Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

Φτάνει το πλήρωμα του χρόνου για το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Η κυβέρνηση να κρατήσει τις υποσχέσεις της.

        Τι θα γίνει με το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α μετά την 30η Ιουνίου ; Να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία και η κυβέρνηση να κρατήσει τις υποσχέσεις της. Ούτε Ε.Τ.Ε.Α ούτε επαγγελματικό ταμείο. Να παραμείνει το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α ως έχει. Να καταργηθούν όλοι οι εφαρμοστικοί  νόμοι των μνημονίων που μας σφίγγουν το σχοινί στο λαιμό. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποτελεί απλή συνέχεια των θλιβερών μνημονιακών κυβερνήσεων που γνωρίσαμε και θα βρίσκει τους συνταξιούχους κάθε μέρα που περνά “απέναντί της”.

     Με την παράγρ. 2 του άρθρου 31 του  νόμου 4320/2015 (ΦΕΚ Α’ 29/19 Μαρτίου 2015) «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις»,  «2. Οι προβλεπόμενες στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 119 του ν. 4316/2014 (Α΄ 270) προθεσμίες παρατείνονται έως 30.6.2015.», προθεσμία υποχρεωτικής ένταξης των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και του ΤΕΑΠΙΕΝ στο ΕΤΕΑ καθώς και αυτή του τελευταίου εδαφίου περί αυτοδίκαιης μετατροπής τους σε ΝΠΙΔ –επαγγελματικά ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης.

         Η αναβλητικότητα αυτή, σύμφυτη με την κυβερνητική λογική ου ακούστηκε πρόσφατα από τα χείλη του πρωθυπουργού  ότι εμείς δεν επιβαρύναμε κανέναν με επιπλέον οικονομικά βάρη (άραγε αυτή ήταν η προεκλογική διαβεβαίωση προς το λαό;), χωρίς να επιλύει κανένα πρόβλημα επιτείνει την αβεβαιότητα για την τύχη του ταμείου και στο χώρο της πρόνοιας δεν δίνεται το δικαιούμενο εφάπαξ στους συναδέλφους που εδώ και  μήνες τώρα έχουν συνταξιοδοτηθεί.

      Οι πληροφορίες που βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας για επανίδρυση του ΕΤΕΑ μες το καλοκαίρι σε αντίθεση με  τις κυβερνητικές υποσχέσεις πρόκειται να δυναμιτίσουν το χώρο των Σ.Α. (ΕΛ.ΑΣ και Π.Σ) προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις με δυναμικές κινητοποιήσεις.

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ