άμεσα, αλλά μετά από μια τριετία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, μετά το 2018 ενδεχόμενα να μην υπάρξει ονομαστική μείωση, αφού δεν θα ενσωματώνονται οι προβλεπόμενες για την εποχή αυξήσεις.

Στην πραγματικότητα δηλαδή, η κυβέρνηση όχι μόνο διατηρεί τις αιματηρές μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι την τελευταία πενταετία, αλλά χειροτερεύει και τους όρους υπολογισμού των συντάξεων, οδηγώντας το σύνολο των δικαιούχων σε ακόμα μικρότερες αποδοχές.

Οι σημερινοί και οι μελλοντικοί συνταξιούχοι δεν ξεγιελιώνται με τους κυβερνητικούς ελιγμούς σχετικά με την κύρια σύνταξη. Όπως επίσης, δεν παραβλέπουν, ότι η πρόταση προβλέπει νέο τσεκούρωμα των επικουρικών συντάξεων που σε συνδυασμό με τα σχέδια για μετατροπή των ταμείων σε επαγγελματικά, καταλήγουμε να μιλάμε για ισοπέδωση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης.

Όλα τα παραπανω μαζί με όσα άλλα προβλέπει η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, αλλά όπως αναφέρεται και στο αρχικό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας από 30/10/2015:

«Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός

και η συμπόρευσή μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και εργαζόμενους, του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που πλήττονται από τις συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Καμία μείωση στις συντάξεις μας.

… Συνάδελφοι, σας καλούμε να εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μετατροπή της επικουρικής μας ασφάλισης σε επαγγελματική, που θα επιφέρει νέες δυσβάσταχτες οικονομικές επιβαρύνσεις για όλους μας με αύξηση εισφορών και μεγάλη μείωση στις ήδη υποβαθμισμένες κοινωνικές παροχές.

Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη διατήρηση και ενίσχυση του συστήματος της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν κοινωνικής μας ασφάλισης με πλήρη χρηματοδότηση και εγγύηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να μην επιτρέψουμε καμιά νέα περικοπή στις κύριες και επικουρικές συντάξεις – μερίσματα και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση τους στα επίπεδα του 2009, καθώς και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Να επιστραφούν όλα τα λεηλατημένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της κοινωνικής ασφάλισης (επενδύσεις στο χρηματιστήριο κ.α.) που στόχο έχει να παραδίδει τα χρήματά μας στο μεγάλο κεφάλαιο.

Συνάδελφοι απόστρατοι,

είναι ώρα ευθύνης και αγώνα. Ενωμένοι, να δείξουμε τη δύναμή μας ενάντια στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση σ΄ εμάς και τις οικογένειες μας. ….»

6/1/2016

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην Κοινωνική Ασφάλιση: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΠΣ), ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ) και Νίκος Καρπής αντιπλοίαρχος ε.α. ΛΣ, Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος Β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής, Δημήτρης Μαντζιάρας αναπλ. ταμίας της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Αττικής

Διαβάστε περισσότερα: http://protovoyliaapostraton.webnode.com/news/i-kyvernitiki-protasi-gia-to-asfalistiko/

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ