Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών για τη συνάντηση με τον Στρατούλη και το μέλλον του ΤΕΑΠΑΣΑ- εφάπαξ

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2015, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Ρωμανιά, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το κυρίαρχο αίτημά μας όσον αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΤΕΑΠΑΣΑ και ΤΑΛΣ).
Από την πλευρά μας ζητήσαμε την κατάργηση της επαχθούς ρύθμισης του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 όσο και την κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ ως τη μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση για τη διασφάλιση της υγιούς προοπτικής των ασφαλιστικών μας φορέων. Τα ταμεία μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με την ισχύουσα αυτοτέλειά τους.

Εκ μέρους του κ. Υπουργού, υπήρξε σαφέστατη δέσμευση:

–     για αναστολή ισχύος – εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας έως το τέλος Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και με προοπτική στην συνέχεια κατάργησής του.

–     για την αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου,  καθώς και για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, με προοπτική την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, μετά από διαβούλευση και συμμετοχή των Ομοσπονδιών μας, το αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσης, μας δήλωσε ότι τα ανωτέρω, θα ανακοινωθούν από τον ίδιο στην Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Θα θέλαμε σαν Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος να επικροτήσουμε τις δεσμεύσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Δημήτρη Στρατούλη καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , υπεύθυνου για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και  Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννη Πανούση κατά τις προγραμματικές δηλώσεις και να διατρανώσουμε τη βούλησή μας για επαγρύπνηση μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Όσον δε αφορά στους αποστράτους των Σ.Α., γνωρίζουμε στους παραπάνω Αναπληρωτές Υπουργούς ότι η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος είναι πάντα και οποτεδήποτε διαθέσιμη για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, κυρίως, όμως όταν καλούνται Ενώσεις και Ομοσπονδίες Αποστράτων των Σ.Α. και Ε.Δ.