Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

H Π.Ε.Α.Π.Σ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

03-04-2023,Ω/14:00′

                                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Η Πανελληνια Ένωση Αποστρατων Πυροσβεστικού Σώματος ενώνει τη φωνή της με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου – ΟΑΕΕ – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στην Παναττική κινητοποίηση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη, 4 Απρίλη και ώρα 10.00′, διεκδικώντας, για μια ακόμα φορά,τα αυτονόητα. Αυτά που χρόνια τώρα μας έχουν αφαιρέσει και μας στερούν με εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους. Την αξιοπρέπειά μας να ζουμε χωρίς να επαιτούμε, να έχουμε την περίθαλψή μας, φθηνά φάρμακα και ανθρώπινες συνθήκες νοσοκομειακής αντιμετώπισης. Να έχουμε συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσής μας και όχι όλα αυτά τα “ψίχουλα” των τάχα ενισχύσεών μας, τα διάφορα “pass” και “τα καλάθια του νοικοκυριού” της κυβέρνησης που μαλλον θεωρεί πως απευθύνεται σε “ιθαγενείς” κάποιας άλλης φτωχής και κατατρεγμένης χώρας, εκστομώντας μάλιστα ότι χορηγεί αυξήσεις στους συνταξιούχους.

Όλοι εμείς, όμως, με το μαζικό αγώνα μας, μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που γεννούν φτώχεια και πόνο. Να πούμε τέρμα στις πολιτικές που επιδιώκουν να μετατρέψουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά επιδόματα. Οι συντάξεις μας είναι πληρωμένες με αίμα και ιδρώτα. Δεν είναι χάρισμα κανενός. Δεν θα σταματήσουμε να βρισκόμαστε στους δρόμους και να διεκδικούμε, αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όταν βιώνουμε στο πετσί μας την απαξίωση από τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ανθρώπινου παράγοντα, με την πιστή εφαρμογή της δόγματος “κόστους – οφέλους”. Τη μη θωράκιση της χώρας μας από φονικούς σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές με αδιάλειπτους ελέγχους κτηρίων, αντισεισμική προστασία, αντιπλημμυρικά έργα, πρόληψη των κινδύνων των πυρκαγιών και ενίσχυση της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό, μηχανολογικό υλικό, ατομικά εφόδια και φυσικά κοδύλια στον προϋπολογισμό. Την ταλαιπωρία μας στο” διαλυμένο” και λειψό σύστημα υγείας, πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης, το νοσοκομειακό Γολγοθά με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και κλινών, που συνεχίζεται και μετά την κήρυξη από την κυβέρνηση ” του τέλους της πανδημίας”. Τις επικίνδυνες συγκοινωνιακές συνθήκες που πρόσφατα στέρησαν τη ζωή από 57 συνανθρώπους μας και οδήγησαν στον τραυματισμό δεκάδων. Την παράδοση επιχειρήσεων δημόσιου και στρατηγικού χαρακτήρα στους ιδιώτες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ -ΕΥΑΘ…).

Πεισμώνουμε βλέποντας πως τα πάντα παραδίδονται στην κερδοφορία των διάφορων επιχειρηματικών ομίλων, στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που προκύπτουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Μόνο γι’αυτούς επαρκούν τα χρήματα, για μας υπάρχει η “στενότητα του προϋπολογισμού”.

Συνεχιζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

-Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

– Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα.

– Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

– Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους απόστρατους και τους συνταξιούχους.

– Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη.

– Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού, στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ.

– Χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάλυψη των αναγκών τους.

– Να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας και παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν, ακόμη περιμένουμε…

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Την Τρίτη, 4 Απρίλη και ώρα 10.00 καλούμε μαζικά τα μέλη της Π.Ε.Α.Π.Σ να συμμετέχουν στην παναττική συγκέντρωση μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο γραφείο του πρωθυπουργού (Μέγαρο Μαξίμου).

                                                                                                                                                                 Αθήνα, 31 Μαρτίου 2023

Για το Δ.Σ της ΠΕΑΠΣ

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                         Ο Πρόεδρος

       Λάμπρος Γεωργακλής                                                    Κωνσταντίνος Γιαννάκος

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ