Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

20-032023, Ω/08:10′

Στις 18 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια (Απολογιστική) Γενική συνέλευση (ΓΣ) της Π.Ε.Α.Π.Σ., στο Κέντρο Ψυχαγωγίας του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών.

Η Καταστατική διαδικασία ξεκίνησε με την ομόφωνη εκλογή του Γιώργου Ασφή στη θέση του Προέδρου της ΓΣ και και του Βαγγέλη Κάππου στην αντίστοιχη του Γραμματέα – Πρακτικογράφου.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών και μετά από έναν γόνιμο διάλογο, εγκρίθηκαν, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω προτάσεις:

1. Εντέλλεται το ΔΣ να πράξει τα δέοντα ώστε να αποκατασταθεί η ισότιμη εκπροσώπηση των εργαζόμενων και συνταξιούχων του Π.Σ. στο ΤΑΠΑΣΑ, η οποία διαταράχθηκε με το Ν.4760/2020.

2. Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, ως ο ιστορικότερος, πολυπληθέστερος και πολυσυλλεκτικότερος σύλλογος αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πρωταγωνιστήσει στη διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης ΟΛΩΝ των συνταξιούχων του ΠΣ.

3. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων εκδοτικής παρουσίας του πυροσβεστικού μας περιοδικού, η Π.Ε.Α.Π.Σ. θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση όπου θα τιμηθεί η ‘Πυροσβεστική Επιθεώρηση’ για την πολύχρονη συνεισφορά της στην ενημέρωση και την καταγραφή της πυροσβεστικής μας ιστορίας.

4. Τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή-επίσκεψη στους Αγ. Τόπους που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

5. Θα γίνουν προσπάθειες για την εξεύρεση τρόπου συλλογικής εκπροσώπησης των συνταξιούχων του ΠΣ, στο ΔΣ του Επικουρικού μας Ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά, εκ μέρους της Π.Ε.Α.Π.Σ., μικρής δεξίωσης, στους συμμετέχοντες στη συνέλευση, συναδέλφους.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ