Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

H ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΠΣ

13-1-2018, Ω /22:15΄

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο STANLEY (Πλατεία Καραΐσκάκη) στην Αθήνα  η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ε.Α.Π.Σ). Αθρόα και μαζική ήταν και τη φετινή χρονιά η συμμετοχή των μελών της και των προσκεκλημένων της. 

Παρούσα ήταν η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούμενη από το Δ/ντή Στρατηγικού σχεδιασμού Αρχιπύραρχο Άγγελο Τριπολιτσιώτη που εκπροσώπησε τον Αρχηγό Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο που απουσίαζε λόγω κωλύματος, τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων Αντιστράτηγο ΠΣ Κωνσταντίνο Γιόβα, το Συντονιστή Α.Π.Σ Υποστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Ράμφο, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχο Σπυρίδωνα Βαρσάμη και την υπεύθυνη του Πυροσβεστικού Μουσείου Αλεξιάνα Κούτρη.


Θα ήταν αμέλειά μας να μην αναφέρουμε την παρουσία μελών της μπάντας μας που κάλυψε μουσικά την εκδήλωση με καταπληκτικές μελωδίες και του φωτογραφικού συνεργείου που απαθανάτισε τη συνεύρεση παλιών και νεότερων συναδέλφων αλλά και όλων των παρευρισκομένων στην εκδήλωσή μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ) Δημήτρης Σταθόπουλος, η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) με εκπρόσωπο τον Συνταγματάρχη ε.α Νικόλαο Παπαναστάση, η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕ.ΘΑ) με εκπρόσωπο τον Πλωτάρχη ΠΝ ε.α Μάλαμα Τσαρδάκη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αποστράτων με εκπρόσωπο τον Αντιπλοίαρχο ΠΝ ε.α Τριαντάφυλλο Φωτιάδη, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών με τον Ανθυπαστυνόμο ε.α Τριαντάφυλλο Μπαλωμένο, η Πρωτοβουλία Αποστράτων με τον  Ανθυπαστυνόμο ε.α της ΕΛ.ΑΣ  Γιώργο Καραμάνη, ο εκπρόσωπος στην ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Σκιαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Ζέρβας.  

Πλήθος συναδέλφων όλων των βαθμών, τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο πρώην Αρχηγός Στυλιανός Στεφανίδης, οι πρώην Υπαρχηγοί Νικόλαος Κοτσιώρης, Αντώνιος Νίκας και Χρήστος Μητροπέτρος και οι πρώην Πρόεδροι του Δ.Σ της Π.Ε.Α.Π.Σ Γεωργίου και Βλάχος Δημήτριος, Βορίσης Διονύσιος.

Ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Κων/νος Γιόβας σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο δεσμό των αποστράτων με τους εν ενεργεία πυροσβέστες συγκινημένος από πολλούς πρώην συναδέλφους που συνάντησε, ευχήθηκε καλή χρονιά  και δύναμη στην Ένωσή μας.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ Δημήτρης  Σταθόπουλος, χαιρετίζοντας με τη σειρά του την εκδήλωση και ευχόμενος το 2019 να είναι μια καλύτερη χρονιά, υπενθύμισε και φέτος ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος με την ίδρυση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος και τον πρώτο πρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Παναγιώτη Δρίτσα, φέτος  κλείνουν τα τριάντα  χρόνια και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους που παλεύουν για δικαιώματα, καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας – μισθών και γενικότερα για επίλυση προβλημάτων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, ανήγγειλε την έκδοση βιβλίου για τους συνδικαλιστικούς αγώνες στο Πυροσβεστικό Σώμα.

O Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Π.Σ, Κώστας Γιαννάκος, ευχήθηκε για το 2018 υγεία και καλυτέρευση των οικονομικών μεγεθών της χώρας προς όφελος των εργαζομένων και συνταξιούχων. Αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δράσεις της Ένωσής μας, στη λειτουργία της Στέγης Πυροσβεστικού πολιτισμού και στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις μας. Αναφέρθηκε στα αναδρομικά που πήραμε και στις διαφορές που παρατηρήθηκαν. Ζήτησε από τα μέλη μας να μην προσφεύγουν σε δικηγόρους για αγωγές προτού διευκρινισθεί ο τρόπος υπολογισμού τους από την κυβέρνηση και τόνισε ότι η Ένωσή μας θα τα πληροφορήσει  σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σε νομικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ένωσης ζήτησε τη βοήθεια γραμματειακής υποστήριξης με κάλυψη οδοιπορικών εξόδων. Τέλος, ζήτησε την πιο ενεργή συμμετοχή των μελών για να δυναμώσει η φωνή μας και οι διεκδικήσεις μας να έχουν δυναμική και μαζικότητα ικανή να προβληματίζει τις εκάστοτε κυβερνήσεις. 


Ο  Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, Υποστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ και Δ/ντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ στο  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ευλόγησε την πίτα της Ένωσης και μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας στους καλεσμένους και τα μέλη μας. Ο τυχερός που βρήκε φλουρί της πίτας ήταν ο πρώην Υπαρχηγός Αντώνιος Νίκας.

Ήταν για μια ακόμη χρονιά μια μαζικότατη εκδήλωση συναδέλφων αποστράτων αλλά και ευρισκόμενων στην ενέργεια, που ένωσε το σήμερα με το χθες και αποτέλεσε ευκαιρία να ξεδιπλωθούν δεκάδες αναμνήσεις. Βρεθήκαμε με συνοδοιπόρους μας στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ξανασμίξαμε με αγαπημένους συναδέλφους μας που ζήσαμε μαζί δεκάδες περιστατικά και μας ενώνουν πάμπολλες αναμνήσεις.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ