Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Π.Ε.Α.Π.Σ.

Μία φιλόξενη κυψέλη για όλους τους συνταξιούχους του Πυροσβεστικού Σώματος και τις οικογένειές τους.

EΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΞΙΑ"

30-05-2019,Ω/13:45΄

Λάβαμε στο e-mail της Ένωσής μας ευχαριστήρια επιστολή του συλλόγου “ΑΞΙΑ”. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο πολύχρονος αγώνας του συλλόγου “ΑΞΙΑ”  ” έπιασε”  τόπο και δικαιώθηκαν, δυστυχώς όχι αναδρομικά, οι συνταξιούχοι χηρείας του άρθρου 12 του ν. 4387/2016 (Κατρούγκαλου). Βλέπουμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι ότι με αγώνες οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μπορούν να “ξηλώσουν” τις διατάξεις του νόμου που “καρατόμησε” δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες και αίμα. Μπορούν να καταργήσουν τα μνημόνια που μας έφεραν σε απόγνωση και σε εργασιακό και συνταξιοδοτικό μεσαίωνα!!!

Ευχαριστήριο Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

      Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων χαρακτηρίζουν θετική την εξέλιξη της ψήφισης των άρθρων 19 και 21 του ν.4611/2019, που αφορούν στις συντάξεις χηρείας, με τα οποία επετεύχθη η άρση των αδικιών που καθόριζε το άρθρο 12 του ν.4387/2016 ή νόμος Κατρούγκαλου και αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά όσους βοήθησαν προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα αυτό έστω και την τελευταία στιγμή. Η μη αναδρομική ισχύς του ψηφισθέντος άρθρου σχετικά με το ποσοστό και τα έτη έγγαμου βίου, αφήνει μια πικρία στα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, καθόσον φαίνεται σαν η κυβέρνηση να τιμωρεί τους πρωτεργάτες, γυναίκες και άνδρες, που τόλμησαν και σήκωσαν το ανάστημα τους απέναντι στη δύναμη της οργανωμένης πολιτείας.

     Καταρχήν ευχαριστούμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και την πληθώρα των δημοσιογράφων που στάθηκαν στο πλευρό μας. Αδύνατον να προσπαθήσουμε να καταγράψουμε ονόματα γιατί θα χρειάζονταν πολλές – πολλές σελίδες.

    Κατόπιν ευχαριστούμε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Βουλής που μας δέχτηκαν, ξεκινώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη που η δέσμευσή του για κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων και επαναφοράς του ποσοστού στο 70% κατά τη συνάντηση της 16ης Μαρτίου 2019, ήταν καθοριστική για την αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης και την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό την 5η Απριλίου 2019 τη νομοθέτηση για τα δύο παραπάνω θέματα. Επίσης ευχαριστούμε, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά που ήταν από την πρώτη μας συνάντηση υπέρ της επίλυσης του θέματος, ανελλιπώς και αδιαλείπτως μαζί μας, μέχρι και τη νομοθέτηση, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη που τάχθηκαν καθαρά υπέρ των αιτημάτων μας από την πρώτη στιγμή. Οι τρεις πρώτοι είχαν αναλάβει μάλιστα και νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά δεν έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση. Δεν μας δέχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος και ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ παρά τις κατ’ επανάληψη αιτήσεις μας. Το ΠΟΤΑΜΙ ήταν και το μοναδικό κόμμα που δεν ψήφισε το άρθρο 19 που μας έδινε και πάλι πίσω την αξιοπρέπεια μας.

   Ευχαριστούμε επίσης:

Τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής χωρίς καμία εξαίρεση αλλά και τους ανεξάρτητους βουλευτές με τις δεκάδες ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές στη Βουλή. Πρωταθλητής ο κ. Δαβάκης με 5 συνεχόμενες παρεμβάσεις.

Τα κόμματα εκτός Βουλής που βρέθηκαν κατά καιρούς στις κινητοποιήσεις μας, όπως ο ΛΑΕ, η Νέα Δεξιά, το ΛΑΟΣ, ο ΣΕΕ κλπ

Τα Περιφερειακά Συμβούλια 8 Περιφερειών με πρώτη την περιφέρεια Θεσσαλίας και τα Δημοτικά Συμβούλια 31 Δήμων με πρώτο το Δήμο Λαρισαίων για τα ομόφωνα ψηφίσματα άρσης των αδικιών του άρθρου 12 του ν.4387/2016.

Τους εργατολόγους και δικηγόρους που ανιδιοτελώς κατά καιρούς ασχολήθηκαν μαζί μας και μας συμβούλευαν με ιδιαίτερη μνεία στον κ. Ρωμανιά, που τον αναδείξαμε και επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας όπως επίσης τον κ. Βασίλη Πανταζή και την κ. Αγγελική Μητροπούλου.

Τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), τις Ομοσπονδίες Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ, ΠΕΑΠΣ), την ΠΟΣ, τη ΣΑΣ, τη ΣΑΣΥΔΑ, τον ΣΑΣΙ, τον ΠΣΑΕΜΘ, τον ΣΑΙΡ, τον ΠΣΟΙΠΑ, την ΑΝΕΑΕΔ, την ΚΕΘΑ, την ΠΕΑΑΑΠ, την ΕΣΜΑ, τον ΣΥΠΥΥΠ, τον ΣΑΑΤΧΣ και τα κατά τόπους παραρτήματα, με ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντγο ε.α. κ. Ροζή Βασίλειο και στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΑ κ. Ευάγγελο Χριστακόπουλο.

Τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΕΠΛΣ, ΕΑΠΣ, ΠΕΑΛΣ) και Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΟΜΕΝΣ) και τα κατά τόπους παραρτήματα και ενώσεις, με ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Γερακαράκο Γρηγόριο και στον πρόεδρο της ΠΟΕΥΠΣ κ. Σταθόπουλο Δημήτριο.

Την ΚΕΔΕ, την ΑΓΣΣΕ, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την ΠΟΣ/ΔΕΗ, την ΠΟΣ/ΟΑΕΕ, το ΕΝΔΙΣΥ, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, την ΠΕΜΕΝ, την ΠΙΣ, το ΕΚΑ, και τα κατά τόπους παραρτήματα.

     Αφήσαμε επίτηδες στο τέλος να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά τα αρωγά μέλη του Συλλόγου και τον κάθε απλό πολίτη, ή αλλιώς τη λεγόμενη κοινή γνώμη, που ήταν ο καταλύτης των εξελίξεων. Η νίκη αυτή μπορεί να ανήκει στα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α και στις οικογένειές μας αλλά αφιερώνεται σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους συμπαραστάτες μας. Συνεχίζουμε…

            Μετά τιμής,
Σαμαρά – Κύρκου Λαμπρινή
Πρόεδρος Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α

Related Articles

Stay Connected

567ΥποστηρικτέςΚάντε Like

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ