Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ!

25-08-2022, Ω/16:00′

Τι μάθαμε από τους Γάλλους που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος προεγκατάστασης ξένων δυνάμεων για τις ανάγκες της αντιπυρικής;

  • Μάθαμε ότι ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου πυροσβέστη είναι 1300€, ενώ ενός Αξιωματικού της μεσαίας βαθμίδας (πχ Πυραγού) περί τα 2800€!
  • Μάθαμε ότι τα οχήματα επιχειρούν με στελέχωση τουλάχιστον 4 πυροσβεστών και ο Μ.Ο. ηλικίας του προσωπικού πεδίου είναι περί τα 35 έτη, ενώ στις επιχειρήσεις η έξοδος ενισχύεται από παραϊατρικό, μηχανικό, πληροφορικό και οιπές ειδικότητες ανάλογα με το συμβάν.
  • Μάθαμε ότι ο στόλος οχημάτων και ο εξοπλισμός τους δεν είναι και τόσο πεπαλαιωμένος, καθόσον ανανεώνεται σε τακτικό επίπεδο.
  •  Μάθαμε ότι στις επιχειρήσεις οι κανόνες υγείας και ασφαλείας, η εναλλαγή ωραρίου εργασίας και ξεκούρασης υλοποιούνται, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα του συμβάντος, ομαλά και τηρούνται ευλαβικά.
  • Μάθαμε ότι κατ’ έτος διενεργείται υποχρεωτικά για όλους τακτικός ιατρικός έλεγχος (check up) και τεστ φυσικής κατάστασης, ενώ η καθημερινή πρωινή γυμναστική, ως μέρος του πρόγραμματος εκπαίδευσης κάθε υπηρεσίας, αφορά όλους ανεξαιρέτως.
  • Mάθαμε ότι οι επαγγελματίες είναι 40.000 ενώ οι εθελοντές 250.000 (ειδικά για το τελευταίο θα επανέλθουμε).

Και αν το ελληνικό φιλότιμο και «πλάτη» καλύπτει διαρκώς τις εγχώριες διαχρονικές παθογένειες, δυστυχώς οποιαδήποτε σύγκριση μόνο προβληματισμό και κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει.

Από: Αντώνης Κούκουζας (μέσω facebook)

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ