Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

09-05-2024, Ω/15:50΄

Η πραγματική εικόνα για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ

Ο 902.gr επικοινώνησε πρόσφατα με τον Μανώλη Ρούλη, βοηθό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, δίνοντας τον λόγο σε ανθρώπους που συμμετέχουν στις τρομερές κινητοποιήσεις των φοιτητών και πανεπιστημιακών των ΗΠΑ που συνεχίζονται παρά την άγρια καταστολή της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν και της εφόδου των αστυνομικών δυνάμεων στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και UCLA που έριξαν πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό.

Όσα μας αναφέρει, είναι χρήσιμα στοιχεία στην προσπάθεια να αποκαλύπτεται η αλήθεια κόντρα στην εμετική, κυρίως, και ορισμένες φόρες «εκλεπτυσμένη» προπαγάνδα γύρω από την πραγματική εικόνα, τις πραγματικές διεκδικήσεις και τα αιτήματα όσων στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ αντιστέκονται στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Σε πάνω από 40 ιδρύματα κινητοποιήσεις — σχεδόν 1600 συλλήψεις φοιτητών

Ο Μ. Ρούλης μας λέει πως οι κινητοποιήσεις εξαπλώνονται γρήγορα, σε όλη τη χώρα, και για αυτό το λόγο είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς σε πόσα ιδρύματα γίνονται κινητοποιήσεις αυτήν τη στιγμή. Σε παραπάνω από 40 ιδρύματα πάντως έχουν γίνει συλλήψεις, περίπου 1600 φοιτητών συνολικά!

Όμως, δημιουργεί σε όλους μας μεγάλο ενθουσιασμό η εικόνα που μας μεταφέρει ο Μ. Ρούλης ότι παρά την καταστολή και ως απάντηση σε αυτή την άγρια επίθεση οι κινητοποιήσεις μαζικοποιούνται ακόμη περισσότερο, εκφράζοντας την οργή που συσσωρεύεται εδώ και καιρό για το ρόλο της Αμερικανικής κυβέρνησης στο έγκλημα, αλλά και για τις επενδύσεις αμερικανικών πανεπιστημίων στη βιομηχανία όπλων, συμπεριλαμβανομένων εταιριών Ισραηλινών συμφερόντων.

«Ελευθερία έκφρασης» και «επιφανείς ευεργέτες» στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Εν μέσω αυτού του σημαντικού αγώνα γκρεμίζονται με εμβληματικό τρόπο και μια σειρά από μύθοι γύρω από τα Πανεπιστήμια-επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικές οι παρεμβάσεις και οι απαιτήσεις «επιφανών» δωρητών, που απειλούν ότι θα διακόψουν τις «δωρεές» τους αν οι κινητοποιήσεις δεν αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τις διοικήσεις.

Ο Μ. Ρούλης μας ανέφερε πως παρ’ όλες τις πιέσεις και τον τρόπο που οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αντιμετωπίζουν τις κινητοποιήσεις των φοιτητών (που καλούν σε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής), κάτω και από την πίεση του Κογκρέσου, το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές μας!», είναι ένα σύνθημα που ακούγεται πλέον στα Αμερικανικά πανεπιστήμια.

Το γεγονός και μόνο ότι έχει ανοίξει συζήτηση περί νέου Μακαρθισμού στα Αμερικανικά πανεπιστήμια, μας τόνισε ο Μ. Ρούλης, είναι ενδεικτικό για το κλίμα που επικρατεί. Γίνεται μια επίμονη προσπάθεια να παρουσιαστεί η καταδίκη της σφαγής, της κατοχής και της βαρβαρότητας της Ισραηλινής κυβέρνησης και των IDF, ως υποκίνηση μίσους κατά των Εβραίων ανά τον κόσμο (!) ή κατά των Ισραηλινών γενικά. Την ίδια στιγμή βλέπουμε πλήθος Εβραίων, εντός και εκτός Ισραήλ, να καταδικάζουν αυτή τη βαρβαρότητα, και να ξυλοκοπούνται ή να συλλαμβάνονται για αυτό.

Ο Μ. Ρούλης μας καταγγέλλει ότι στήνονται καθημερινά απίστευτες προβοκάτσιες «αντισημιτισμού» ερασιτεχνικού επιπέδου, όπως σχολιάζει,  στους χώρους των κινητοποιήσεων.

Προσπαθούν έτσι να δημιουργήσουν κλίμα φόβου σε όσους θέλουν να αντιδράσουν καθώς η δημόσια εναντίωση στη σφαγή από έναν φοιτητή ή καθηγητή μπορεί να ερμηνευτεί ως “αντισημιτισμός” και να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις.

Είναι επίσης ανησυχητικό ότι ονόματα μελών του διδακτικού προσωπικού του Columbia, τα οποία ήταν υπό εσωτερική εξέταση για «αμφιλεγόμενα» σχόλια, παραδόθηκαν σε επιτροπή του Κογκρέσου από την πρόεδρο του πανεπιστημίου, ύστερα από σχετική απαίτηση της επιτροπής!

Τα συνθήματα του αγώνα

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν όσα μας λέει ο Μ. Ρούλης για τα συνθήματα που ακούγονται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και δείχνουν και αυτά ότι δεν μιλάμε για μια απλή διαμαρτυρία.

Καυτηριάζοντας αυτή την χυδαία αλλά και γελοία προσπάθεια να κατηγορηθούν οι φοιτητές για αντισημιτισμό, ο Μ. Ρούλης επισημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν ακούγονται συνθήματα αντισημιτικά, άλλωστε, συμμετέχουν άνθρωποι όλων των θρησκευμάτων στις κινητοποιήσεις, και Εβραίοι φυσικά.

Στις κινητοποιήσεις ακούγονται τα συνθήματα «Free Palestine» και «Stop genocide», φυσικά, καθώς και ένα πλήθος από συνθήματα-αιτήματα που δείχνουν ότι οι φοιτητές δεν αρκούνται σε μια απλή διαμαρτυρία. Όπως για παράδειγμα για «divestment», δηλαδή απο-επένδυση από τη βιομηχανία όπλων, ή «Liberation! Liberation! No more funds from our tuition!», δηλαδή για απελευθέρωση (της Παλαιστίνης) και όχι χρηματοδότηση (της γενοκτονίας) μέσω των διδάκτρων.

Ακούμε επίσης, μας λέει ο Μ. Ρούλης: «People united will never be defeated!», (λαός ενωμένος ποτέ νικημένος), «We are in your every tower, this is called people’s power!» (είμαστε στον κάθε πύργο σας, αυτό σημαίνει δύναμη του λαού), αλλά και μια διασκευή του εργατικού τραγουδιού «Which side are you on?» (με ποια πλευρά είσαι;).

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συνένοχοι στο έγκλημα

Τέλος, μας ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις που γίνονται συμβάλουν σημαντικά στο ξεμπρόστιασμα της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η στήριξη των Αμερικανικών κυβερνήσεων (Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων) στο Ισραήλ αποτελεί στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ και η συνενοχή τους στο διαχρονικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού είναι προφανής.

Οι όποιες προσπάθειες γίνονται, από τη μεριά των Δημοκρατικών κυρίως, να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να εμφανιστούν ως οι «θεματοφύλακες» της ειρήνης που προσπαθούν να συνετίσουν τον Νετανιάχου, φαίνεται να πείθουν ολοένα και λιγότερο κόσμο, προσέθεσε, κλείνοντας την επικοινωνία μας.

ΠΗΓΗ: www.atexnos.gr

 

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ